Header image
Week 46, 15 november 2016

Lansingerland Ambassadeur van de Businessclub WUR Glastuinbouw!

Lansingerland Ambassadeur van de Businessclub WUR Glastuinbouw!

Lansingerland wordt internationaal gezien als de gemeente met het meest innovatieve glastuinbouwcluster ter wereld. Veel van de Lansingerlandse bedrijven zijn internationaal actief en vaak wereldmarktleider op hun terrein.

Om deze strategische positie voor de gemeente en haar bedrijven te behouden en te versterken is de gemeente toegetreden als ambassadeur van de Businessclub van Wageningen UR Glastuinbouw.


Praat mee over dilemma’s in de APV

Begin 2017 behandelt Commissie Algemeen Bestuur het concept van de algemene plaatselijke verordening (apv). Wij nodigen de inwoners uit om vooraf mee te praten over dilemma's  zoals het parkeren van aanhangers/caravans, vuurwerk en overlast van dieren. Verschillende mensen ‘uit de praktijk’ krijgen bij deze bijeenkomst het woord. Denk hierbij aan de politie, BOA’s, winkeliers en/of inwoners. U bent van harte welkom op donderdag 17 november. De avond duurt van 20.00 – 22.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.


We zijn trots op onze Mantelzorgers!

We zijn trots op onze Mantelzorgers!


Geslaagde Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november werden onze mantelzorgers in het zonnetje gezet. De middag stond in het teken van aandacht en verwennen. Door de inzet van velen kon er een uitgebreid en gevarieerd programma geboden worden.
Dit jaar ontvangen alle mantelzorgers een VVV-bon als extra blijk van waardering. Diegene die wel als mantelzorgers bij de SWSL staan ingeschreven maar niet aanwezig waren krijgen voor eind november de bon uitgereikt. Informatie hierover volgt op de gemeentelijke website en de website van de SWSL.


Ondernemer worden? Start op volle kracht!

Ondernemer worden? Start op volle kracht!


Laat je inspireren op de Regionale Startersavond!

Gaat u uw eigen onderneming starten of bent u net gestart in Lansingerland of in de omgeving? Kom dan op woensdagavond 23 november naar de Regionale Startersavond in Zoetermeer. Alle partijen die relevant zijn voor u als starter zijn op één avond bij elkaar! De bijeenkomst is van 18.30 tot 21.45 uur in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.


Startsein voor Parkzoom 3

Startsein voor Parkzoom 3

Met de onthulling van het bouwbord is donderdag 10 november door Wethouder Albert Abee en de marktpartijen BPD Ontwikkeling, Vastgoed Batenburg, Zondag Ontwikkeling en Visscher & Zondag het officiële startsein gegeven voor de ontwikkeling van Parkzoom 3. Parkzoom 3 bestaat uit totaal circa 250 woningen. Hier komen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, energiezuinige woningen, zoals EPC-0 en nul-op-de-meter woningen, en betaalbare woningen voor starters. De verkoop van de eerste woningen, energiezuinige woningen, start begin 2017.


Uitbraak vogelgriep in Nederland

Uitbraak vogelgriep in Nederland

Op verschillende plaatsen in Nederland en in andere Europese landen is de vogelgriep vastgesteld. Het gaat om aviaire influenza A (H5N8), een zeer besmettelijke variant van vogelgriep. Dit wordt verspreid door wilde watervogels. Vogelgriep komt over de hele wereld voor. Infecties bij mensen zijn met deze variant nog nooit vastgesteld. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat mensen ziek worden van dit virus. Kijk op de website van de rijksoverheid voor meer informatie.


Kindermishandeling, kijk niet weg!

Kindermishandeling, kijk niet weg!

Verwaarlozing, vernedering, een vechtscheiding, getuige van geweld in het gezin of geweld richting het kind? Dit zijn stuk voor stuk gebeurtenissen die zo ingrijpend zijn voor een kind, dat er sprake is van kindermishandeling. Wat kunt u doen?


Weet jij wanneer je 112 wel en niet mag bellen?

Weet jij wanneer je 112 wel en niet mag bellen?

Er bestaat veel onduidelijkheid over “spoed”. Wanneer is spoed nu eigenlijk spoed? Mag je 112 alleen bellen als er een directe levensgevaarlijke (persoonlijke) situatie bestaat? Uit een rondgang langs alle meldkamers blijkt dat veel mensen naar het 0900-servicenummer van de politie bellen als ze eigenlijk 112 moeten hebben. Weet jij wel wanneer je welk nummer moet hebben? Doe snel de quiz en vindt het antwoord op je vraag!


Een goed initiatief? Check het Zeilfonds voor een bijdrage

Een goed initiatief? Check het Zeilfonds voor een bijdrage

Tijdens de donkere dagen voor kerst heerst er veel eenzaamheid. Heeft u een idee om mensen uit uw straat of buurt bij elkaar te brengen? Een kerstborrel, een kerstmaaltijd, een nieuwjaarsontbijt of een frisse wandeling met een groepje rolstoelgebruikers? Kijk dan op www.lansingerland.nl/zeilfonds of u recht heeft op een bijdrage om deze activiteit mogelijk te maken.


Afsluiting ondergrondse afvalcontainers

Sinds 1 november 2016 zijn de ondergrondse afvalcontainers in de woonwijken alleen nog te gebruiken met een afvalpas. We beseffen dat deze verandering veel vraagt van uw geduld en soms uw creativiteit. Want, doet de pas het niet, gaat de container niet open of is er afval naast de container geplaatst, wat doe je dan?


Gezocht: nieuwe exploitant Sportcafé Rijneveen

Gezocht: nieuwe exploitant Sportcafé Rijneveen

De gemeente is op zoek naar een nieuwe exploitant voor Sportcafé Rijneveen, gevestigd in Sporthal Rijneveen aan de Rembrandtlaan 40 in Bleiswijk.

De gemeente zoekt een partij die het gebruik van het sportcafé op een goede wijze kan voortzetten. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u vóór 16 december een voorstel indienen bij de gemeente.


Afsluiting Lansingpad naar Zoetermeer

Afsluiting Lansingpad naar Zoetermeer

Van maandag 14 november tot en met vrijdag 16 december 2016 is het Zoetermeerse Lansingpad afgesloten voor fietsers. Dit geldt voor het gedeelte tussen het Vernispad in Zoetermeer en het Craenenborgpad in Lansingerland (nabij de A12). De CO2-leiding onder de A12 en de spoorlijn Utrecht – Den Haag wordt verlegd naar ongeveer 20 meter diepte. Dit wordt gedaan om de veiligheid van de leiding te verbeteren in verband met de aanleg van het nieuwe station aan de A12, nabij Zoetermeer en Lansingerland.


Heeeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachten wisselen? U bent van harte welkom op woensdag 16 november in de bibliotheek van uw woonkern. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content