Header image
Week 42, 14 oktober 2014

Werkzaamheden Berkel Centrum

De werkzaamheden in Berkel Centrum duren nog tot eind oktober. Dit geeft helaas wat overlast. Om het verkeer in deze periode een extra alternatief te bieden gaat de paal (poller) in de Herenstraat vanaf maandag 20 oktober een week naar beneden zodat ook de route Herenstraat – Noordeindseweg beschikbaar is.


Aanleg voetpaden bij parkeerterreinen Westersingel, Berkel-centrum

Aanleg voetpaden bij parkeerterreinen Westersingel, Berkel-centrum

Door werkzaamheden aan de oostzijde van het centrum (rondom Kerksingel) zijn er hier tijdelijk minder parkeerplaatsen. De parkeervoorzieningen aan de Westersingel (westzijde) zijn een goede optie. De gemeente legt daarom een aantal voetpaden aan om dit parkeerterrein beter toegankelijk te maken. De werkzaamheden zijn gestart en worden deze week afgerond.


Informatiebijeenkomst AWBZ/Wmo en Werk & Inkomen

Heeft u op het ogenblik:

  • individuele begeleiding en/of dagbesteding, die onder de AWBZ vallen
  • hulp via een CIZ-indicatie
  • een individuele voorziening via de Wmo
  • geen werk en ook geen werkeloosheidsuitkering via het UWV
  • geen recht op een Wajonguitkering

Kom dan naar onze informatiebijeenkomst op woensdag 12 november van
10.00 – 12.00 uur in het gemeentehuis in Bergschenhoek. Op deze bijeenkomst vertellen we wat de veranderingen per 1 januari 2015 op het gebied van hulp & ondersteuning en werk & inkomen voor u betekenen. Ook kunt u dan al uw vragen stellen. U bent van harte welkom. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@lansingerland.nl.


Informatiebijeenkomst Jeugdhulp

Heeft u of uw gezin op dit moment te maken met een vorm van jeugdhulp, kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 18 november van 20.00 – 22.00 uur in het gemeentehuis in Bergschenhoek. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u wat de komende veranderingen per 2015 voor uw situatie betekenen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@lansingerland.nl.


Nieuw rijbewijs met chip vanaf 1 november

Nieuw rijbewijs met chip vanaf 1 november

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) geeft vanaf 1 november een nieuw model rijbewijs uit. Het nieuwe rijbewijs is voorzien van nieuwe, moderne veiligheidstechnieken. Het oude rijbewijs blijft geldig tot de datum die op het rijbewijs vermeld is.


Voorbereidingssubsidie geluidsschermen N209 toegekend

Bureau Sanering Verkeerslawaai (van het ministerie van Infrastructuur en Milieu) heeft een subsidieaanvraag voor geluidsschermen langs de N209 toegekend. Met deze zogenaamde voorbereidingssubsidie kunnen we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor geluidsschermen bij Bleiswijk (aan de oostkant van de N209) en bij Bergschenhoek (aan de westkant van de N209).

We vragen inwoners om hier actief over mee te denken.


Feestelijke eerste paal Westpolder 2 school

Feestelijke eerste paal Westpolder 2 school

Op woensdag 8 oktober jl. werd de 'symbolische eerste paal' van de Westpolder 2 school geslagen, op het bouwterrein grenzend aan de Jan Wolkerslaan in de wijk Westpolder in Berkel en Rodenrijs. Voordat de paal de grond in ging schreven de leerlingen hun naam op de paal.

De nieuwe school geeft huisvesting aan ongeveer 110 leerlingen van de Kleine Kapitein en 230 leerlingen van De Klipper. Daarnaast zal BSO De Vuurvlinder van Kern Kinderopvang in het gebouw komen.


Het Jaar van het Huwelijk!

Het Jaar van het Huwelijk!

De Prins Johan Frisoschool uit Berkel en Rodenrijs sloot het project 'Trouwen' af. Spetterende finale was een heuse trouwpartij.

Sam en Luuk van groep 4 van de Prins Johan Frisoschool mochten zelf ervaren hoe het is om te 'trouwen' in het gemeentehuis! Het was een spetterend feest met al hun klasgenootjes. Een mooie groepsfoto op de trappen mocht natuurlijk niet ontbreken.

Gefeliciteerd Sam en Luuk!


En nog een trouwpartij

En nog een trouwpartij

Dit keer was het groep 6 van de Prins Johan Frisoschool.

Faical en Anne gaven elkaar het ja-woord in de trouwzaal van het gemeentehuis.


Lansingerlandse kunstenaar gezocht!

Lansingerlandse kunstenaar gezocht!

De uitstraling van het 'Nuon' fietstunneltje, gelegen onder de Boterdorpseweg tegenover de scholen, kan beter en leuker!

Nuon, de gemeente Lansingerland, Melanchthon Bergschenhoek en het Wolfert Lyceum zijn op zoek naar een enthousiaste lokale kunstenaar die samen met leerlingen van deze twee middelbare scholen de uitdaging aangaat om het tunneltje een ware metamorfose te geven.
 
Wie gaat deze uitdaging aan? Kunstenaars kunnen tot 20 oktober hun creatieve voorstel mailen naar marcom@nuon.com ter attentie van Laura van Groeningen.


Stem op zwembad De Windas

Stem op zwembad De Windas

Zwembad De Windas is genomineerd voor de titel Zwembad van het Jaar 2014. Uiteraard zijn wij trots op ons zwembad en willen de medewerkers en vrijwilligers van De Windas de landelijke winnaar worden. Dit zal een geweldige erkenning voor hen zijn.


Help het zwembad aan deze titel en breng voor 17 oktober via www.zwembadvanhetjaar.nl je stem uit.


Succesvolle acties in de Week van de Veiligheid

Succesvolle acties in de Week van de Veiligheid

In de week van de veiligheid heeft de gemeente samen met de politie diverse succesvolle acties gehouden, zoals de voetjesactie en de popnagelactie. Ook was er Open dag bij de brandweer.

De week van de veiligheid werd hiermee succesvol afgesloten.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content