Header image
Week 47, 21 november 2017

Nieuwe ambities voor Wilderszijde ondertekend!

Nieuwe ambities voor Wilderszijde ondertekend!

Op woensdag 15 november ondertekenden wethouders Albert Abee, Jeroen Heuvelink en de zes contractpartijen het ambitiedocument voor de wijk Wilderszijde. Dit ambitiedocument vormt een startsein voor de verdere planontwikkeling van de wijk Wilderszijde.


Onthulling Wolfert Pro

Onthulling Wolfert Pro

Samen met leerlingen van de klassen 1a en 1b van Wolfert PRO heeft wethouder Jeroen Heuvelink donderdag 16 november het bouwbord van het nieuwe schoolgebouw van Wolfert PRO onthuld. Schooldirecteur Nick van Bennekom wees alle aanwezigen meteen op de nieuwe naam van de school: Wolfert Lansing.


Vuurwerkvrije zone aanvragen?

Vuurwerkvrije zone aanvragen?

Het is belangrijk dat iedereen kan genieten van een feestelijk en gezellig Oud en Nieuw. Voor de één hoort daar vuurwerk bij, voor de ander juist niet. Wilt u dat de gemeente een locatie tijdens Oud en Nieuw als vuurwerkvrijezone aanwijst? Dan kunt u dit digitaal aanvragen. 


Lansingerland Samen Duurzaam

Lansingerland Samen Duurzaam

Lansingerland Samen Duurzaam, het platform dat is opgericht door bewoners uit Lansingerland, heeft een eigen website www.lansingerlandsamenduurzaam.nl
Donderdag 23 November om 8.30 uur lanceert wethouder Jeroen Heuvelink het nieuwe duurzaamheidsplatform in het gemeentehuis, u bent van harte welkom!


Expositie “Dit mag gezien worden”

Expositie “Dit mag gezien worden”

In het gemeentehuis exposeren 27 cursisten die bij Atelier de Hichte hun schilderlessen volgen. Het thema is "Dit mag gezien worden". Een thema dat de cursisten aansprak en met veel enthousiasme is uitgebeeld. Er zijn veel figuratieve, realistische en abstracte werken te zien waarbij verschillende materialen zijn gebruikt, zoals olieverf, acrylverf, pastelkrijt en paletmes. 


Week tegen Kindermishandeling

Week tegen Kindermishandeling

Van 20 tot en met 26 november vraagt Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR) aandacht voor de Week tegen Kindermishandeling. Kindermishandeling komt vaak voor. Jaarlijks worden 118.000 kinderen in Nederland mishandeld. Gemiddeld in elke schoolklas één kind! Helaas krijgt maar de helft van de kinderen hulp. Om dit te stoppen is het belangrijk dat er een persoon in actie komt en het meldt.


Buurtactiviteit? Vraag subsidie aan!

Buurtactiviteit? Vraag subsidie aan!

De periode rond Kerstmis leent zich uitstekend voor verbindende activiteiten. Samen kerststukjes maken en uitdelen in de wijk, een kerstontbijt voor eenzame wijkbewoners of een gezamenlijke winterwandeling. Heeft u een goed idee of initiatief? Kijk dan of u in aanmerking komt voor een bijdrage vanuit het Zeilfonds.


Gratis fietsenstalling bij Westpolder

Gratis fietsenstalling bij Westpolder

Bij de metrolijn E halte Berkel-Westpolder, aan de kant van de metro richting Rotterdam, is een overkapte fietsenstalling. Deze stalling wordt geëxploiteerd door stichting Biesieklette. U kunt uw fiets, scooter of motor hier gratis stallen.


Afsluitingen werkzaamheden station

Afsluitingen werkzaamheden station

In het weekend van 25 november worden 48 meter lange liggers over het spoor gemonteerd voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. De toerit van de Oostweg in Zoetermeer naar de A12 richting Gouda / Utrecht en het fietspad Spoorpad / Craenenborgpad zijn afgesloten. Ook rijden er geen treinen tussen Woerden en Den Haag.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content