Header image
Week 42, 18 oktober 2016

Welke vrijwilliger zet u in het zonnetje?

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor onze gemeente. Ze brengen veel tot stand wat anders niet zou gebeuren. Daar zijn wij trots op! De gemeente Lansingerland reikt elk jaar een vrijwilligersprijs uit. Eén prijs voor de vrijwilliger van het jaar én één voor een vrijwilligersgroep of organisatie. De uitreiking kunt u zien als een eerbetoon aan alle vrijwilligers!

Meld uw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aan voor deze prijs, dan zetten wij hen in het zonnetje!


Vier de dag van de Mantelzorg

Vier de dag van de Mantelzorg

Op donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg en de gemeente Lansingerland organiseren vanaf 14.00 uur speciaal voor alle mantelzorgers een afwisselend programma. De aanwezige mantelzorgers kunnen kiezen uit diverse activiteiten: een wijn- en bierproeverij, bonbons maken, een golfclinic en meer! Als blijk van waardering ontvangen alle mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg een VVV bon van € 100,-.


Afvalpasjes voor ondergrondse restafvalcontainers

Vanaf 1 november 2016 zijn de ondergrondse restafvalcontainers alleen te gebruiken met de afvalpas. Inwoners die gebruik maken van de restafvalcontainers ontvangen deze week een afvalpas per post. Deze pas geeft toegang tot alle ondergrondse restafvalcontainers in de gemeente Lansingerland. Het gebruik van de afvalpas voorkomt dat inwoners uit andere gemeenten of bedrijven gebruik kunnen maken van de restafvalcontainers.


Bomensnoei 2016

Bomensnoei 2016

De gemeente Lansingerland snoeit ieder jaar een deel van haar bomen om ze vitaal en veilig te houden. Voordat er gesnoeid wordt, zijn de bomen door een boomdeskundige gekeurd. Op 17 oktober 2016 starten de onderhoudswerkzaamheden, dit jaar voor het grootste deel op meerdere plaatsen in Bergschenhoek. In december zijn de werkzaamheden afgerond.


Nieuwsgierig naar de gemeentebegroting?

Bezoek de raadsvergadering of kijk thuis mee! U bent van harte welkom om te komen luisteren naar de begrotingsbehandeling op dinsdag 25 oktober waar lokale politici zich uitspreken over de plannen en financiën van de gemeente. Op donderdag 3 november bent u welkom bij de gemeenteraadsvergadering die volledig in het teken staat van de begroting van 2017-2020.

Kunt u niet komen maar bent u wel nieuwsgierig? De vergadering is via onze website ook  live of op een later tijdstip terug te kijken.


Anders maaien, afwisselende begroeiing

Anders maaien, afwisselende begroeiing

De gemeente Lansingerland is dit jaar gestart met het anders maaien van de waterkanten. De waterkanten kunnen er daarom anders uitzien dan vorig jaar. Deze nieuwe manier van maaien is bedoeld om meer afwisseling te krijgen in water- en oeverplanten.
Deze nieuwe manier van maaien is in overleg met de hoogheemraadschappen tot stand gekomen. De sloten zijn immers belangrijk om regenwater uit de woonwijken en polders te kunnen opvangen en afvoeren.


Papieren rijbewijs niet meer geldig

Papieren rijbewijs niet meer geldig

Sinds 1 oktober is het papieren rijbewijs niet meer geldig in het verkeer en als identiteitsbewijs. Op papieren documenten kunnen niet de echtheidskenmerken worden toegepast die nodig zijn voor de veiligheid van het document. De RDW geeft al sinds 2006 geen papieren rijbewijzen meer uit. Wilt u uw rijbewijs vernieuwen of vervangen? U kunt hiervoor online een afspraak maken.


De vier seizoenen van de Berkelhof

De vier seizoenen van de Berkelhof

In het gemeentehuis exposeert Marion van Kleef met de fotodocumentaire ‘het leven’ op moestuinvereniging De Berkelhof in Berkel. In de portretten zijn de kringloop van het leven, de beleving aan het tuinieren en de jaargetijden op natuurlijke wijze samengebracht.

Expositie
De expositie is te zien van 18 oktober tot en met 1 december 2016 in het gemeentehuis van Lansingerland.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content