Header image
Week 48, 25 november 2014

Zorg voor inwoners geborgd

Zorg voor inwoners geborgd

Op 19 november tekenden de wethouders van de gemeenten Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Lansingerland, Voorschoten en Pijnacker-Nootdorp ceremonieel een contract met dienstverleners die in 2015 individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf aanbieden.

Een mijlpaal in de voorbereidingen voor de nieuwe Wmo 2015. Met één doel voor ogen: voor iedereen die dat nodig heeft goede zorg bieden!


Film veranderingen jeugdhulp

Film veranderingen jeugdhulp

Stichting Jongerenwerk, scholieren van klas 2C van Wolfert Pro en de gemeente Lansingerland hebben samen een casus bedacht en uitgewerkt. Wethouder Jeroen Heuvelink was dan ook trots op het resultaat en de jonge acteurs.
Donderdag 20 november ontving Wethouder Jeroen Heuvelink klas 2C van de Wolfert Pro in het gemeentehuis voor de première van het filmpje ‘Veranderingen in de Jeugdzorg’.

Per 1 januari 2015 gaat er veel veranderen in de Jeugdhulp. Met dit filmpje wil de gemeente ouders en jongeren informeren over de komende veranderingen en waar ouders en jongeren terecht kunnen.


Fietsbrug Zuidersingel – Oudeland geopend!

Fietsbrug Zuidersingel – Oudeland geopend!

Wethouder Albert Abee heeft op 24 november de nieuwe fietsbrug tussen de Zuidersingel en Oudeland officieel geopend. Hij deed dit met de ondernemers en bewoners van een deel van de Zuidersingel. Er is al lange tijd behoefte aan een verbinding tussen de Zuidersingel en Bedrijvenpark Oudeland, zowel vanuit de bewoners als de ondernemers. De bewoners hebben nu de mogelijkheid om bijvoorbeeld een wandeling te maken over het ruim opgezette bedrijvenpark en voor de ondernemers is het prettig omdat het personeel nu nog sneller vanaf de RandstadRail halte Rodenrijs bij Oudeland kan komen. De fietsbrug is een echte aanwinst voor Bedrijvenpark Oudeland!


Heeft u al meegedaan aan online raadpleging nieuwe burgemeester?

Vorige week berichtten wij u dat de gemeente Lansingerland op zoek gaat naar een bij de gemeente passende burgemeester. De gemeenteraad wil graag weten wat u belangrijk vindt voor een nieuwe burgemeester. Tot en met 2 december kunt u uw mening aan de gemeenteraad doorgeven. Hiervoor vult u onze online raadpleging in.


Wat vindt u van onze website?

Wat vindt u van onze website?

Elke dag werken wij aan een actuele website met begrijpelijke en goed vindbare informatie. Maar wat vindt u er eigenlijk van? Op een aantal pagina’s van de website van Lansingerland vindt u rechts in de benedenhoek drie smiley’s: groen (goed), oranje (matig) en rood (slecht).

Door op een smiley te klikken en daarna een aantal vragen te beantwoorden geeft u eenvoudig aan wat u van de informatie op de pagina vindt. Uw mening is belangrijk voor ons! U helpt ons daarmee om de informatie te verbeteren en daarmee ook onze dienstverlening.


Keukentafelgesprekken over dijkverbetering

Keukentafelgesprekken over dijkverbetering

De dijk langs de Rodenrijsevaart in Berkel en Rodenrijs moet opgehoogd en verbeterd worden. Omdat de dijk in achtertuinen van bewoners ligt, start het Hoogheemraadschap van Delfland deze week eerst met een persoonlijk gesprek aan de keukentafel.


Werkzaamheden Berkel en Rodenrijs

Donderdagavond 27 november wordt vanaf 20.00 uur de brug tussen de Berkelseweg en de Ds. Van Koetsveldstraat voorzien van een nieuwe slijtlaag. Hierdoor is verkeer over de brug niet mogelijk. De werkzaamheden duren tot vrijdagochtend 28 november 5.00 uur.

Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. 


Werkzaamheden N209-Hoekeindseweg, Bleiswijk

Op de kruising N209-Hoekeindseweg in Bleiswijk worden 26 november en 27 november van 20.00 uur tot 6.00 uur werkzaamheden uitgevoerd. Verkeer wordt over de kruising geleid door verkeersregelaars. Tevens wordt de afslag richting Bleiswijk dorp afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. 


Burgemeester schittert in Sinterklaasfilm

Burgemeester schittert in Sinterklaasfilm

Op maandag 17 november heeft de B&W-kamer als decor gediend voor een scène in de Sinterklaasfilm van RTV Lansingerland. Elk jaar zendt RTV Lansingerland de intocht van Sinterklaas in Bleiswijk en Bergschenhoek uit. Dit jaar is er voor het eerst een script bedacht dat zich afspeelt voor de intocht van Sinterklaas.

Burgemeester Coos Rijsdijk heeft een belangrijke rol in deze film. De film met aansluitend de intocht van Sinterklaas in Bleiswijk is nu te zien op RTV Lansingerland.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content