Header image Header image
Week 43, 22 oktober

De eerste Bio Bottoms zijn geplaatst

De eerste Bio Bottoms zijn geplaatst

De eerste Bio Bottoms zijn geplaatst. Bio Bottoms zijn lage plantenbakken waarin plantjes het hele jaar door groeien. Naast dat ze de wijk opfleuren, hopen we dat inwoners geen afval meer naast de ondergrondse containers plaatsen. De Bio Bottoms worden nu op drie locaties geplaatst. Mocht het effect hebben dan worden de bakken op meerdere plekken geplaatst.


Webinar Bergschenhoek-centrum op 27 oktober

Webinar Bergschenhoek-centrum op 27 oktober

Op dinsdag 27 oktober organiseert de gemeente een webinar over de herinrichting van Bergschenhoek-centrum. We nemen u tijdens een online presentatie mee in de inrichtingstekeningen van het ontwerp. Aanmelden voor de webinar kan tot 26 oktober via onze website. Hier vindt u ook meer informatie.


“Wij zijn verrast door de kleine dingen die op ons pad komen”

“Wij zijn verrast door de kleine dingen die op ons pad komen”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Deze week maken we kennis met Dick (87) en Netta (82) Uittenbroek. Ze wonen in een seniorenwoning in Bleiswijk. Benieuwd wat voor hun is veranderd sinds de komst van het coronavirus?


Dit jaar geen publieke decemberevenementen

Dit jaar geen publieke decemberevenementen

Door de coronamaatregelen gaan de intocht van Sinterklaas en de decemberevenementen in de kernen niet door. De landelijke intocht van Sinterklaas in 2020 gaat wel door, maar dan in een aangepaste vorm. Vanwege het coronavirus is publiek niet toegestaan bij de intocht en komt de Sint ons land binnen op een geheime locatie.


Overhangend groen? Daar kunnen we samen wat aan doen!

Overhangend groen? Daar kunnen we samen wat aan doen!

Een warme zomer met daarna een periode van veel regen heeft gezorgd voor een enorme groei van struiken en ander groen. Takken en uitgelopen heesters kunnen het zicht beperken of zorgen voor gevaarlijke situaties. We roepen daarom alle inwoners op om het overhangend groen in hun voor- en/of achtertuin te snoeien.


Opening Energiewinkel

Opening Energiewinkel

Zaterdag 17 oktober heeft energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom (NLS) een Energiewinkel geopend aan de Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs. In de Energiewinkel kunt u terecht voor advies over alles wat met energie te maken heeft, zoals het besparen van energie en het verduurzamen van uw huis. Zien we u binnenkort in de Energiewinkel?


Hoe werkt de app CoronaMelder?

De app CoronaMelder stuurt u een bericht als u enige tijd in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Ook geeft de app advies over wat u dan het beste kunt doen. Dit verlaagt het risico dat u onbewust andere mensen in uw omgeving besmet. Kijk voor meer informatie op coronamelder.nl


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content