Header image Header image
Week 46, 18 november

Doorbreekt u de stilte rond kindermishandeling?

Doorbreekt u de stilte rond kindermishandeling?

In de Week tegen Kindermishandeling vraagt VeiligThuis extra aandacht voor het veel te hoge aantal kinderen dat onveilig opgroeit. Open uw oren en ogen voor kindermishandeling. Een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig is, angstig is, blauwe plekken heeft of structureel geen lunch mee naar school krijgt. Het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn.


Stembureauleden en tellers gezocht

Stembureauleden en tellers gezocht

Woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De stembureaus zijn waarschijnlijk weer 3 dagen open. Kiezers kunnen dan stemmen op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022. Dat betekent dat we weer veel stembureauleden en tellers zoeken. Vindt u het leuk om mee te helpen?


Wie verdient volgens u de Vrijwilligersprijs 2021?

Wie verdient volgens u de Vrijwilligersprijs 2021?

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zorgen ervoor dat veel zaken goed blijven draaien. De gemeente hecht veel waarde aan vrijwilligerswerk en reikt daarom elk jaar vrijwilligersprijzen uit. Tot woensdag 24 november kunt u vrijwilligers voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2021.


Dag van de ondernemer

Dag van de ondernemer

Morgen, vrijdag 19 november, is het de Dag van de Ondernemer. Voor het gemeentebestuur dus alle reden om deze groep eens extra in het zonnetje te zetten. Volgens wethouder Kathy Arends verdienen ondernemers dit jaar een extra pluim vanwege de onzekerheid en het extra werk dat de corona-epidemie met zich meebrengt.


Ophaalmogelijkheid gratis strooizout

Ophaalmogelijkheid gratis strooizout

Wilt u ook goed voorbereid de winter in? Als inwoner van Lansingerland (niet voor bedrijven) kunt u gratis één zak strooizout van 10kg ophalen op de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs. U kunt deze zak ophalen op zaterdag 27 november 2021 of zaterdag 22 januari 2022 tussen 09:00 en 16:00 uur.


Resultaten burgerpeiling Milieubeleid

Resultaten burgerpeiling Milieubeleid

Maar liefst 1046 mensen hebben de burgerpeiling over het milieubeleid ingevuld. Hier zijn wij als gemeente erg blij mee. De uitkomsten worden namelijk gebruikt als input voor het nieuwe milieubeleid. Bent u benieuwd naar de uitkomsten van de burgerpeiling? U kunt het volledige rapport bekijken via de button hieronder.


Aanscherping thuiswerkadvies

Aanscherping thuiswerkadvies

Sinds zaterdag 13 november werken we weer thuis, tenzij het echt niet anders kan. Dat is het aangescherpte thuiswerkadvies. We moeten alles op alles zetten om het aantal besmettingen van het coronavirus terug te dringen. Meer informatie hierover vindt u op de website van Rijksoverheid.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content