Header image
Week 41, 7 oktober 2014

Week van de Veiligheid

Week van de Veiligheid

Zodra de dagen korter worden, nemen bepaalde vormen van criminaliteit zoals overvallen, straatroof en inbraken weer toe.

Een initiatief als de Week van de Veiligheid helpt om de alertheid van bewoners en ondernemers te vergroten. In de week van 6 tot 12 oktober is het de week van de Veiligheid. 

In het kader hiervan ontvangt u bij de Heraut de krant ‘Veilig Leven’. In de week van de Veiligheid houden we diverse preventieacties in Lansingerland en extra toezicht en controles door politie.


Feestelijke afronding Herininrichting Oranjebuurt

Feestelijke afronding Herininrichting Oranjebuurt

Tijdens de Burendag op zaterdag 27 september vond de feestelijke afronding plaats van het project Herinrichting Oranjebuurt en Huygensplantsoen in Berkel en Rodenrijs. Daarbij werd in het plantsoen een betonnen poef onthuld, die door de Oranjebuurt-bewoners was gemozaïekt bij atelier Eenvoud in Bleiswijk. De poef was een cadeau van Wijkvereniging Berkel Dorp en de gemeente aan de wijk.


Skatepark nog niet helemaal klaar

Skatepark nog niet helemaal klaar

Het skatepark in het Annie M.G. Schmidtpark is bijna klaar. Er moet rondom de baan nog grond aangebracht worden met daarop grasmatten. Ook moet de skatebaan nog gekeurd worden volgens de Europese richtlijnen.

We vragen aan de skateliefhebbers om nog even geduld te hebben en dus nog niet te gaan skaten op de nieuwe skatebaan.


Uw kentekenplaat popnagelen

Uw kentekenplaat popnagelen

Op zaterdag 11 oktober 2014, tijdens de nationale Week van de Veiligheid, kunt u in Bleiswijk en Bergschenhoek de kentekenplaten van uw auto, motor- of bromfiets kosteloos en vakkundig laten popnagelen. Hiermee beschermt u uw kentekenplaten tegen diefstal en verlies.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunt u terecht bij ABS Autoherstel De Haan in Bleiswijk of op het parkeerterrein van het gemeentehuis in Bergschenhoek.


Doet u ook mee aan groepsaankoop zonnepanelen?

Doet u ook mee aan groepsaankoop zonnepanelen?

De groepsaankoop zonnepanelen in het najaar 2013 was een geweldig succes. Daarom start SamenZonneEnergie voor alle inwoners van Zuid-Holland weer een groepsaankoop.

Tot en met 5 november kunt u zich vrijblijvend inschrijven en een persoonliljk aanbod ontvangen.

Via deze groepsaankoop kunt u een compleet zonnepanelensysteem tegen een scherpe prijs aanschaffen. Hiermee draagt u bij aan een groener milieu.


Privacy in het sociale domein

De gemeente is verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke gegevens. Ook als per 1 januari de regelgeving voor werk en inkomen, zorg en jeugd verandert.

De gemeente heeft in principe altijd uw toestemming nodig om gegevens van u in te zien. Doorgeven van uw gegevens mag daarnaast alleen als dat nodig is voor de uitvoering van een wettelijke taak. Uw gegevens mogen nooit gebruikt worden voor andere doelen. Dit controleren wij regelmatig. U mag daarnaast ook altijd vragen welke gegevens tussen welke partijen worden uitgewisseld.

Daarnaast hanteert de gemeente Lansingerland het uitgangspunt dat wij nooit medische gegevens van u opslaan in onze gemeentelijke systemen.


Goed voor elkaar nieuws

Het tweede nummer van Goed voor elkaar Nieuws is uit. In dit nummer staat alles over de veranderingen in de Wmo, jeugdhulp en bij werk en inkomen. Zo vertelt Hanneke van Vliet Vlieland wat deze veranderingen betekenen voor Welzijn Lansingerland, laten we een vrijwilliger van Superburen aan het woord en vertellen we u wanneer de informatieavonden zijn.

Kortom een interessante nieuwsbrief.


Definitief Ontwerp park “De Leeuwenkuil”

Park “De Leeuwenkuil” wordt de komende periode opgeknapt. Er ligt nu een Definitief Ontwerp. Omwonenden en andere geïnteresseerden hebben een reactie kunnen geven op het Voorlopig Ontwerp tijdens een inloopavond in juni en via een reactieformulier op de website.

De werkzaamheden starten in november en zijn voor het eind van het jaar gereed.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content