Header image
Week 43, 20 oktober 2015

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Iedereen moet een basiszorgverzekering hebben. Inwoners van Lansingerland met een laag inkomen kunnen, naast de gebruikelijke verzekeringen, kiezen voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Met deze zorgverzekering bent u ook aanvullend verzekerd. Daarnaast krijgt u van de gemeente een korting op de maandelijkse premie. Binnenkort vindt u op de website en in Gemeentenieuws in de Heraut meer informatie over deze zorgverzekering.


Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Goed werkende openbare verlichting speelt een belangrijke rol bij een veilige leefomgeving. Wilt u ons helpen bij het melden van kapotte verlichting tijdens de donkere dagen? Meld een kapotte lichtmast of storing via www.lansingerland.nl/melding of via de LansingerlandApp. Spoedsituaties geeft u door via telefoon 14 010. Vermeld indien mogelijk het nummer van de lantaarnpaal.


Een Veilig Thuis. Daar maak je je toch sterk voor?

Een Veilig Thuis. Daar maak je je toch sterk voor?

Hoe ga je als vrijwilliger om met zorgelijke signalen, waardoor je kindermishandeling vermoedt? De gemeente heeft hiervoor voor verenigingen twee keer een training georganiseerd. Dinsdag 13 oktober vond de tweede training plaats voor Stichting Pecto’s, De Rotonde, Scouting Olave St. Clair, Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk en Scouting De Argonauten.


Leo Ammerlaan zoekt techneut met arbeidsbeperking

Leo Ammerlaan zoekt techneut met arbeidsbeperking

De directeuren van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om iemand met een beperking toch een kans op de arbeidsmarkt te bieden. In hun bedrijf is er daarom een werkplek beschikbaar voor een iemand met een gevoel voor techniek. Deze zoektocht is niet zo eenvoudig. Daarom hebben zij de gemeente gevraagd om actief mee te denken. De zoektocht richt zich niet alleen op de eigen gemeente maar ook daarbuiten.


McDonald’s geopend op Prisma

McDonald’s geopend op Prisma

Op woensdag 14 oktober 2015 het McDonald’s restaurant Prisma aan de Jadestraat 10 in Bleiswijk feestelijk geopend. Het is de 245ste McDonald’s in Nederland en is gebouwd volgens de laatste duurzame innovaties. Wethouder Abee is enthousiast: “McDonald’s heeft met eerdere restaurants in de regio bewezen een goede werkgever te zijn. We zijn er van overtuigd dat McDonald’s binnen de gemeente een positieve bijdrage levert aan de lokale werkgelegenheid”.


Word een echte DCMR-spotter en win!

Word een echte DCMR-spotter en win!

Altijd al willen weten wat de DCMR doet? Dan is dit je kans! Win een heerlijke lunch voor twee! Wat doe je? Spot een DCMR auto in regio Rijnmond, maak een foto en upload de foto op twitter of post hem op facebook. Vermeld in je post #SpotdeDCMR, de straat of wijk waar je de DCMR auto hebt gezien en het kenteken.

De DCMR kan je dan vertellen wat die auto daar deed! De actie loopt van september 2015 tot september 2016. Elke maand verloot de DCMR een lunch voor twee.


Haak aan bij de Verhalenkaravaan

Haak aan bij de Verhalenkaravaan

Met de verhalenwedstrijd, de Verhalenkaravaan, wil het Recreatieschap Midden-Delflan en Hof van Delfland het nieuwe wandelroutenetwerk onder de aandacht brengen. 

Heeft u iets moois, bijzonders of grappigs meegemaakt ergens in of rondom Hof van Delfland? Deel uw verhaal en maak kans op mooie prijzen! Schrijf voor 30 november 2015 uw verhaal op in maximaal 500 woorden via www.heerlijkbuiten.nl/verhalenkaravaan.


Week van de Pleegzorg

Week van de Pleegzorg

Van 10 tot 18 oktober  was het de jaarlijkse ‘Week van de Pleegzorg’. Het doel van deze week is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land. In het kader van deze week bezocht Jeroen Heuvelink, wethouder Jeugd, op woensdag 14 oktober een pleeggezin in Bleiswijk.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content