Header image Header image
Week 45, 5 november 2020

“Help elkaar waar kan en houd vol!”

“Help elkaar waar kan en houd vol!”

Landelijk gezien daalt het aantal coronabesmettingen, maar in onze regio Rotterdam gaat het nog altijd niet goed. Ziekenhuizen stromen te snel te vol. Waardoor (acute) zorg voor onze naasten in gevaar komt. Laten we er samen alles aan doen het virus zo snel mogelijk af te remmen en de weg naar meer vrijheid in te zetten. Lees de boodschap van burgemeester Pieter van de Stadt.


Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Tijdens de laatste persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge werd een tijdelijke verzwaring van de ‘gedeeltelijke lockdown’ aangekondigd. De komende 2 weken gelden er extra maatregelen. Bekijk de maatregelen op www.rijksoverheid.nl/corona.


“Kijk in een tijd zoals nu of je iets voor een ander kan betekenen”

“Kijk in een tijd zoals nu of je iets voor een ander kan betekenen”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Arno Ganahl (39) eigenaar van Brasserie Edelweiss. Hij komt uit een Oostenrijkse horecafamilie en startte twaalf jaar geleden zijn brasserie.


Start aanbrengen LED-verlichting in Annie M.G. Schmidtpark

Start aanbrengen LED-verlichting in Annie M.G. Schmidtpark

In het Annie M.G. Schmidtpark, gaat de gemeente openbare LED-verlichting aanbrengen. Hiermee willen wij de sociale veiligheid in het park verhogen. De werkzaamheden starten volgende week en zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, in januari 2021 afgerond.


Start nieuwbouw Prins Willem-Alexanderschool en De Kwakel

Start nieuwbouw Prins Willem-Alexanderschool en De Kwakel

Binnenkort start de realisatie van een nieuw schoolgebouw voor de basisscholen CBS Prins Willem-Alexander en Jenaplanschool De Kwakel. Onlangs onthulde een groep enthousiaste leerlingen het bouwbord.


Jongerencampagne #WIPWAP gestart

Jongerencampagne #WIPWAP gestart

Het Pubers in de Spotlight-netwerk is een nieuwe jongerencampagne gestart: #WIPWAP. Vier jongerenpresentatoren uit Lansingerland gaan de komende tijd op verschillende manieren in gesprek met andere jongeren. Bekijk hun vlogs via Instagram en Instagram TV.


Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is dringend op zoek naar helpende handen in de zorg. Met of zonder zorg-ervaring ben je van harte welkom. Meld je nu aan om te helpen in organisaties die als gevolg van corona extra hulp nodig hebben. Aanmelden kan via www.extrahandenvoordezorg.nl.


Met het Sportakkoord Lansingerland scoren we met sport!

Op 3 november ondertekenden wethouder Ankie van Tatenhove (Sport), de sportcoaches van Lansingerland Beweegt en 14 lokale partners waaronder sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties het Sportakkoord Lansingerland. Hiermee zetten zij zich gezamenlijk in om een impuls te geven aan het sporten in onze gemeente en zoveel mogelijk Lansingerlanders in beweging te krijgen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content