Header image
Week 47, 22 november 2016

Met gemak in één zak!

Met gemak in één zak!

Vanaf 1 december 2016 mag u in de kunststofafvalzak naast Plastic (P) ook Metalen verpakkingen (M) en Drankenkartons (D) doen. Doel is om het restafval van 250 kilo per inwoner terug te brengen naar 100 kilo. 

Via www.zakkenservice.nl kunt u PMD-afvalzakken bestellen. U kunt de plastic afvalzakken die u nu nog in huis heeft daarvoor ook gebruiken.


Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs, wat vindt u een goede invulling?

Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs, wat vindt u een goede invulling?

De gemeente Lansingerland wil het centrum van Berkel en Rodenrijs aan de westkant, ter hoogte van de Westersingel, uitbreiden. Wij willen graag van u als inwoner en consument weten hoe u over de invulling van dit gebied denkt. Daarom vragen wij u een paar minuten van uw tijd om de enquête in te vullen.


Raadsleden in gesprek met inwoners over kunst en cultuur

Hoe kijken inwoners van Lansingerland tegen kunst en cultuur aan? Wat willen zij de gemeenteraad meegeven in de besluitvorming over kunst en cultuur? De raadsleden willen dat graag weten.

Daarom staan de raadsleden zaterdag 26 november in het centrum van elke dorpskern. U bent van harte welkom!


100e  buurtinitiatief in Lansingerland

100e buurtinitiatief in Lansingerland

De bewoners aan de Van Goghlaan in Bergschenhoek hebben op zaterdag 5 november de groenstrook aan hun woonstraat beplant en gaan dit vanaf nu gezamenlijk bijhouden. Zij zijn hiermee het 100e buurtinitiatief in onze gemeente. Maandag 21 november ging de wethouder bij de bewoners langs met wat lekker om hen te feliciteren.


Geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen op maat in Lansingerland

Geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen op maat in Lansingerland

Wethouder Jeroen Heuvelink heeft donderdag 17 november de getekende contracten met zestien aanbieders van geestelijke gezondheidszorg en dyslexiezorg voor jeugdigen in ontvangst genomen. Deze zorg valt vanaf 1 januari 2017 onder verantwoordelijkheid van de gemeente.


Windenergie in de belangstelling

Windenergie in de belangstelling

De Provincie Zuid-Holland, burgerinitiatief Lansingerwind, 3d virtualisatie en de gemeente waren blij met de grote belangstelling voor de inloopavond windenergie afgelopen donderdag 17 november 2016.

Een korte impressie: https://www.youtube.com/watch?v=t6ue8RDaLjE


Collectieve zorgverzekering 2017

Samen met Zilveren Kruis Achmea biedt de gemeente een collectieve zorgverzekering voor 2017 aan voor onze inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunt u gratis meeverzekeren.


Intocht Sinterklaas

Zaterdag 19 november bezochten de Sint en zijn pieten Bleiswijk en Bergschenhoek. RTV Lansingerland was erbij en heeft een mooie impressie gemaakt van de sinterklaasintocht.

Er was zelfs een speciaal opgeleide vlogpiet aanwezig! Klik hier om zijn vlog te bekijken.


Bouw gestart van 2e fase NogMeerpolder

Bouw gestart van 2e fase NogMeerpolder

Een jaar na de ondertekening van de realisatieovereenkomst is dinsdag 15 november officieel gestart met de bouw van NogMeerpolder fase 2. Het was aan wethouder Albert Abee de eer de eerste paal te slaan. Hij werd hierin bijgestaan door Jan Droogers (Van der Lecq en Droogers), ontwikkelaar en tevens bouwer van het project.


Lid voor de Commissie Naamgeving

Lid voor de Commissie Naamgeving

Lansingerland is een snel groeiende gemeente. Er komen steeds meer straten, parken, sporthallen, bruggen en viaducten bij. Die moeten allemaal een naam krijgen. Daarom zoeken wij een nieuw lid voor de Commissie Naamgeving.  


Testers voor digitale formulieren gezocht

Wij zoeken inwoners die het leuk vinden om digitale formulieren op toegankelijkheid, gebruikersgemak, begrijpelijkheid en klantvriendelijkheid te testen. Bent u iemand met veel of juist weinig computerervaring? Bent u bereid om een aantal minuten van uw tijd te besteden aan het testen van formulieren? Meld u dan aan!


Illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk

Traditioneel luiden wij het nieuwe jaar in met vuurwerk. Daar is natuurlijk niets mis mee. Er is echter ook veel illegaal vuurwerk in omloop. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. Meld Misdaad Anoniem speurt jaarlijks dankzij tips duizenden kilo’s illegaal vuurwerk opgespoord. Waar kunt u overlast vuurwerk en illegaal vuurwerk melden?


Welke vrijwilliger zet u in het zonnetje?

Welke vrijwilliger zet u in het zonnetje?

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor onze gemeente. Ze brengen veel tot stand wat anders niet zou gebeuren. Daar zijn wij trots op! De gemeente Lansingerland reikt elk jaar een vrijwilligersprijs uit. Eén prijs voor de vrijwilliger van het jaar én één voor een vrijwilligersgroep of organisatie. De uitreiking kunt u zien als een eerbetoon aan alle vrijwilligers!

Meld uw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aan voor deze prijs, dan zetten wij hen in het zonnetje!


Lachgas, hype onder jongeren

Lachgas, hype onder jongeren

Het gebruik van lachgas is een hype onder jongeren. Steeds vaker worden er grote hoeveelheden lege slagroompatronen gevonden in onze gemeente. Om jongeren op de risico’s te wijzen heeft de gemeente in samenwerking met Jeugd en Jongerenwerk een flyer over de risico's van lachgas gemaakt. Zij gebruiken deze flyer om de jeugd voor te lichten over lachgas. U kunt dit thuis ook bespreekbaar maken met uw kinderen.


Discriminatie, meld het bij RADAR

Discriminatie, meld het bij RADAR

Iedereen kan als slachtoffer of getuige met discriminatie te maken krijgen onder andere vanwege huidskleur, geaardheid of omdat hij of zij een beperking heeft. Discriminatie ligt vaak gevoelig.

RADAR, bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie, kan helpen bij het vinden van een oplossing. Ga naar www.radar.nl voor meer informatie en hoe je discriminatie kunt melden.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content