Header image
Week 41, 9 oktober 2018

Lansingerland eert haar veteranen

Lansingerland eert haar veteranen

Op vrijdag 5 oktober werden alle veteranen van Lansingerland in het zonnetje gezet. Tijdens veteranendag kon jong en oud genieten van een parade van militaire voertuigen, een bootcamp en een demonstratie van de brandweer. We kijken terug op een bijzondere dag, een dag van erkenning en waardering voor onze veteranen en hun families.


Speeddate met een tuinadviseur

Speeddate met een tuinadviseur

Wilt u gratis tuinadvies, kans maken op een regenton of het handboek ‘De levende tuin’ en een goed gesprek over een klimaatbestendige tuin? Kom dan op dinsdag 16 oktober tussen 20.00 en 22.00 uur naar de Tuin van de Toekomst markt in het gemeentehuis.


Bewustwordingsactie hulpdiensten

Bewustwordingsactie hulpdiensten

Brandweer, politie en gemeente hielden op vrijdagavond 28 september een gezamenlijke actie. In een brandweerwagen, gevolgd door een politiewagen reden zij door Berkel en Rodenrijs. Bedoeling van deze rit was om inwoners bewust te maken van het parkeergedrag. 


Samen aan Tafel

Samen aan Tafel

Zoekt u gezelligheid of meer contact met uw medewijkbewoners? Donderdag 11 oktober vanaf 17.30 uur kunt u aanschuiven voor een etentje in ‘het Kievitsnest’. U kunt zich hiervoor per mail aanmelden bij Marc Vercouteren van GGZ Delfland. 


Tuin van de Toekomst nieuwsbrief

Tuin van de Toekomst nieuwsbrief

Vorige week is de eerste editie van de Tuin van de Toekomst verstuurd naar ruim 500 tuinliefhebbers. De nieuwsbrief, die eens per kwartaal wordt verstuurd, informeert, inspireert en toont voorbeelden rond het thema de groene en klimaatbestendige tuin. Wilt u de volgende uitgave ook ontvangen? Meld u dan aan als abonnee!


Grootste plastic schoonmaakactie

Grootste plastic schoonmaakactie

Wilt u meer weten over het Ocean Cleanup systeem? Kijk dan zondag 14 oktober naar de uitzending van VPRO Tegenlicht. Of kom donderdag 18 oktober naar de Tegenlicht Meet Up waar de discussie wordt aangegaan over dit onderwerp.


Tips om geld én het milieu te sparen

Tips om geld én het milieu te sparen

Vervang de lampen in en om uw woning voor ledlampen. Of leen een stroommeter van uw buren of energieleverancier en ga op zoek naar stroomvreters zoals verouderde koelkasten of magnetrons. Dat scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar!


Stel uw vraag aan de wethouder

Stel uw vraag aan de wethouder

Wilt u wethouder Albert Abee spreken? U bent van harte welkom tijdens het spreekuur, dinsdag 16 oktober in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs. Wilt u liever op een ander moment een van de wethouders spreken? Houd het overzicht in de gaten voor nieuwe data!


Start nieuwe fase Gouden Podium

Start nieuwe fase Gouden Podium

Donderdag 27 september metselde wethouder Albert Abee samen met toekomstig bewoonster Mijke Blaauw een gouden steen in nieuwe woningen in het Gouden Podium in Berkel en Rodenrijs.


Onderhoud Bomenbuurt

Onderhoud Bomenbuurt

De openbare ruimte van de Bomenbuurt in Bleiswijk is aan onderhoud toe. Wegen en voetpaden zijn op verschillende plaatsen beschadigd, de riolering kent een paar gebreken en het groen heeft onderhoud nodig. De uitvoering staat gepland voor de zomer van 2019. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content