Header image
Week 47, 19 november 2019

Scholieren doen mee aan Hackathon

Scholieren doen mee aan Hackathon

Afgelopen vrijdag namen 53 scholieren van Melanchthon Business School en Wolfert Lansing een middagje bezit van het gemeentehuis. Zij dachten in groepjes mee over gemeentelijke vraagstukken. Dat gebeurde via een creatief en chaotisch evenement, een zogenaamde Hackathon.


Vuurwerkvrije zone aanvragen

Vuurwerkvrije zone aanvragen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een feestelijk en gezellig Oud en Nieuw. Voor de één hoort daar vuurwerk bij, voor de ander juist niet. Wilt u dat de gemeente een locatie tijdens Oud en Nieuw als vuurwerkvrijezone aanwijst? Vul dan met uw DigiD het aanvraagformulier in op onze website. Dit kan tot en met 6 december 2019. 


Onderhoudswerkzaamheden website

Onderhoudswerkzaamheden website

Woensdagavond 20 november voeren wij onderhoudswerkzaamheden aan de gemeentelijke website uit. Naar verwachting zal de website tijdelijk 1 tot 2 uur niet bereikbaar zijn. De werkzaamheden starten rond 21.00 uur en duren maximaal tot 23.00 uur. Excuses voor het ongemak.


Inloopavond Noordeindseweg

Inloopavond Noordeindseweg

Op maandag 25 november organiseren we een inloopbijeenkomst voor de herinrichting en kadeophoging van de Noordeindseweg (tussen Centrum en rotonde Planetenweg/Oostmeerlaan). U bent tussen 17.00 en 20.00 uur van harte welkom in ’t Koetshuis van Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Noordeindseweg 100.


Zonnepanelen op andermans dak?

Zonnepanelen op andermans dak?

Energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom helpt inwoners en bedrijven in Lansingerland met energiebesparing en het omschakelen naar duurzame energie. En wat is er nou duurzamer dan zonne-energie? Kunt u of wilt u geen zonnepanelen op uw eigen dak leggen? Dan kunt u meedoen met het zonnedak project!


De koffie staat voor u klaar!

De koffie staat voor u klaar!

Wilt u graag de wijkbeheerder en/of wijkagent spreken? Kom dan maandag 25 november naar Koffie met een Cop bij de McDonalds in Berkel en Rodenrijs. Tussen 19.00 en 21.00 uur staat de koffie weer klaar! Zien wij u dan ook?


Vergroten biodiversiteit AMGS park

Vergroten biodiversiteit AMGS park

Als gemeente willen we meer aandacht besteden aan biodiversiteit. Dit realiseren wij in het Annie M.G. Schmidtpark door onder andere een aangepaste vorm van grasbeheer waarmee we bloemen- en kruidenrijkdom stimuleren en door oevers natuurvriendelijker te maken. Ook planten wij struweelbosjes. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen eind november 2019 en eind februari 2020. 


Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken

Wilt u meer inzicht in uw geldzaken? Op de website van Startpunt Geldzaken staat handige informatie over allerlei soorten geldzaken. U krijgt bijvoorbeeld tips om beter inzicht te krijgen in uw uitgaven of tips over sparen, aflossen en beleggen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content