Header image Header image
Week 48, 2 december

Webinar woningbouwlocaties Bleiswijk

Webinar woningbouwlocaties Bleiswijk

Eind 2020 is de ‘Nota van Uitgangspunten’ voor de woningbouwlocaties Lange Vaart en Merenweg vastgesteld. Het afgelopen jaar is gewerkt aan het masterplan voor beide locaties. Hierin worden de ruimtelijke hoofdstructuur en randvoorwaarden vastgelegd. Wij vertellen u graag meer over de inhoud van het masterplan tijdens een webinar op woensdag 8 december 2021.


Genomineerden vrijwilligersprijs 2021

Genomineerden vrijwilligersprijs 2021

De genomineerden zijn bekend! De gemeente Lansingerland reikt elk jaar vrijwilligersprijzen uit. Met het uitreiken van deze vrijwilligersprijzen spreekt de gemeente haar waardering voor vrijwilligers uit en wil hen daarmee extra in het zonnetje zetten. Dit jaar wordt er naast de individuele- en groepsprijs ook een speciale prijs uitgereikt voor Cultuurvrijwilligers.


Wethouder Simon Fortuyn reikt prijzen uit

Wethouder Simon Fortuyn reikt prijzen uit

Wethouder Simon Fortuyn (verkeer) reikte vandaag de prijzen uit voor een bijzondere tekenwedstrijd. Een aantal leerlingen van Basisschool De Kwakel in Berkel en Rodenrijs kreeg een echt verkeersbord met daarop een eigen ontwerp om de omgeving van de school veiliger te maken.


Toekomstige laadpaallocaties vastgelegd

Toekomstige laadpaallocaties vastgelegd

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. In Lansingerland bereiden we ons daarop voor en ondersteunen deze ontwikkeling. Om de behoefte aan laadpalen in beeld te brengen hebben we een prognosekaart voor 2025 laten maken. Met behulp van deze kaart maken we een inschatting hoeveel laadpalen er in 2025 per gebied nodig zijn.


Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

Het aantal besmettingen is nog nooit zo hoog geweest. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Daarom volgen er strengere maatregelen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. In de avond is bijna alles gesloten. De nieuwe maatregelen gingen in op zondag 28 november.


Het feest van Sinterklaas

Het feest van Sinterklaas

We wensen iedereen veel plezier met pakjesavond(en)! Maar ook met het feest van Sinterklaas vragen we je om je aan de huidige maatregelen te blijven houden. Ontvang thuis maximaal 4 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar). Doe vooraf een zelftest. Wees extra voorzichtig met contacten tussen kleinkinderen en grootouders. Klachten? Blijf thuis en laat je testen.


Boostervaccinatie is gestart

Boostervaccinatie is gestart

De boostervaccinatie draagt bij aan een blijvend hoge bescherming. Mensen die 80 jaar of ouder zijn, mensen in een zorginstelling én medewerkers in de zorg/maatschappelijke ondersteuning die contact hebben met patiënten en cliënten worden nu uitgenodigd voor de extra prik. Wanneer u hem kunt halen, vindt u op de website van Rijksoverheid.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content