Header image Header image
Week 47, 25 november

Stop geweld tegen vrouwen: Orange the World

Stop geweld tegen vrouwen: Orange the World

Orange the World. Van 25 november tot en met 10 december is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. ‘Orange The World’ heeft als doel het om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en dit ook terug te dringen. De gemeente Lansingerland besteedt op diverse manieren aandacht aan deze belangrijke campagne.


Commissaris van de Koning op bezoek

Commissaris van de Koning op bezoek

Op woensdag 24 november 2021 bracht Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, een werkbezoek aan de gemeente Lansingerland. De commissaris deed dat in zijn rol van Rijksheer, de vertegenwoordiger van de Rijksoverheid in de provincie. Burgemeester Pieter van de Stadt ontving de commissaris op het gemeentehuis in Bergschenhoek.


Herinnering afhalen gratis zak strooizout

Herinnering afhalen gratis zak strooizout

Wilt u ook goed voorbereid de winter in? Als inwoner van Lansingerland kunt u gratis één zak strooizout van 10kg ophalen bij de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs. U kunt deze zak aanstaande zaterdag 27 november 2021 tussen 09.00 en 16.00 uur ophalen. Op zaterdag 22 januari 2022 kunt u ook een gratis zak strooizout ophalen.


Informatieavond voor partijen 30 november

Informatieavond voor partijen 30 november

Volgend jaar maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Overweegt u om ook mee te doen? Dit vraagt om een goede voorbereiding. Op dinsdag 30 november organiseren wij daarom voor deelnemende partijen een informatieavond. U kunt zich hiervoor aanmelden via griffie@lansingerland.nl.


Definitief inrichten bushaltes Bleiswijk

Definitief inrichten bushaltes Bleiswijk

De tijdelijke bushaltes langs de Edisonlaan en Heulslootweg worden definitief ingericht. Aannemingsbedrijf Vermeulen Benthuizen BV gaat zorgen voor de uitvoering van de werkzaamheden. Zij starten maandag 29 november 2021 en de verwachting is dat de aanpassingen aan het straatwerk voor de kerst 2021 klaar is.


Hoe voorkomt u fietsendiefstal?

Hoe voorkomt u fietsendiefstal?

Helaas worden er ook in Lansingerland veel fietsen gestolen. Sinds de komst van de e-bikes lijkt dit aantal alleen maar toe te nemen. De gemeente probeert samen met de politie en BTL (Buurttoezicht Lansingerland) inwoners bewust te maken wat zij zelf kunnen doen om het fietsendieven zo moeilijk mogelijk te maken.


Samen naar een klimaatadaptieve regio

Samen naar een klimaatadaptieve regio

Afgelopen vrijdag hebben twaalf gemeenten, de waterbedrijven Evides en Dunea en het Hoogheemraadschap van Delfland een overeenkomst getekend om gezamenlijk de regio meer klimaatadaptief te maken. Doel van de samenwerking tussen de verschillende overheden en de waterbedrijven is de regio aan te passen aan steeds extremer weer.


Ouderavond over gamen en social media

Ouderavond over gamen en social media

Heeft uw kind ook veel interesse in gamen of social media en vindt u het lastig hoe u hiermee om moet gaan? Dan is de online ouderbijeenkomst Digitale Wereld interessant voor u. Deze gratis bijeenkomst over de wereld van gamen en social media vindt plaats op donderdag 9 december van 19.30 tot 20.30 uur en is bestemd voor ouders van tieners.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content