Header image Header image
Week 44, 29 oktober

Griezelen met Halloween? Houd het gezellig en veilig.

Griezelen met Halloween? Houd het gezellig en veilig.

Griezelen met Halloween? Houd het gezellig en veilig. Organiseer geen activiteiten of optochten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen. Gaat u samen met uw kind langs de deuren bij Halloween of Sint-Maarten? Ga dan alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deuren. Houd minimaal 1,5 meter afstand van de bewoners.


“Door samen aan de regels te werken wordt corona minder erg.”

“Door samen aan de regels te werken wordt corona minder erg.”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Deze week maken we kennis met Muhammad Ali uit Berkel en Rodenrijs. Wat is er voor hem veranderd tijdens de coronacrisis?


Maak van je mondkapje geen zwerfkapje

Maak van je mondkapje geen zwerfkapje

Sinds de uitbraak van het coronavirus zien we steeds vaker gebruikte mondkapjes op straat liggen. Help mee om Lansingerland schoon te houden en gooi een gebruikt mondkapje altijd weg in de afvalbak of draag een herbruikbaar mondkapje.


Nieuwsbrief voor ondernemers

Nieuwsbrief voor ondernemers

De gemeente heeft ook een nieuwsbrief speciaal voor ondernemers en ZZP’ers uit Lansingerland. Daarin delen wij informatie over de regelingen en maatregelen die er zijn voor ondernemers in de coronacrisis. Ben je ondernemer of ZZP’er? Meld je aan!


‘Samen Lansingerland’ vervangt ‘Lansingerland voor Elkaar’

‘Samen Lansingerland’ vervangt ‘Lansingerland voor Elkaar’

Er is een nieuwe naam voor het loket waar vraag en aanbod van vrijwillige hulp samenkomen. Op de oproep van Welzijn Lansingerland in De Heraut, om een nieuwe naam te bedenken, werd enthousiast gereageerd. Uit alle inzendingen kwam ‘Samen Lansingerland’ als winnaar uit de bus.


Uw Snoeiafval gratis opgehaald aan huis!

Uw Snoeiafval gratis opgehaald aan huis!

Het najaar is dé tijd om in de tuin aan de slag te gaan! Van 2 t/m 4 november wordt, als extra service, uw snoeiafval aan huis opgehaald. Om hiervan gebruik te maken, kunt u zich tot 30 oktober aanmelden.


Webinar Bergschenhoek-centrum gemist?

Deze week nam wethouder Kathy Arends in het hart van Bergschenhoek deze videoboodschap op. Zij roept iedereen op om voor 4 november te reageren op het conceptontwerp voor de herinrichting Bergschenhoek-centrum. Dit ontwerp is afgelopen dinsdag tijdens een webinar gepresenteerd. Kijk de webinar terug voor impressies van het ontwerp.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content