Header image
Week 45, 3 november 2015

De wethouder komt naar u toe

De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachten wisselen? Dan bent u van harte welkom op woensdag 11 november van 10.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek van uw woonkern.

Berkel en Rodenrijs: wethouder Simon Fortuyn ipv wethouder Albert Abee
Bergschenhoek: wethouder Jeroen Heuvelink
Bleiswijk: wethouder Ankie van Tatenhove


Afvalinzameling

Afvalinzameling

Los aanbieden van oud papier en karton is verleden tijd met het gebruik van de nieuwe mincontainer met blauwe deksel. Zo blijft het door u bewaarde papier en karton droog en wordt het inzamelen voor de vrijwilligers makkelijker. Het kan zijn dat door deze nieuwe inzamelmethode het tijdstip waarop papier en karton bij u wordt ingezameld is veranderd. Zet uw minicontainer daarom op tijd buiten! De inzameling van papier door scholen, verenigingen en kerken start om 19.00 uur. De inzameldag vindt u op www.mijnafvalwijzer.nl.


Wethouder reikt prentenboek ‘Ik ben de sterkste’ uit

Wethouder reikt prentenboek ‘Ik ben de sterkste’ uit

Vandaag 3 november 2015 reikte wethouder Jeroen Heuvelink het prentenboek ‘Ik ben de sterkste’ uit aan de leerlingen van groep 4 van basisschool Koningin Beatrix in Berkel en Rodenrijs. ‘Ik ben de sterkste’ is ontwikkeld voor kinderen van de basisschool met als doel hen weerbaarder te maken en onveilige situaties te leren herkennen.


Kom naar de Dag van de Mantelzorg

Kom naar de Dag van de Mantelzorg

Alle mantelzorgers zijn op dinsdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg, van harte welkom in het gemeentehuis. U bent welkom van 13.30 tot 16.30 uur.

Het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland en de gemeente organiseren op die dag onder het thema ‘Laat je zien’ een middag vol activiteiten.


Wethouders tekenen voor Veilig Thuis

Wethouders tekenen voor Veilig Thuis

Een Veilig Thuis is belangrijk voor alle inwoners. Om dit te onderstrepen hebben de wethouders Jeroen Heuvelink (gemeente Lansingerland), Eric Faassen (gemeente Capelle aan den IJssel) en Marco Oosterwijk (gemeente Krimpen aan den IJssel) samenwerkingsafspraken met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ondertekend. Bij Veilig Thuis kan iedereen terecht met een melding, vragen of advies over huiselijk geweld en kindermishandeling.


Overeenkomsten combinatiefunctionarissen

De combinatiefunctionarissen in Lansingerland zijn ook volgend jaar actief. Een combinatiefunctionaris vormt de verbinding tussen onderwijs en sport of cultuur.  Op donderdag 29 oktober 2015 ondertekenden wethouder Ankie van Tatenhove namens de gemeente en de betrokken partijen (BSO Zus en Zo, Wolfert van Borselen, Jay’s Place muziek, zang & dans, en Stichting Werk Midden-Holland) de nieuwe overeenkomsten over de combinatiefunctionarissen. Deze overeenkomsten gelden voor het lopend schooljaar 2015-2016.


Wethouder Ankie van Tatenhove langs de lijn bij G-team HVB

Wethouder Ankie van Tatenhove langs de lijn bij G-team HVB

Hockeyvereniging Bleiswijk (HVB) is een maatschappelijke vereniging waar niemand buiten spel wordt gezet. Kinderen met een beperking willen ook graag sporten, maar kunnen in een gewoon hockeyteam niet meekomen. Inmiddels bestaat bij HVB een G-Hockeyteam. En met succes!

Op uitnodiging van de club woonde wethouder Ankie van Tatenhove zaterdag 31 oktober een wedstrijd bij van het G-team. Ook kreeg zij de nieuwe promotiefilm voor de G-hockey te zien. Ook benieuwd? Kijk dan op https://vimeo.com/140035799.


Handhaving verkeerd geparkeerde fietsen bij RandstadRailhaltes

Handhaving verkeerd geparkeerde fietsen bij RandstadRailhaltes

Gevaarlijk en verkeerd geparkeerde fietsen bij de RandstadRailhaltes zorgen voor veel overlast. De komende maanden treden we dan ook streng op tegen foutparkeerders.


Heb jij al een leuke naam bedacht?

Heb jij al een leuke naam bedacht?

We hebben al veel leuke, originele namen ontvangen voor het mooie natuurspeeleiland in het Annie M.G. Schmidtpark. Leuk dat iedereen zo enthousiast meedoet!

Heb jij nog een leuke naam? Mail deze dan vóór 10 november naar speeleiland@lansingerland.nl. Wie weet onthul jij straks de nieuwe naam bij de opening en neem jij ook nog een mooie prijs in ontvangst!


Werkzaamheden N209 Overbuurtseweg

De N209 wordt tussen de Groendalseweg en de Hoekeindseweg richting Rotterdam afgesloten in verband met het repareren van de geleiderail. De hoofdrijbaan wordt afgesloten richting Rotterdam. Verkeer wordt met gele borden omgeleid. In de andere richting wordt de rijsnelheid teruggebracht naar 50 km/u.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content