Header image Header image
Week 46, 12 november

Telefonisch spreekuur met wethouder Jan-Willem van den Beukel

Telefonisch spreekuur met wethouder Jan-Willem van den Beukel

Heeft u een vraag aan wethouder Jan-Willem van den Beukel? Deze kunt u aan hem stellen tijdens het telefonisch spreekuur op woensdag 18 november van 15.00 tot 16.30 uur. Wilt u meedoen aan dit spreekuur? Meld u dan voor dinsdag 17 november, 17.00 uur aan.


“Gewoon een schouderklopje, hand of high five aan de leerlingen geven, dat mis ik echt.”

“Gewoon een schouderklopje, hand of high five aan de leerlingen geven, dat mis ik echt.”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Jaco Speksnijder (46), docent techniek en dierverzorging op de Melanchthon Business School in Bleiswijk. Lees hier hoe zijn dagelijks leven er nu uitziet, op school maar ook thuis.


Stuur jouw Sinterklaastekening aan de burgemeester

Stuur jouw Sinterklaastekening aan de burgemeester

Voor onze jongste Lansingerlanders, heb jij een mooie tekening gemaakt voor Sinterklaas? Stuur hem naar burgemeester Pieter van de Stadt via . Onze burgemeester zorgt dat jouw tekening bij Sinterklaas terecht komt. Succes!


Al een ‘energiebespaaractie’ aangevraagd?

Al een ‘energiebespaaractie’ aangevraagd?

Heeft u een koophuis en wilt u gratis energie besparen? Vraag dan een voucher aan bij Opgewekt in Lansingerland! Kies voor een leuke energiebespaarbox, korting op werkzaamheden van een installateur of een handige toolkit om de luchtcirculatie van uw radiatoren te verbeteren. Kijk op Nieuwe Lansinger Stroom en vraag uw gratis energiebespaaractie aan!


Vogelgriep in Nederland

Vogelgriep in Nederland

Op dit moment heerst de zeer besmettelijke en (voor vogels) dodelijke ziekte vogelgriep in Nederland. Ziet u een dode vogel? Blijf er dan vanaf en geef het door aan de gemeente via de app BuitenOpOrde of neem contact op via telefoonnummer 14 010. Ziet u meerdere zieke of dode vogels? Bel dan met de dierenambulance.


Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Iedereen met klachten (hoesten, keelpijn en/of koorts) kan zich laten testen op het coronavirus. Belt u voor een afspraak met het landelijke afsprakennummer 0800-1202 of met GGD Rotterdam-Rijnmond (010) 443 81 00. Meer informatie over testen vindt u op de site van de GGD Rotterdam-Rijnmond en op de site van de Rijksoverheid.


Een compliment voor mantelzorgers!

Rond de ‘Dag van de mantelzorg’ op 10 november gaven wij graag wat extra aandacht aan mantelzorgers in Lansingerland. Mantelzorgers zorgen belangeloos voor iemand in hun naaste omgeving. Wat zij doen is zeer waardevol en is soms ook zwaar. Daarom stuurden we deze mensen een Mantelzorgcompliment, een attentie namens de gemeente en Steunpunt Mantelzorg om juist hen wat extra aandacht te geven die zij verdienen. RTV Lansingerland deelde afgelopen week verhalen van Mantelzorgers. Bekijk deze in de video.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content