Header image
Week 42, 13 oktober 2015

Veiligheid in Lansingerland

Begin oktober verscheen voor het eerst de veiligheidsmonitor voor gemeenten en partners in politie-eenheid Rotterdam. Zo zijn de belangrijkste halfjaarcijfers van politie en Openbaar Ministerie en de resultaten van de samenwerkingspartners makkelijk te zien. Voor onze gemeente daalde in de eerste helft van 2015 het totaal aantal misdrijven licht ten opzichte van dezelfde periode in 2014.


Welke vrijwilliger zet u in het zonnetje?

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor onze gemeente. Elk jaar reikt de gemeente Lansingerland een Vrijwilligersprijs uit. Eén prijs voor de vrijwilliger van het jaar én één prijs voor een vrijwilligersgroep of organisatie. Met het uitreiken van deze prijs wil de gemeente haar waardering uitspreken voor hun inzet.
U kunt uw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aandragen voor deze prijs.


Oude containers afval 100% recycled

Oude containers afval 100% recycled

Op dit moment worden veel nieuwe minicontainers uitgezet én ingenomen in onze gemeente. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de oude minicontainers?

De oude minicontainers worden 100% gerecycled, dus ook de wielen en de metalen assen. Van de versleten en kapotte containers wordt granulaat gemaakt, een grondstof om nieuwe kunststofproducten van te maken. Er blijft 0% restafval achter. Is de oude container nog goed? Dan krijgt de container nog een tweede leven elders. 


Kom naar de dag van de Mantelzorg

Kom naar de dag van de Mantelzorg

Zorgt u voor een ander? Een familielid, een vriend of vriendin of de buurman?  Kom dan naar de Dag van Mantelzorg op dinsdag 10 november. In november wordt in heel Nederland en dus ook in Lansingerland extra aandacht besteed aan de mantelzorger en laten we merken hoezeer we uw werk waarderen.

Op dinsdag 10 november, de dag van de Mantelzorg, zijn alle mantelzorgers in Lansingerland van 14.00 tot 16.30 uur van harte welkom in het gemeentehuis voor een gezellige, actieve middag. Deze middag staat in het teken van verwennen, verpozen en vermaken. 


Praat u met ons mee over water?

Praat u met ons mee over water?

Gemeente Lansingerland en hoogheemraadschappen Delfland en Schieland hechten veel waarde aan schoon water, een goed werkende riolering en een efficiënte wateropvang. Hoe zorgen we dat niet alles door de wc wordt gespoeld? Hoe vangen we hevige regenbuien op? Hoe zorgen we er voor dat slootwater geen gevaar oplevert voor de gezondheid? Hierover willen we met u in gesprek gaan.

Op woensdag 28 oktober organiseren we in het gemeentehuis een bijeenkomst over water. De avond start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. U kunt zich aanmelden via water@lansingerland.nl of via telefoonnummer 14 010, vraag daarbij naar het secretariaat van Beheer & Onderhoud. U hoeft geen speciale (voor)kennis over water te hebben, als u maar inwoner bent van onze gemeente.


Duurzaamheid Lansingerland in beeld

Duurzaamheid Lansingerland in beeld

Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober lanceerde wethouder Jeroen Heuvelink een digitale fotogalerij met inspirerende voorbeelden van duurzaamheid in de gemeente. Mooie beelden waarop te zien is dat duurzaamheid geen onbekend fenomeen is binnen de gemeente. Veel inwoners en bedrijven doen al hun best om duurzaamheid in hun dagelijkse leven in te passen.

Uiteraard stopt het in Lansingerland niet met het in kaart brengen van duurzame initiatieven. In het onlangs vastgestelde actieprogramma Duurzaamheid spreekt Lansingerland een grote ambitie uit om de samenleving duurzamer te maken.


Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Tijdens de herfstvakantie gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit. Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Ze kunnen vaak goed aan woningen zien dat de bewoners voor langere tijd niet aanwezig zijn. Volle brievenbussen, gordijnen die altijd dicht zijn en nooit een lampje aan. Lees snel onze tips en adviezen om inbraak te voorkomen!


Spreekuren jeugdconsulenten vanaf 19 oktober aangepast

Onze jeugdconsulenten zijn vanaf maandag 19 oktober 2015 dagelijks tussen 10.30 tot 11.30 uur telefonisch bereikbaar via 14 010.

Het Centrum Jeugd en Gezin is het eerste aanspreekpunt voor vragen via telefoonnummer (010) 20 10 110. Als de hulpverleners van het CJG u niet verder kunnen helpen, kunt u terecht bij de gemeente.


Parkzoomloop 2015

Parkzoomloop 2015

Zondag 11 oktober stonden zo’n 215 deelnemers aan de start van alweer de derde Parkzoomloop. Burgemeester Pieter van de Stadt gaf het startschot voor het hardloopevenement. Dit jaar was er voor de eerste keer een 'kids-run' van circa 1,5 km voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het volledige inschrijfgeld van € 2.611,- kwam ten goede aan Dagbestedingscentrum Poortwerk in Berkel en Rodenrijs. Van dit geld kopen zij afzuigapparatuur voor hun houtafdeling.


N209/A13: Weekendafsluiting 16 t/m 19 oktober

Op de aansluiting van de N209 – A13 (de Knoop) vinden komend weekend nog verschillende werkzaamheden plaats. Er zijn afsluitingen van op- en afritten van en naar de A13, op de N209 Doenkade richting A13 en afsluiting naar de Schieveensedijk.


Afsluiting rotonde Raadhuislaan/Boterdorpseweg

Op woensdag 14 oktober vanaf 19.00 uur tot donderdag 15 oktober 05.00 uur is de rotonde bij de Raadhuislaan (hoek Berkelse Poort/Boterdorpseweg) afgesloten. De asfaltverharding van de rotonde wordt gerepareerd. Het verkeer wordt omgeleid.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content