Header image
Week 41, 6 oktober 2015

Eerste minicontainers oud papier en karton

Eerste minicontainers oud papier en karton

Deze week worden de eerste minicontainers voor papier en karton uitgedeeld in de gemeente. Door het gebruik van de papiercontainer voorkomen we dat er ‘waardevol’ oud papier en karton in het restafval verdwijnt. U herkent de nieuwe minicontainer aan de blauwe deksel.

Voor inwoners van laagbouw is het met ingang van 1 december niet meer toegestaan papier en karton in een doos (of gebundeld) aan te bieden.Voor bewoners van appartementen verandert er niets.


Donkere Dagen Offensief

Donkere Dagen Offensief

In de wintermaanden vinden traditiegetrouw meer overvallen, straatroven en inbraken plaats. Daarom houden we de komende maanden diverse acties om juist deze criminaliteit tegen te gaan.

Dit Donkere Dagen Offensief voert de gemeente in samenwerking met de politie, Buurttoezicht Lansingerland en 3B Wonen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een aantal maatregelen treffen.


Opening aanbouw school De Poolster

Opening aanbouw school De Poolster

De laatste maanden is er hard gewerkt aan een aanbouw met zes lokalen bij Rooms Katholieke Basis School De Poolster in Berkel en Rodenrijs. Donderdag 1 oktober opende wethouder Onderwijs Jeroen Heuvelink de nieuwe aanbouw in het bijzijn van de leerlingen en leerkrachten.

Tijdens de bouw waren drie groepen van De Poolster tijdelijk gehuisvest in de nabijgelegen school De Wilgenhoek. Inmiddels heeft elke groep weer een eigen lokaal in de school. Bijzonder aan de nieuwe aanbouw is de gekleurde led-verlichting aan de buitenkant. Een mooi gezicht als het donker is.


Nieuw gemaal in Overbuurtsche polder

Nieuw gemaal in Overbuurtsche polder

Op donderdag 1 oktober is gemaal Overbuurtsche Polder Noord West in Bleiswijk officieel in gebruik genomen. Dit nieuwe gemaal is een belangrijke stap naar een robuuste waterhuishouding. Deze zorgt dat we droge voeten hebben én houden. Ook is het gemaal goed toegerust op de in de polder aanwezige glastuinbouw. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard speelt alvast in op de klimaatverandering. Met dit gemaal is een betere afvoer van water mogelijk via een aantal bestaande bergingsvijvers en de nieuwe watergang langs de Cyclamenweg. Het afgevoerde water wordt uiteindelijk naar de Rotte gepompt.


Nieuwe  app “Mijn luchtkwaliteit”

Nieuwe app “Mijn luchtkwaliteit”

Heeft u de nieuwe app "Mijn luchtkwaliteit" al gedownload? De luchtkwaliteitsapp vervangt de oude ‘luchtmeetnetapp’ en geeft informatie over de luchtkwaliteit op buurtniveau, een luchtkwaliteitsverwachting en een handelingsadvies aan de hand van de luchtkwaliteitsindex. 

Naast de landelijke smogwaarschuwingen biedt de app de mogelijkheid om een persoonlijk alert in te stellen om waarschuwingen te krijgen als er in de buurt een bepaald niveau van ozon, stikstofdioxide of fijn stof wordt verwacht. De app is gratis.


Storing openbare verlichting

Storing openbare verlichting

Via onze website en de Lansingerland App informeren wij onze inwoners over grote storingen in de openbare verlichting. Vaak is er daarbij sprake van een kabelbreuk. Als er een melding bij de gemeente binnen komt, geven wij dit door aan netwerkbeheerder Stedin. Stedin onderzoekt vervolgens waar de storing zit.

Dit is niet zo eenvoudig en kan dus even duren. Vaak zet Stedin de verlichting dan ook overdag aan om zo te kunnen achterhalen waar de kabelbreuk zit. Hiervoor hoeft de gemeente niets te betalen.
Meldingen kunt u doorgeven via www.lansingerland/melding of via de Lansingerland App.


Bouw 37 woningen Gouden Uilbuurt gestart

Bouw 37 woningen Gouden Uilbuurt gestart

Woensdag 30 september 2015 heeft wethouder Albert Abee samen met kopers de eerste dakpan gelegd van 37 woningen in de Gouden Uilbuurt, Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs. De 37 woningen zijn onderdeel van een plan van in totaal 500 woningen. De woningmarkt trekt weer aan: alle 37 woningen zijn verkocht. De Gouden Uilbuurt groeit gestaag. Dit project maar ook het verdere aanbod van nieuwbouwwoningen kunt u vinden op de website buitenleveninderandstad.


Feestelijke start bouw Meerhaege

Feestelijke start bouw Meerhaege

Donderdag 1 oktober 2015 heeft wethouder Albert Abee samen met Jan van der Sloot, directeur Tetteroo bouw & projectontwikkeling, een aantal kopers, de architect en de projectleider de symbolische eerste paal geslagen van 56 woningen van het project Meerhaege in de wijk Meerpolder, Berkel en Rodenrijs. De wethouder complimenteerde Tetteroo voor de aanpak van dit project. In korte tijd zijn nagenoeg alle 56 woningen verkocht. Dit project maar daarnaast nog veel meer woningaanbod in Lansingerland vindt u op de website van buitenleveninderandstad.


Doe mee met het Hospice Lansingerland Dictee

Doe mee met het Hospice Lansingerland Dictee

Donderdag 8 oktober vindt het derde Hospice Lansingerland Dictee plaats. Ivo Opstelten, voormalig minister en burgemeester leest het dictee voor en RTL-nieuwslezer Roelof Hemmen is presentator en veilingmeester van deze avond. U kunt u aanmelden via www.hospicelansingerlanddictee.nl. De avond begint om 19.00 uur in de aula van Melanchthon Bergschenhoek.

Met uw deelname steunt u het Hospice Lansingerland in Bergschenhoek, een liefdevolle thuisplek voor mensen in hun laatste levensfase. Bent u niet zo’n schrijver maar wilt u het hospice wel steunen? Doe dan mee met de veiling!
Onze burgemeester Pieter van de Stadt doet ook mee. U toch ook?


Rioleringswerkzaamheden het Rondom

Van 5 tot en met 9 oktober is het Rondom en de kruising Kerkstraat/Rondom/ Berkelseweg in Bergschenhoek afgesloten vanwege rioleringswerkzaamheden.
Het verkeer wordt omgeleid.


Nachtafsluiting A13

Op de aansluiting van de N209-A13 (de Knoop) worden in de weekenden in oktober 2015 verschillende werkzaamheden uitgevoerd. De provincie voert asfaltwerkzaamheden uit en installeert nieuwe verkeerslichten. Fietsers en bromfietsers worden met behulp van borden en verkeersregelaars langs de werkzaamheden begeleid. Het overige verkeer wordt omgeleid via borden.

Oprit 11 (richting Den Haag) en afrit 11 (vanuit Den Haag) zijn in de nachten van vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober van 21.00 uur tot 08.00 uur afgesloten. De nacht van zondag op maandag is een reserve-nacht in verband met mogelijk uitstel door slecht weer.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content