Header image
Week 45, 4 november 2014

Skatepark onder grote belangstelling geopend

Skatepark onder grote belangstelling geopend

Afgelopen zaterdag werd in het Annie M.G. Schmidtpark het mooie, nieuwe Skatepark door wethouder Albert Abee geopend. Tientallen jongeren, kinderen en hun ouders, zowel uit de gemeente als van ver daarbuiten, waren naar het skatepark gekomen om de opening bij te wonen en het skatepark uit te proberen. Na een toespraak door de wethouder en een druk op de rode knop ging een demonstratie van start door Robbin de Wit, Mike van Anrooy en Sebastiaan Vijverberg, skaters die ook meedoen aan het Nederlands Kampioenschap.


Koos de Vuilnisman bezoekt weer scholen

Koos de Vuilnisman bezoekt weer scholen

Op donderdag 30 oktober vond weer een succesvolle aftrap plaats van een nieuwe reeks afvaleducatielessen voor basisscholen in Lansingerland. Deze lessen worden ook dit jaar weer gegeven door ‘Koos de Vuilnisman’. Verantwoordelijk wethouder Simon Fortuyn was samen met Koos aanwezig bij groep 7 van de Prins Willem Alexanderschool in Berkel en Rodenrijs.


Goed voor Elkaar in Lansingerland

Waar kunt u terecht met vragen over hulp en ondersteuning?

Heeft u een hulp- en ondersteuningsvraag en kunt u deze vraag niet oplossen met iemand uit uw omgeving? Dan kunt u bij veel organisaties terecht. De gemeente werkt nauw samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Kwadraad en Welzijn Lansingerland. Per hulp- en ondersteuningsvraag kijken deze instanties wie u het beste kan helpen, zodat u zo snel mogelijk antwoord krijgt op uw vraag.


Hoogste punt winkelcentrum Gouden Hart

Hoogste punt winkelcentrum Gouden Hart

De bouw van wijkwinkelcentrum het Gouden Hart in Berkel en Rodenrijs bereikte donderdag 30 oktober het hoogste punt. Wethouder Albert Abee sprak de circa 70 aanwezigen toe en wenste alle ondernemers veel succes met hun nieuwe winkels. Hierna volgde de officiële handeling buiten: het hijsen van de vlaggen van de gemeente, Amvest, Kavel Vastgoed en aannemer Van Mierlo. Een muziek- en lichtshow begeleidde het hijsen van  de vlaggen tot aan het hoogste punt.


Actie tegen woninginbraken

Actie tegen woninginbraken

Het aantal woninginbraken in de gemeente Lansingerland is de afgelopen maanden gedaald, maar dat betekent niet dat de politie en Buurttoezicht stil zitten. In de week van 20 oktober surveilleerde Buurttoezicht Lansingerland samen met de politie extra om het aantal woninginbraken terug te dringen. Aanleiding voor de actie was de grotere kans op woninginbraken tijdens de herfstvakantie en de donkere dagen.


Wegafsluitingen Berkel Centrum

Vanwege het herinrichten van de buitenruimte in het centrum worden de volgende wegen afgesloten:

  • Van 10 tot en met 14 november
    Kruispunt Molenwerfstraat/Ds. Van Koetsveldstraat. Tijdens de werkzaamheden wordt aan de zuidoostzijde van het kruispunt een bypass aangelegd. Hierdoor blijft het verkeer vanaf het Berkelse Dijkje naar de Raadhuislaan en vice versa mogelijk. Een verkeersregelaar regelt overdag het verkeer.
  • Van 10 tot en met 21 november
    Ds. van Koetsveldstraat tussen de Wilhelminastraat en de Molenwerfstraat.

Parkeerplaats Dorpsstraat Bergschenhoek afgesloten

Op maandag 10 en dinsdag 11 november wordt de parkeerplaats voor Dorpsstraat 60 in Bergschenhoek, bij Chinees restaurant Green Garden, afgesloten. Dit is nodig om onderzoek te doen naar de duiker van de Julianalaan, de koker die de watergang langs de Dorpsstraat en langs De Kruin met elkaar verbindt. Hier hebben de laatste tijd enkele verzakkingen plaatsgevonden. Op het afgesloten parkeerterrein vinden graafwerkzaamheden voor het onderzoek plaats.


Verlichting fietsroute Rotterdam – Den Haag

Verlichting fietsroute Rotterdam – Den Haag

Met de plaatsing van verlichting langs de Provincialeweg/Landscheiding is inmiddels de hele route van Rodenrijs naar Rotterdam verlicht. De gemeente Rotterdam heeft langs de snelfietsroute al eerder verlichting geplaatst langs de Bovendijk. Binnen de bebouwde kom wordt witte LED verlichting geplaatst. Deze verlichting is energiezuinig, veroorzaakt nauwelijks CO2 en de lampen gaan zo’n 20 jaar mee.


Uitstel introductie nieuw rijbewijs

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is bezig met het ontwikkelen van een nieuw rijbewijs dat op 1 november geïntroduceerd zou worden. Deze introductie is uitgesteld tot 15 november omdat nog niet aan alle gestelde kwaliteitsnormen kon worden voldaan. Naar verwachting kan dit over twee weken wel.

Uitstel van dit nieuwe model rijbewijs met chip heeft geen gevolgen voor nieuwe rijbewijsaanvragen. De komende weken wordt gewoon het huidige model rijbewijs uitgegeven.


Renovatie heuvel B in Hoge Bergse Bos, Rottemeren

Renovatie heuvel B in Hoge Bergse Bos, Rottemeren


Het recreatieschap Rottemeren begint in januari met het renoveren van Heuvel B, de populaire berg in het Hoge Bergse Bos achter Outdoor Valley en de klimberg Monte Cervino. De berg is een voormalige vuilstort en kalft door het intensieve gebruik van de laatste jaren steeds verder af. Daarom is er een nieuwe toplaag nodig. Het gebied zal een half jaar lang niet gebruikt kunnen worden voor sportieve en recreatieve doeleinden. De parkeerplaats onder aan de berg blijft gewoon toegankelijk voor voertuigen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content