Header image
Week 44, 27 oktober 2015

Gezocht: naam voor het natuurspeeleiland in het Annie M.G. Schmidtpark

Gezocht: naam voor het natuurspeeleiland in het Annie M.G. Schmidtpark

Binnenkort is Lansingerland een geweldig natuurspeeleiland rijker! Een waar speelparadijs in het Annie M.G. Schmidtpark ter hoogte van de wijk Rodenrijse Zoom. Een heerlijke plek voor avontuurlijke kinderen.

Zo’n speciale plek verdient natuurlijk een mooie naam. Wie helpt ons daarbij?
Ga de uitdaging aan en verzin een mooie naam voor deze unieke speelplek! Stuur jouw inzending vóór 10 november in en wie weet schittert jouw naam straks bij de ingang van het eiland!


Wie nomineert u voor de vrijwilligersprijs?

Wie nomineert u voor de vrijwilligersprijs?

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor onze gemeente. Jaarlijks reikt de gemeente Lansingerland een Vrijwilligersprijs uit. Eén prijs voor de vrijwilliger van het jaar én één prijs voor een vrijwilligersgroep of organisatie.

Nomineer uw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie! Het mag ook iemand of een organisatie zijn die al eens eerder genomineerd is.


Foto-expositie Yvonne Gruis

Foto-expositie Yvonne Gruis

Kijk goed en zie de schoonheid van de dingen om je heen.
Dat is het thema van de expositie van Yvonne Gruis die u in november kunt bekijken in de hal van het gemeentehuis. Yvonne Gruis fotografeert op eigen wijze, waardoor de werkelijkheid wordt geabstraheerd. Dat noemt zij: schilderen met fotografie. Het gaat haar erom de sfeer weer te geven, die ontstaat door vorm en kleur en door de associatie van de kijker.

De expositie is van 29 oktober tot en met 30 november te zien in het gemeentehuis.


Start verkoop woningen in Parkzoom 1 en 2

Start verkoop woningen in Parkzoom 1 en 2

Op donderdag 29 oktober start in het gemeentehuis de verkoop van de laatste 13 dijkwoningen in Parkzoom 1 en de 8 nieuwe woningtypen Wilg en Plataan in Parkzoom 2. Deze projecten liggen in Bergschenhoek. U bent tussen 19.00 en 20.30 uur van harte welkom in het gemeentehuis voor meer informatie over beide projecten. Meer informatie over dit project en andere nieuwbouwprojecten in Lansingerland is te vinden op www.buitenleveninderandstad.nl


Praat u met ons mee over water?

Praat u met ons mee over water?

De gemeente Lansingerland en hoogheemraadschappen Delfland en Schieland willen graag met u in gesprek over het thema water. Wilt u met ons meedenken? Op woensdag 28 oktober organiseren we in het gemeentehuis een bijeenkomst over water. De avond start om 19.30 en eindigt rond 21.30 uur.


KFC Bleiswijk

KFC Bleiswijk

Maandag 26 oktober hebben de wethouders Ankie van Tatenhove (gemeente Lansingerland) en Taco Kuiper (gemeente Zoetermeer) de langverwachte Kentucky Fried Chicken op bedrijvenpark Prisma officieel geopend. Er was zelfs een Facebookpagina voor in het leven geroepen: ‘Wij willen een KFC in Zoetermeer’.

Nieuwe kans op arbeidsmarkt
KFC levert een werkgelegenheid op voor 70 werknemers. Daarvan zijn er 18 kandidaten die vanuit het Werkgeversservicepunt Lansingerland / het Werkgeversservicepunt Zoetermeer (Zuid-Holland centraal) en het UWV weer een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Ook kandidaten met een Wajong indicatie krijgen een werkplek bij KFC.


Maandelijkse sirenetest

Maandag 2 november worden om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes getest. Als u dan de sirene hoort dan weet u: er is niets aan de hand.

Heeft u de sirene niet gehoord?
Bij klachten en/of vragen over het niet horen van de sirene kunt u contact opnemen met:
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Servicedesk: (010) 446 88 88
Email: servicecentergmk@veiligheidsregio-rr.nl


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content