Header image
Week 44, 1 november 2016

Ride for the Roses in Lansingerland

Ride for the Roses in Lansingerland

Lansingerland is volgend jaar in het eerste weekend van september de start- en finishplaats van de twintigste editie van de Ride for the Roses, een fietstocht in de strijd tegen kanker. De duizenden deelnemers aan de verschillende fietstochten vertrekken en arriveren op zondag 3 september bij Royal Lemkes op het terrein van Greenparc in Bleiswijk.


Afvalpas ondergrondse restafvalcontainers

Afvalpas ondergrondse restafvalcontainers

Het is 1 november! Vanaf vandaag zijn de ondergrondse restafvalcontainers alleen nog met een afvalpas te openen. Neem vanaf vandaag altijd uw pasje mee als u uw afval in de container wilt weggooien. Heeft u nog geen afvalpas ontvangen? Neemt u dan contact op met Van Gansewinkel via telefoonnummer (010) 44 54 199. De veelgestelde vragen vindt u terug op onze website.


Mantelzorger, 10 november is uw dag

Mantelzorger, 10 november is uw dag

Kom op de Dag van de Mantelzorg naar het gemeentehuis van Lansingerland. Het Steunpunt Mantelzorg en de gemeente Lansingerland organiseren vanaf 14.00 uur speciaal voor u een afwisselend programma. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten en onder het genot van een drankje en hapje met andere mantelzorgers of professionals praten.
Als blijk van waardering ontvangen alle mantelzorgers, die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, die middag een VVV bon van € 100,-.


Meedenken over plein bij ’t Vierkantje

Meedenken over plein bij ’t Vierkantje

De gemeenteraad heeft besloten om het plein bij 't Vierkantje in het centrum van Berkel en Rodenrijs autovrij te maken.

Woensdag 26 oktober was er in het gemeentehuis een bijeenkomst over de herinrichting van het plein bij ’t Vierkantje, in het centrum van Berkel. Zo’n 40 geïnteresseerde bewoners, winkeliers en marktlieden/standhouders wisselden met elkaar wensen, ideeën en gedachten hierover uit. De gezamenlijke visie van de aanwezigen is in ieder geval dat het plein en de directe omgeving een sfeervolle en authentieke uitstraling moet krijgen en een centrale ontmoetingsplek tussen het oostelijk en het westelijk deel van het centrum vormt.


Vernieuwde Lansingerland-app

Vernieuwde Lansingerland-app

De  Lansingerland-app heeft een nieuw fris en modern uiterlijk gekregen. Vanaf dinsdag 1 november is deze in de Appstore en via Google Play beschikbaar. Met deze vernieuwde, gratis, app is het mogelijk om:

  • snel, eenvoudig en mobiel op de hoogte te zijn van actueel gemeentelijk nieuws;
  • informatie te lezen over onze openingstijden, werk in uitvoering, producten en diensten, afval, bekendmakingen en evenementen in de gemeente Lansingerland;
  • een melding aan de gemeente door te geven.

1e Paal viaduct A12 – vervoersknoop Bleizo!

1e Paal viaduct A12 – vervoersknoop Bleizo!

Over de A12 wordt nabij Zoetermeer en Lansingerland een nieuwe vervoersknoop gebouwd. Bij het viaduct (zuidzijde) komt een nieuw treinstation; op het viaduct een RandstadRail-halte.

Op maandag 31 oktober 2016 sloegen Albert Abee, wethouder Lansingerland, Cees de Vries, regiodirecteur ProRail, Arthur Gleijm, directeur Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag, en Marc Rosier, wethouder Zoetermeer, de eerste paal.
Het viaduct verbindt vanaf eind 2018 alle vervoersmodaliteiten bij Zoetermeer en Lansingerland: trein, lightrail, bus, auto en fiets. Maar ook het landschap ten noorden en zuiden van de A12 wordt met een groene laan over het viaduct met elkaar verbonden.


Doe mee met de gezelligste energiebesparingswedstrijd!

Het Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Door met zoveel mogelijk mensen uit jouw straat of van jouw club punten te sparen, kun je een fantastisch feest winnen ter waarde van € 5.000,-!

Wat is het Klimaatstraatfeest? Het idee achter de energiebesparingswedstrijd is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Er zijn mooie prijzen te winnen. Dus meld je aan en doe mee met je voetbalteam, collega’s of vrienden!


Start bouw Gouden Harp

Start bouw Gouden Harp

Donderdag 27 oktober is officieel de bouw gestart van de 1e fase van de Gouden Harp in Westpolder Bolwerk, Berkel en Rodenrijs. Deze 1e fase bestaat uit 23 grachtenwoningen en 23 eengezinswoningen. Uiteindelijk worden in de Gouden Harp circa 400 woningen gerealiseerd. Alle 46 woningen zijn inmiddels verkocht.


Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 7 november 2016.


Tweede update informatie kunstgrasvelden en rubbergranulaat

Vanuit een overleg met de voetbalverenigingen en de gemeente is besloten om een chemische analyse uit te laten voeren naar de samenstelling van het rubbergranulaat op de kunstgrasvelden in Lansingerland. Alle kunstgrasvelden met rubbergranulaat in de gemeente worden in dit onderzoek meegenomen en op dezelfde manier geanalyseerd. Zodra meer informatie over de onderzoeksresultaten bekend is, informeren wij u hier uiteraard over.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content