Header image
Week 43, 23 oktober 2018

Pre WinterFair Lansingerland, een winters evenement

Pre WinterFair Lansingerland, een winters evenement

Het is nog te vroeg om de kerstboom op te zetten of om Sinterklaas te vieren en de zomer is eigenlijk nog maar net voorbij. Om alvast in winterse sferen te komen organiseert Familierestaurant Bergsche Plas een gratis toegankelijk evenement! 


Lansingerland app verdwijnt

Lansingerland app verdwijnt

Binnenkort gaat de nieuwe website van de gemeente Lansingerland live! Hierdoor verdwijnt de vertrouwde Lansingerland app. De nieuwe website is beter bruikbaar op mobiel en kan dus in veel van de functies van de app voorzien.


Lansinger Energiecafé, komt u ook?

Lansinger Energiecafé, komt u ook?

In oktober en november organiseren Nieuwe Lansinger Stroom en de gemeente Lansingerland weer een aantal Lansinger Energiecafé’s. Woensdagavond 31 oktober bent u van harte welkom in Speeltuin de Kieviet in Berkel en Rodenrijs!


Mag het licht uit?

Mag het licht uit?

Tijdens de Nacht van de Nacht, zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober, vinden er door het hele land honderden evenementen plaats in het donker. Wij doen ook mee! Het licht in ‘de kroon’ van het gemeentehuis in Bergschenhoek gaat die nacht uit. Doet u ook mee?


Gouden Griffelplantsoen

Gouden Griffelplantsoen

Op het ontwerp voor het buurtpark zijn veel positieve reacties gekomen. Ook is de voorkeur voor het nieuwe speeltoestel bekend. Op basis hiervan is het definitieve ontwerp gemaakt. De werkzaamheden starten in november en duren tot halverwege 2019.


Diefstal door een babbeltruc

Diefstal door een babbeltruc

Het komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. 


Heeft u een Hartenwens?

Heeft u een Hartenwens?

Humanitas Lansingerland bestaat 10 jaar. Tijd voor een feestje! Vanaf eind november laten zij lokale Hartenwensen in vervulling gaan. Wilt u kans maken op het in vervulling laten gaan van uw wens? Of die van een ander?


Tips om geld én het milieu te sparen

Tips om geld én het milieu te sparen

Gebruikt u plastic rietjes voor in de drankjes van uw kinderen of uzelf? Kies dan eens voor ander materiaal, bijvoorbeeld bamboe of het herbruikbare RVS. Heeft u een duurzame tip? Deel het met ons via duurzaam@lansingerland.nl.


Wat doen wij in 2019?

Wat doen wij in 2019?

Wilt u weten wat de burgemeester en wethouders gaan doen in 2019 en wat dit gaat kosten? Wethouder Albert Abee vertelt in het kort over de begroting van volgend jaar. Meer informatie over de plannen van het college vindt u in de begrotingsapp en het collegeprogramma Lansingerland doet 't


Bestrating centrum Bleiswijk

Bestrating centrum Bleiswijk

Het natuursteen en de gebakken klinkers in de Dorpsstraat, Plaats en op de bruggen in de Dorpsstraat, Kerkstraat en Plaats blijven niet overal goed vastliggen. Het steeds goed leggen van de stenen is geen oplossing. Daarom is er besloten om de natuursteen en een deel van de gebakken klinkers te vervangen voor andere stenen.


Baggerwerkzaamheden

Baggerwerkzaamheden

Een aantal sloten in onze gemeente worden weer gebaggerd. Het gaat om de sloten aan de A.H. Verweijweg, de Kleihoogt en de Munnikenweg in Berkel en Rodenrijs. Baars Aannemerij BV voert de werkzaamheden uit van half oktober tot eind november.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content