Header image Header image
Week 43, 28 oktober

Grootste 3D-geprinte fietsbrug van Nederland

Grootste 3D-geprinte fietsbrug van Nederland

Vanmorgen is de grootste 3D-geprinte fietsbrug van Nederland geplaatst. Wethouder Simon Fortuyn mocht, onder toeziend oog van aannemersbedrijf Damsteegt, de brug op zijn plek laten zakken. De brug is gemaakt van thermo hardend composiet dat is teruggewonnen uit afgeschreven treinwagons van de Nederlandse Spoorwegen en wieken van windmolens.


Als u uzelf niet meer in de hand heeft

Als u uzelf niet meer in de hand heeft

Het kan iedereen gebeuren in stressvolle situaties. Wanneer thuis de spanning te veel wordt en u alleen nog maar kunt schreeuwen. Of als de klap valt voor u er erg in heeft. Voorkom huiselijk geweld en kindermishandeling. Neem een time-out… Praat erover, vraag om advies en voorkom erger. Bel Veilig Thuis (0800-2000).


Startschot verfraaiing centrum Bergschenhoek

Startschot verfraaiing centrum Bergschenhoek

Afgelopen dinsdag heeft wethouder Kathy Arends het startschot gegeven voor de verfraaiing van het centrum van Bergschenhoek. Deze week gaan de werkzaamheden van start om het winkelgebied in het centrum een flinke facelift te geven. De werkzaamheden lopen door tot eind van de zomer 2022.


Workshops Vrijwilligersmarketing

Workshops Vrijwilligersmarketing

Wilt u als sport- en cultuurorganisatie extra ondersteuning bij het werven van nieuwe vrijwilligers en leden? In samenwerking met Lansingerland Beweegt bieden we vrijwilligersorganisaties begeleiding aan in de vorm van workshops en coachings. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan t/m 31 oktober.


Aanstaande zaterdagavond is de Nacht van de Nacht

Aanstaande zaterdagavond is de Nacht van de Nacht

Op 30 oktober 2021 is de “Nacht van de Nacht”. Deze nacht wordt georganiseerd door Natuur- en Milieufederaties en is in het leven geroepen om de discussie aan te gaan over lichtvervuiling. Dit jaar wil de gemeente Lansingerland hier aandacht voor vragen door het gemeentehuis die nacht niet uit te lichten. Doet u ook mee?


Verkeerstellingen in Lansingerland

Verkeerstellingen in Lansingerland

De komende maand worden er op ruim 100 locaties verkeerstellingen met telslangen uitgevoerd. De telslangen liggen 1 tot 2 weken op een locatie en worden dan weer verwijderd. De data geeft inzicht in hoeveel verkeer er op de wegen rijdt, hoe dit verkeer zich verspreidt en hoe snel er gereden wordt.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content