Header image
Week 44, 28 oktober 2014

Delen, durven, doen!

Delen, durven, doen!

Het College van burgemeester en wethouders van Lansingerland heeft vandaag het Collegeprogramma 2014 – 2018, met als titel: 'Delen, durven, doen!', vastgesteld. In het programma staan de doelen en speerpunten voor de komende 4 jaar. Het is de visie van het college op de toekomst van Lansingerland.


Opening skatepark op zaterdag 1 november

Opening skatepark op zaterdag 1 november

Op zaterdag 1 november 2014 vindt de officiële opening van het Skatepark plaats. Wethouder Albert Abee opent het park om 13.30 uur en geeft het startschot voor verschillende demo’s. Ook zijn er stuntstepjes beschikbaar om de mogelijkheden van het skatepark zelf te ervaren. Skateboarders, inliners, bmx-ers, freestylers, freerunners en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom! De middag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland.

Wij raden iedereen aan om op de fiets of lopend naar de opening te komen omdat er geen parkeergelegenheid bij het skatepark is. Voorlopig is het skatepark vanaf de Raadhuislaan (via de bouwweg) te bereiken.


Heeft u zich al ingeschreven voor groepsaankoop zonnepanelen?

Heeft u zich al ingeschreven voor groepsaankoop zonnepanelen?

U heeft nog tot en met 5 november de tijd om mee te doen aan de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie.

Via deze groepsaankoop is het mogelijk om een compleet zonnepanelensysteem tegen een scherpe prijs aan te schaffen en hiermee bij te dragen aan een groener milieu. Deze groepsaankoop belooft veel nieuwe zonnepanelensystemen, omdat circa 35 gemeenten in de provincie de actie starten, de grootste actie ooit!


Aanvraag rijbewijs zaterdag 1 november niet mogelijk

Aanvraag rijbewijs zaterdag 1 november niet mogelijk

De rijksdienst voor het wegverkeer geeft vanaf 1 november een nieuw model rijbewijs met chip uit. Op deze dag worden alle systemen hierop aangepast. Daarom is het niet mogelijk om op zaterdag 1 november een rijbewijs aan te vragen. Rijbewijzen die aangevraagd zijn kunnen wel afgehaald worden.

Onze excuses voor het ongemak.


KvK Startersdag voor startende ondernemers

KvK Startersdag voor startende ondernemers

Bent u een startende ondernemer? Kom dan op zaterdag 1 november van 10.00 tot 16.00 uur naar de landelijke Startersdag. Lansingerland staat samen met de buurgemeenten Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer met een stand.

De toegang is gratis, maar vergeet u niet aan te melden via www.kvk.nl.


Stem op de Gezelligste Winkel van Nederland

Stem op de Gezelligste Winkel van Nederland

Iedere winkel is uniek. Toch stap je liever bij de ene winkel naar binnen dan bij de andere. Vakkundig en klantvriendelijk personeel, de inrichting en achtergrondmuziek dragen hier allemaal aan bij. Maar, wat maakt een winkel nou echt gezellig? Wat verwachten mensen als ze een winkel binnen lopen en hoe beoordeelt men de sfeer? Winkelend Nederland kan haar oordeel laten horen door te stemmen bij de tweede editie van de 'Verkiezing van de Gezelligste Winkel'.
 
Doe mee aan deze verkiezing en stem op één van onze Lansingerlandse winkeliers. Stemmen kan via www.gezelligstewinkel.nl.


Kom naar de informatiebijeenkomst Jeugdhulp

Heeft u of uw gezin op dit moment te maken met een vorm van jeugdhulp, dan krijgt u per 1 januari 2015 te maken met veranderingen.

Op dinsdag 18 november van 20.00 – 22.00 uur is er een informatiebijeenkomst over Jeugdhulp in het gemeentehuis waar we u vertellen wat deze veranderingen voor uw situatie betekenen. U kunt ook al uw vragen stellen over persoonsgebonden budget, jeugd en opvoedhulp en wat u moet doen als u hulp nodig heeft voor uw kind of kinderen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@lansingerland.nl.

Meer Informatie over de veranderingen bij de jeugdhulp vindt u op de pagina goed voor elkaar.


Kom naar de informatiebijeenkomst veranderingen AWBZ/Wmo en werk & inkomen

Heeft u of uw gezin op dit moment te maken met AWBZ/Wmo en werk & inkomen, dan krijgt u per 1 januari 2015 te maken met veranderingen.

Op woensdag 19 november is er van 10.00 – 12.00 uur een informatiebijeenkomst over de veranderingen AWBZ/Wmo en werk&inkomen in het gemeentehuis waar we u vertellen wat de veranderingen voor u betekenen. Ook kunt u dan al uw vragen stellen over het persoonsgebonden budget, werk en inkomen, huishoudelijke hulp en Awbz. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@lansingerland.nl.

Meer informatie over de veranderingen bij de AWBZ/Wmo kunt u nalezen op www.lansingerland.nl/goedvoorelkaar.


HBR leukste vereniging van Nederland

HBR leukste vereniging van Nederland

HBR heeft 3 prijzen in de wacht gesleept. De hockeyclub is uitgeroepen tot de leukste vereniging van Lansingerland, de provincie Zuid-Holland en nu ook van Nederland.

Van harte gefeliciteerd HBR. Een club om trots op te zijn!


Laatste week nominaties Vrijwilligersprijzen

Wie wordt in Lansingerland vrijwilliger / vrijwilligersorganisatie van 2014?

Aanmelden voor de vrijwilligersprijs kan tot 9 november 2014 bij het VIP Lansingerland. U kunt het  nominatieformulier en meer informatie vinden op www.viplansingerland.nl, opvragen via info@viplansingerland.nl of telefonisch via telefoonnummer 010 – 52 25 545.

Wilt u graag dat het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Lansingerland met u meedenkt bij het invullen van de nominatie? U bent, zonder afspraak, van harte welkom op maandag 3 november tussen 12.30 en 14.00 uur op de Smitshoek 18 A in Bergschenhoek.


Werkzaamheden Berkel Centrum

De Molenwerfstraat is opengesteld voor verkeer. Vanaf nu is dit de doorgaande route door het centrum.

De paal (poller) in de Herenstraat is weer omhoog. De Noordeindseweg is niet meer bereikbaar via de Herenstraat/Nieuwstraat. De Herenstraat blijft wel bereikbaar via de Nieuwstraat.


Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Goed werkende openbare verlichting is van groot belang. Tijdens de donkere dagen nog meer dan anders. Niet alleen voor de verkeersveiligheid, ook voor het gevoel van sociale veiligheid en om criminaliteit te voorkomen. 

Geef meldingen over kapotte openbare verlichting door via www.lansingerland.nl of via de app van de gemeente. Vermeldt u bij de melding een straatnaam met huisnummer(s) en/of het lichtmastnummer die te vinden is op de sticker op de lichtmast.


Maatregelen tegen overlast ganzen en muskus-eenden

De gemeente gaat maatregelen nemen tegen de overlast van ganzen en muskuseenden. Het bedrijf Hofganzen gaat dit doen. Het gaat om ganzen in de wijk De Tuinen in Bleiswijk en muskuseenden in de Oranjewijk in Berkel en Rodenrijs. Inwoners ervaren last van de ganzen- en eendenpoep en de agressiviteit van de dieren.


Hondenbezitters en toezichthouders, een prima combinatie

Het imago van hondenbezitters wordt vaak negatief beïnvloed door de vele meldingen over hondenpoep en loslopende honden. Maar een verantwoordelijke en betrokken hondenbezitter kan juist heel veel betekenen voor de leefbaarheid in de wijk. U loopt immers dagelijks in uw wijk rond en ziet wat er gebeurt en wat eventueel anders is dan normaal.


Nieuwe kunstgrasvelden Soccer Boys en CVV Berkel

Nieuwe kunstgrasvelden Soccer Boys en CVV Berkel

Op dinsdag 21 oktober gaf wethouder Jeroen Heuvelink de aftrap voor een openingswedstrijd op een nieuw kunstgrasveld van SV Soccer Boys in Bleiswijk.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content