Header image
Week 47, 18 november 2014

Waar moet de nieuwe burgemeester aan voldoen?

De gemeente Lansingerland gaat op zoek naar een bij de gemeente passende burgemeester. De gemeenteraad wil graag weten wat u belangrijk vindt voor een nieuwe burgemeester. Van 18 november tot en met 2 december kunt u uw mening aan de gemeenteraad doorgeven. Hiervoor kunt u onze online raadpleging invullen.


Veranderingen bij het Persoonsgebonden Budget

Per 1 januari 2015 verandert er een en ander bij het Persoonsgebonden Budget. De gemeente neemt deze taak over. Inwoners die nu al een indicatie hebben, hebben een brief over de veranderingen ontvangen of ontvangen deze brief binnenkort.

Film en brochure
Op www.lansingerland.nl/goedvoorelkaar vindt u een filmpje waarin verteld wordt waar u terecht kunt met uw vragen over hulp en ondersteuning. Ook kunt u hier de brochure ‘Hulp of ondersteuning nodig’ downloaden. Hierin staat waar u moet zijn met uw vragen voor hulp en ondersteuning en welke stappen u daarna moet nemen.


Herinrichting Berkel Centrum

Herinrichting Berkel Centrum

Vanaf vrijdagmiddag 21 november kunt u gebruik maken van het nieuwe parkeerterrein aan de Molenwerfstraat.

Opening supermarkten
Op woensdag 26 november openen de supermarkten Hoogvliet en Aldi hun deuren voor publiek.

Kerksingel
Het opnieuw inrichten van de Kerksingel loopt in 2015 door.


Start participatie herinrichting Wilgenlaan

Na de Sterrenweg is nu ook de Wilgenlaan toe aan (groot) onderhoud. De Wilgenlaan gaan we met behulp van burgerparticipatie herinrichten. Bij deze herinrichting wordt in eerste instantie samen met de bewoners en gebruikers gekeken naar de huidige inrichting en naar mogelijke verbeteringen.


Bijeenkomst ‘Hoe voorkomt u een overval?’

Op woensdag 19 november organiseert Veilig ondernemen Lansingerland de bijeenkomst ‘Hoe voorkomt u een overval’. Deze bijeenkomst is onderdeel van het project ‘Donkere Dagen Offensief’ en is bestemd voor alle winkeliers, horecaondernemers en benzinepomphouders in onze gemeente. 


Identiteitsfraude voorkomen met KopieID app

Identiteitsfraude voorkomen met KopieID app

Bij identiteitsfraude maken criminelen misbruik van valse of gestolen identiteitsgegevens. Ze kopen bijvoorbeeld op naam van iemand anders spullen zonder te betalen. De KopieID app wijst daarom bijvoorbeeld op het doorstrepen van het BSN nummer. Ook kunt u een watermerk plaatsen met datum en doel van de kopie. De app is te downloaden via de App Store, Play Store of Windows Phone Store.


Uitbreiding fietsparkeren ZoRo haltes Berkelseweg en Boterdorpseweg

Het busgebruik in Lansingerland blijft groeien. Dat is ook te zien aan de grote aantallen fietsen bij de haltes langs de busbaan. Met subsidie van de Stadsregio gaan we het aantal fietsparkeerplekken bij de haltes Berkelseweg en de Boterdorpseweg fors uitbreiden. Bij de Berkelseweg worden ongeveer 80 extra fietsparkeerplekken gerealiseerd. Bij de Boterdorpseweg gaat het om 40 extra fietsparkeerplaatsen.

Tijdelijke fietsrekken
Omdat lijn 173 voorlopig nog niet door het centrum van Bergschenhoek kan rijden, worden bij de haltes Berkelseweg en Boterdorpseweg ook nog tijdelijke fietsenrekken geplaatst.

De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag.


Metropoolcongres markeert start van MRDH

Metropoolcongres markeert start van MRDH

Burgemeesters Ahmed Aboutaleb en Jozias van Aartsen hebben op 12 november een letterlijke klap gegeven op de start van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de MRDH, per 1 januari 2015.


Werkzaamheden N209 bij Bleiswijk

Vanwege werkzaamheden wordt de N209 op dinsdag 18 en woensdag 19 november van 20.00 – 6.00 uur in beide richtingen afgesloten tussen kruispunt Overbuurtseweg / Hoekeindseweg en kruispunt Leeuwenakkerweg  / Overbuurtseweg in Bleiswijk.

Het verkeer wordt omgeleid via de parrallelweg.


Werkzaamheden Zoetermeerselaan, Bleiswijk

Op 20 en 21 november is de noordelijke rijbaan in de richting van Zoetermeer tussen de Prismalaan Oost en de Brandpuntlaan Zuid (oostelijke deel) afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid evenals buslijn 173.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content