Header image
Week 43, 22 oktober 2019

Gratis fietsgraveeractie in Lansingerland!

Gratis fietsgraveeractie in Lansingerland!

Wilt u uw fiets minder interessant maken voor dieven? Laat dan gratis uw fiets graveren door Buurttoezicht Lansingerland. Eind oktober is dit mogelijk op drie centrale locaties binnen de gemeente. Een gegraveerde fiets (met postcode en huisnummer) is voor dieven een stuk minder interessant om mee te nemen, omdat de fiets goed door de politie is op te sporen.   


Dialoogavond omgevingsvisie

Dialoogavond omgevingsvisie

Lansingerland is een jonge en groeiende gemeente in een groene omgeving, maar hoe ziet de gemeente er in de toekomst uit? Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten van Lansingerland en welke aandachtspunten zijn er? Op woensdag 6 november organiseren wij de eerste dialoogavond voor alle inwoners van Lansingerland. U bent van harte welkom! 


Nieuwbouw PWA/De Kwakel

Nieuwbouw PWA/De Kwakel

De Christelijke Basisschool Prins Willem-Alexander van Stichting Spectrum en Jenaplanschool De Kwakel van de Laurentius Stichting krijgen aan de Chrysantenhof in Berkel en Rodenrijs een nieuw schoolgebouw. Tijdens de inloopavond woensdag 30 oktober, van 19.30 tot 21.00 uur, krijgt u meer informatie over de nieuwbouw, kunt u de ontwerpen bekijken en vragen stellen. 


Natuurwerkdag 2019, helpt u mee?

Natuurwerkdag 2019, helpt u mee?

Zaterdag 2 november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud helpen die dag mee aan het behoud en herstel van de natuur en het landschap.Ook in Lansingerland kunt u meehelpen! Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Natuurwerkdag


Bleiswijkse Zoom schoner en gezonder

Bleiswijkse Zoom schoner en gezonder

De Bleiswijkse Zoom is een geliefd water- en groengebied langs de Rotte. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en gemeente Lansingerland zetten zich samen in om dit gebied schoner en gezonder te maken. Met een betere kwaliteit van het water in de recreatieplas (het streven is: vrij van blauwalg) en meer balans in de flora en fauna in en om de plas. 


De koffie staat voor u klaar!

De koffie staat voor u klaar!

Wilt u graag de wijkbeheerder en/of wijkagent spreken? Kom dan maandag 28 oktober naar Koffie met een Cop bij de McDonalds in Berkel en Rodenrijs. Tussen 19.00 en 21.00 uur staat de koffie weer klaar. Zien wij u dan ook?


Spreekuur wethouder

Spreekuur wethouder

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u eens met een van hen van gedachte wisselen over een bepaald onderwerp? U bent van harte welkom voor een ontmoeting met wethouder Kathy Arends op dinsdag 29 oktober van 15.30 tot 16.30 uur in Ontmoet! Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek.


Opnamen van de openbare ruimte

Opnamen van de openbare ruimte

Van eind oktober tot half december 2019 maakt CycloMedia foto's van de openbare ruimte in de gemeente. Deze foto’s worden door de gemeente gebruikt voor bijvoorbeeld inspectie en beheer van de openbare ruimte, visuele ondersteuning bij de implementatie van wetgeving, handhaving van openbare orde en veiligheid en ontwikkeling van ruimtelijke plannen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content