Header image
Week 43, 25 oktober 2016

Naturalisatieceremonie

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft op woensdag 5 oktober een vlog gemaakt van de Naturalisatieceremonie. Benieuwd hoe zo'n ceremonie verloopt? Klik op de foto om de vlog te bekijken.


Vlog Naturalisatieceremonie

Vlog Naturalisatieceremonie


Vragen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

Vragen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport kunnen op dinsdag 1 november hun vragen over de uitbreidingsplannen van de luchthaven stellen aan verkenner Joost Schrijnen. Graag aanmelden via verkenner.rtha@pzh.nl. In Worldhotel Wings Rotterdam staat Joost Schrijnen u vanaf 19.30 uur te woord.


Pilot bestrijding eikenprocessierups positief!

Begin dit jaar draaide gemeente Lansingerland in samenwerking met Koppert Biological Systems een pilot om de eikenprocessierups te bestrijden met zogenaamde insectenparisitaire aaltjes. De resultaten van deze pilot zijn positief. In de bomen die met de aaltjes waren bestreden, hebben wij geen eikenprocessierupsen meer gezien. In de andere, onbehandelde, bomen waren de rupsen wel aanwezig.


Inzamellocaties online vinden

Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u op een online kaart alle inzamellocaties vinden. U logt op deze website in met uw postcode- en huisnummer. U scrolt naar het kopje inzamellocaties. U klikt vervolgens op een icoontje bijvoorbeeld glas. Op het kaartje wordt dan de glascontainer die in uw buurt staat getoond. De kaart maakt u groter door rechts op het plusje te klikken. Onder het kaartje staat vermeld waar u in de buurt uw afvalsoorten kunt brengen.

Ook vindt u op deze website alle informatie over het ophalen van afval.


Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

De gemeente Lansingerland probeert de leefomgeving voor haar inwoners zo veilig mogelijk te maken en te houden. Goed werkende openbare verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Wilt u ons helpen bij het melden van kapotte verlichting tijdens de donkere dagen?

Hoe geeft u een melding door?
Een melding over een kapotte lichtmast of storing aan de openbare verlichting geeft u aan ons door via www.lansingerland.nl/melding  of via de LansingerlandApp. Vermeldt u naast de straatnaam als dat mogelijk is ook een lichtmastnummer. Het lichtmastnummer staat op een sticker op de lichtmast. Ook kunt u bij een melding een foto toevoegen. Een duidelijke melding helpt ons altijd verder.


Schone sloten bij teeltwisseling

Het einde van het teeltseizoen is voor veel ondernemers weer in zicht. Binnenkort start daarmee de teeltwisseling. Een enorme klus waarbij zogenaamde afvalwaterstromen ontstaan, die de rest van het jaar niet vrijkomen. Denk aan overtollig drainwater, het reinigingswater van het recirculatiesysteem en de jaarlijkse schoonmaak van allerlei apparatuur. Hierbij worden biociden gebruikt. Belangrijk is dat deze waterstromen en biociden niet in de sloot terechtkomen. Helaas gebeurt dit nog wel.


Nee/Nee of Nee/Ja sticker

Nee/Nee of Nee/Ja sticker

Wist u dat huishoudens zonder brievenbussticker meer dan 30 kilo reclamedrukwerk per jaar ontvangen? Iedere ongelezen folder zorgt voor verspilling van energie voor productie en transport en voor onnodig papiergebruik. Een sticker op de brievenbus gaat deze verspilling tegen.

Gratis brievenbussticker ophalen
Wilt u meehelpen verspilling van onnodig papiergebruik tegen te gaan? Haal dan een gratis brievenbussticker bij het gemeentehuis in Bergschenhoek of het servicepunt Bleiswijk (bibliotheek). Houdt rekening met onze openingstijden


Vechtscheiding

Vechtscheiding

Een scheiding is nooit leuk, maar bij een vechtscheiding gaat het verder. Er zijn scheldpartijen, verwijten en pesterijen. Soms worden er zelfs ruiten ingegooid, banden lek gestoken of is er sprake van mishandeling. Vaak duren dit soort scheidingen onnodig lang, soms zelfs jaren. Nog vervelender wordt het als er kinderen bij betrokken zijn. Zij zijn vaak de dupe van een vechtscheiding. Het is belangrijk dat u en uw kinderen hulp krijgen bij een vechtscheiding.


Werkzaamheden watergang rondom Orionstraat en Marshof

Werkzaamheden watergang rondom Orionstraat en Marshof

In de watergang rondom de Orionstraat en Marshof in Berkel en Rodenrijs wordt de komende periode onderhoud uitgevoerd aan de beschoeiing. Dit is de houten rand langs het water die voorkomt dat de berm in het water zakt.

Uitvoering werkzaamheden
Aannemersbedrijf Verkuil en Moree start begin november met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot eind 2016.


Werkzaamheden Hoekeindseweg

Werkzaamheden Hoekeindseweg

Maandag 24 oktober is aannemersbedrijf Van Kessel gestart met werkzaamheden aan de Hoekeindseweg, het deel tussen de Van Waningstraat en de Merenweg. De elementenverharding wordt vervangen. Verder krijgt de kruising met de Lijsterlaan een verkeersplateau en wordt de asfaltverharding vervangen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content