Header image Header image
Week 48, 26 november

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in o.a. winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wilt u weten in welke situatie het dragen van een mondkapje verplicht is? Bekijk de website van de Rijksoverheid.


Vuurwerkverbod oud en nieuw

Vuurwerkverbod oud en nieuw

Het kabinet heeft besloten om het afsteken en verkopen van oudejaarsvuurwerk te verbieden tijdens oud en nieuw 2020-2021. Dit verbod geldt voor al het oudejaarsvuurwerk. Sterretjes en knalerwten zijn wel toegestaan. Het afschieten van carbid is volgens de APV (art. 2:73a) verboden in Lansingerland. Carbidschieten is ook in de regio niet toegestaan.


“Alles wat voor een verpleeghuis normaal is, werd door corona anders”

“Alles wat voor een verpleeghuis normaal is, werd door corona anders”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Shalôm Groen (41), locatiemanager bij Laurens De Tuinen. Lees hier hoe de coronamaatregelen voor veel veranderingen hebben gezorgd in het woonzorgcentrum in Bleiswijk.


Meer zorgverzekering voor minder geld

Meer zorgverzekering voor minder geld

Heeft u hoge zorgkosten maar een laag inkomen? De gemeente Lansingerland biedt in samenwerking met DSW Zorgverzekeraar de Gemeentepolis aan. Een collectieve zorgverzekering voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen, waarbij de gemeente meebetaalt aan de premie. Kijk voor meer informatie op onze website.


Winkelen en boodschappen doen in coronatijd

Winkelen en boodschappen doen in coronatijd

Winkelen voor Black Friday, Sinterklaas of Kerst is dit jaar vanwege het coronavirus anders dan normaal. Als je gaat winkelen, wees voorbereid, kom alleen en ga op rustige momenten. Zo spreiden we samen de drukte.

Heeft u klachten? Winkel dan online. Wees loyaal, winkel lokaal.


De weg naar vaccinatie tegen het coronavirus

De weg naar vaccinatie tegen het coronavirus

Een goed werkend, veilig coronavaccin kan een eind maken aan de pandemie. Naar verwachting kan begin 2021 worden gestart met vaccineren. De logistieke operatie is in volle gang. Bekijk op de website van de Rijksoverheid alle stappen van ontwikkeling tot vaccinatie.


Energie besparen met ‘Stroomversneller’ Koos van Os

Als er iemand veel bezig is met energie besparen, dan is het Koos van Os wel. Samen met zijn vrouw startte hij in 2016 met 12 zonnepanelen en het aantal besparingen is inmiddels flink uitgebreid. Hij vertelt er graag meer over in deze video. Ook gratis energie besparen? Vraag een van de energiebespaaracties aan via www.nieuwelansingerstroom.nl/opgewekt.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content