Header image
Week 45, 8 november 2016

Gebruik de Samen aan de slag – aanhangwagen!

Gebruik de Samen aan de slag – aanhangwagen!

Wilt u samen met uw medebewoners een schoonmaak/opruimactie in uw buurt houden? Maak dan gebruik van onze ‘Samen aan de slag – aanhangwagen.

In deze wagen vindt u handig materiaal om uw actie makkelijker te kunnen uitvoeren zoals bezems, prikstokken voor zwerfvuil, schoffels, spades en vuilniszakken. Op deze manier kunt u samen een positieve bijdrage leveren aan de uitstraling van en leefbaarheid in uw buurt.

Aanhangwagen gebruiken?
Kunt u deze aanhanger goed gebruiken bij uw buurtactie?


Inloopavond over windenergie in Lansingerland

Inloopavond over windenergie in Lansingerland

Wilt u meer weten over windenergie? Voelt u zich betrokken bij een schone en duurzame toekomst voor onze gemeente? Wilt u weten wat er in Lansingerland op dit gebied gebeurt?

De gemeente Lansingerland denkt na hoe wij deze opgave kunnen realiseren. Daarbij betrekken we graag onze inwoners, bedrijven en organisaties. Wij nodigen u uit voor een informatieve inloopavond op donderdag 17 november in MKC 't Web in Bleiswijk.


Eerste laadpaal in woonwijk Bergschenhoek

Eerste laadpaal in woonwijk Bergschenhoek

De eerste openbare laadpaal in een woonwijk in Lansingerland is een feit! Wethouder Jeroen Heuvelink nam deze laadpaal in gebruik aan de Brederodestraat in Bergschenhoek. Dit is de eerste in een reeks van 20 laadpalen in Lansingerland die in woonwijken geplaatst worden. Aanvragers Erik van den Mosselaar en Marten Dijkstra namen de laadpaal in gebruik door hun auto’s tegelijkertijd aan te koppelen.


Verbetering watersysteem Hoeksekade

De Hoeksekade in Bergschenhoek kampt al lange tijd met problemen met het waterpeil. Dit gaat om de waterstand in de sloot en de grondwaterstand. De Bewoners Organisatie Hoeksekade, de gemeente Lansingerland en het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard slaan de handen ineen om tot een oplossing te komen die de huidige problemen moeten oplossen.


Koos de Vuilnisman bezoekt basisscholen

Koos de Vuilnisman bezoekt basisscholen

Hoe kun je afval het beste scheiden? Wat wordt er gerecycled? Koos de Vuilnisman gaf tijdens zijn bezoek aan basisschool Pius X op donderdag 3 november antwoord op deze vragen. Wethouder Simon Fortuyn en de heer Baardemans, directeur Van Gansewinkel, waren ook aanwezig.


Evaluatie gebiedstafels A16 Rotterdam gereed

De overheden die zijn betrokken bij de A16 Rotterdam hebben waardering voor de wijze waarop de evaluatie van de gebiedstafels A16 Rotterdam heeft plaatsgevonden. De evaluatie heeft tot doel te leren van opgedane ervaringen. In de komende periode wordt onder meer op bestuurlijk niveau nagedacht welke lessen hieruit te trekken zijn.


Heeft u een vraag voor uw wethouder?

Heeft u een vraag voor uw wethouder?

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen?

U bent op woensdag 16 november van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Wethouder Albert Albee, Berkel en Rodenrijs: 16.00 – 17.00 uur
Wethouder Jeroen Heuvelink, Bergschenhoek: 16.00 – 17.00 uur
Wethouder Ankie vanTatenhove, Bleiswijk: 14.00 – 15.00 uur

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Informatieavond uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs

Gemeente Lansingerland wil het centrum van Berkel en Rodenrijs aan de kant van de Westersingel uitbreiden. Het college heeft afgelopen juli 2016 een voorlopige keuze gemaakt voor de ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep en Waaijer Projectrealisatie. Op woensdag 16 november is er een informatieavond in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst lichten wij de plannen toe en kunt u reageren en vragen stellen. U bent van harte welkom vanaf 19.15 uur, de informatiebijeenkomst start om 19.30 uur.


Wij horen graag uw ervaring!

Wij horen graag uw ervaring!

Wij zijn continu bezig om de dienstverlening te verbeteren. Daarom stellen we uw beoordeling op prijs.

Via het aangeven van smiley’s kunt u laten weten wat u vindt van onze dienstverlening en de informatie die wij geven.


Stichting Bijen en Wilgen ontvangt donatie van Rabobank

Lansingerland is sinds deze zomer een stichting rijker. De Stichting Bijen en Wilgen is opgericht om een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van de bijenstand. Eind oktober ontving de Stichting een donatie van 2000 euro uit het Coöperatiefonds van de Rabobank Zuid-Holland Midden. Met dit bedrag is het mogelijk een multifunctioneel gebouw te plaatsen op het terrein van de Stichting aan de Schiebroekseweg. De gemeente Lansingerland heeft een bijdrage geleverd voor de aanschaf van materialen, zoals bijenkasten.


Basisschool De Regenboog wint prijzenpakket Schoolbrengdag

Basisschool De Regenboog wint prijzenpakket Schoolbrengdag

CBS De Regenboog uit Bergschenhoek was één van de vijf basisscholen uit Lansingerland die meededen aan de jaarlijkse Schoolbrengdag op donderdag 15 september. Met hun inzet won deze basisschool een spellenpakket uit handen van wethouder Simon Fortuyn.


Sinterklaas komt ook naar Lansingerland!

Sinterklaas komt ook naar Lansingerland!

Ook dit jaar bezoekt Sinterklaas alle drie de kernen van Lansingerland. Op zaterdag 12 november komt de Sint naar Berkel en Rodenrijs en zaterdag 19 november naar Bergschenhoek en Bleiswijk. We hopen natuurlijk op goed weer en heel veel blije kinderen.

Meer informatie over tijdstip en plaats van aankomst van de Sint vindt u hieronder.

Berkel en Rodenrijs
Bergschenhoek
Bleiswijk


Beethovenlaan gedeeltelijk afgesloten

Beethovenlaan gedeeltelijk afgesloten

De Beethovenlaan wordt voorzien van nieuwe riolering en bestrating. Een gedeelte van de Beethovenlaan, tussen de Sweelinckplaats en de Mozartplaats, is afgesloten voor verkeer tot en met 25 november. Omrijden kan via de Burgemeester van Oostenweg, Ds. van Couwenhovelaan en Laan der Vrijheid.  


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content