Header image
Week 46, 13 november 2018

Zie ginds komt de stoomboot…

Zie ginds komt de stoomboot…

Het is bijna zover, Sinterklaas komt naar Lansingerland! Zaterdag 17 november is Sint met zijn pieten in Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. De week erna, zaterdag 24 november, zijn ze in Bleiswijk. Klik op de kern om het programma van de intocht te bekijken. 


Goed idee? Doe er iets mee!

Goed idee? Doe er iets mee!

Heeft u een goed idee om uw straat, wijk of de hele gemeente nog mooier, socialer, duurzamer of groener te maken? Een idee waar meer Lansingerlanders blij van worden? Doe dan mee aan het Lansingerlands Initiatief en win een bijdrage om uw plan mogelijk te maken! Kijk voor meer informatie op www.lansingerland.nl/initiatief.


Lansinger Energiecafé in Bleiswijk

Lansinger Energiecafé in Bleiswijk

Kom op 15 november naar de buurtbijeenkomst in de gereformeerde kerk. Tijdens het energiecafé krijgt u besparingstips en kunt u vragen stellen aan de Energiecoaches.


Veiligere rotondes

Veiligere rotondes

De rotondes op de Boterdorpseweg en Klapwijkseweg willen wij veiliger maken, vooral voor fietsers maar zeker ook voor het andere verkeer. Hoe we dat gaan doen? Dat ziet u in het filmpje.


Betere waterkwaliteit in de polder

Betere waterkwaliteit in de polder

Samen met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en LTO Glaskracht NL gaan wij gericht op zoek naar oorzaken van vervuiling van het slootwater. Deze gebiedsgerichte aanpak vindt al langer plaats in de regio en start nu ook in de polder van Bleiswijk.


Gebruik maken van zonne-energie?

Gebruik maken van zonne-energie?

Dat kan door één of meerdere zonnepanelen te kopen die niet op uw eigen dak liggen, maar op het dak van de verwerkingsloods van paprikateler Personal Vision in Bleiswijk. Woont u in Lansingerland? Dan kunt u meedoen aan dit Zonnedak-project!


Expositie Bianca Nikerk

Expositie Bianca Nikerk

Bianca schildert alleen dieren, voornamelijk in olieverf. Ze houdt ervan om een dier tot leven te brengen. Vanaf dit jaar is Bianca ook aan het werk met pastelkrijt en kleurpotlood. Bent u nieuwsgierig? U kunt de expositie tot en met vrijdag 21 december bekijken in het gemeentehuis. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content