Header image
Week 46, 14 november 2017

Geslaagde Dag van de Mantelzorg

Geslaagde Dag van de Mantelzorg

Vrijdagmiddag 10 november bruiste de hal van het gemeentehuis van activiteiten tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. De dag waarop alle mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Wethouder Sociaal Domein, Ankie van Tatenhove, liet de aanwezigen weten dat ze trots op hen was.


Sinterklaas komt naar Lansingerland!

Sinterklaas komt naar Lansingerland!

Op zaterdag 18 november komt de Sint naar Berkel en Rodenrijs en zaterdag 25 november naar Bergschenhoek en Bleiswijk. We hopen natuurlijk op goed weer en heel veel blije kinderen. Klik op de plaatsnaam voor het programma van de intocht. Op de dag zelf kunt u gebruik maken van de LansingerlandApp, handig wanneer u al onderweg bent!


Nomineer uw vrijwilliger!

Nomineer uw vrijwilliger!

Kent u een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier inzet of kent u een organisatie die met vrijwilligers werkt en zich hierin onderscheidt? Fijn als u hen voordraagt voor de jaarlijkse gemeentelijke vrijwilligersprijs. Tot maandag 27 november kunt u uw nominatie doorgeven. Wilt u hulp bij het verwoorden van uw nominatie? Neemt u dan contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt.


Niet thuis? Licht aan!

Niet thuis? Licht aan!

Om deze campagne kracht bij te zetten gingen wij de straat op! In nauwe samenwerking met Buurttoezicht en de politie organiseerden wij een tijdschakelaar actie. Op dinsdag 7 november bezochten wij een aantal buurten in Bleiswijk. Samen met onze partners besteden we tijdens deze periode, waarin het langer donker is, extra aandacht aan het voorkomen van woninginbraken.


Hondenbelangen Lansingerland

Hondenbelangen Lansingerland

In Lansingerland heeft ongeveer 1 op de 5 huishoudens een hond. Willen we samen genieten van onze woonomgeving en de natuur, dan moeten we rekening houden met elkaar en respect hebben voor elkaar, hondenbezitters en niet-hondenbezitters. Het doel van Hondenbelangen Lansingerland is om een positief hondenbeleid te realiseren.


Nieuw speeltoestel Saturnus

Nieuw speeltoestel Saturnus

Er is een speeltoestel (de glijbaan) ter hoogte van de Saturnus 29 in Berkel en Rodenrijs verwijderd vanwege de veiligheid. Het eerste kwartaal van 2018 plaatsen wij een nieuw speeltoestel. Omwonenden krijgen de mogelijkheid mee te beslissen welk speeltoestel terug mag komen.


Inloopavond uitbreiding centrum

Inloopavond uitbreiding centrum

Om de uitbreiding van het centrumgebied Berkel en Rodenrijs mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Tijdens de inloopavond op dinsdag 21 november tussen 19.00 tot 20.30 uur bent u van harte welkom in het gemeentehuis om het bestemmingsplan te bekijken en kunt u een inhoudelijke toelichting krijgen. Via de website van ruimtelijkeplannen kunt u het plan ook digitaal bekijken.


Avond van de Sport

Avond van de Sport

Donderdag 23 november 2017 organiseren we de “Avond van de Sport” in het gemeentehuis in Bergschenhoek. Tijdens deze netwerkbijeenkomst voor sportorganisaties uit Lansingerland wisselen we van gedachten over het sportnieuws uit de gemeente. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content