Header image Header image
Week 41, 8 oktober

Hoe vergaat het Lansingerlanders in coronatijd?

Hoe vergaat het Lansingerlanders in coronatijd?

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Aan het woord komen mensen met verschillende achtergronden. Maak als eerste kennis met Levi, 18 jaar. Hij woont in Bergschenhoek en volgt de opleiding voor Intercedent (job agent) aan het Albeda college. Lees wat er voor hem is veranderd en welke kansen hij op zijn pad is tegengekomen.


Praktijkondersteuners Jeugd gestart

Praktijkondersteuners Jeugd gestart

Bij de huisartsenpraktijken in het Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs en Het Gouden Hart zijn vanaf oktober de eerste Praktijkondersteuners GGZ Jeugd gestart. Dit zijn gediplomeerde psychologen of orthopedagogen gespecialiseerd op het gebied kind en jeugd. Ze helpen ouders en kinderen bij vragen over opvoeden en opgroeien.


Hoe groen is uw tuin?

Hoe groen is uw tuin?

Onder het mom van ‘het is onderhoudsarm’ en ‘het is praktisch’ zie je dat steeds meer tuinen worden ‘dichtgestraat’, oftewel de verstening van tuinen. Dit heeft diverse gevolgen voor onder andere het milieu, het klimaat, de biodiversiteit en de gezondheid. Wij nodigen u graag uit voor een enquête over groene tuinen. Wij stellen het zeer op prijs als u mee wilt doen. De vragenlijst vindt u hier.


Welke vrijwilligers verdienen de Vrijwilligersprijs 2020?

Welke vrijwilligers verdienen de Vrijwilligersprijs 2020?

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zorgen er met elkaar voor dat veel zaken goed blijven draaien. Denk aan het vrijwilligerswerk bij sportverenigingen, binnen de zorg en welzijn, en voor culturele organisaties. De gemeente Lansingerland vindt de inzet van vrijwilligers erg belangrijk en wil dit graag belonen. Daarom wordt ook dit jaar de Vrijwilligersprijs uitgereikt.


Vraag gratis uw energiebespaarbox aan!

Vraag gratis uw energiebespaarbox aan!

Besparen op energie is simpel, maar doet u niet alleen. Dat doet u samen. Er is altijd een goede reden om te besparen. Of u het nu doet voor het milieu, uw kinderen of voor uw portemonnee; het kost niets en levert u veel op! Samen maken we Lansingerland energieneutraal. Meedoen? Vraag dan gratis uw energiebespaarbox aan.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content