Header image
Week 41, 10 oktober 2017

Komt u ook naar de lezing van Ed Aldus?

Komt u ook naar de lezing van Ed Aldus?

Donderdagavond 19 oktober geeft de bekende weerman van RTV Rijnmond, Ed Aldus, een lezing over het weer, klimaatverandering en ons gedrag. U bent van harte welkom om deze gratis lezing bij te wonen. Meld u zich vooraf aan in verband met het beschikbaar aantal plaatsen.


Gemeentehuis even een kunsthal

Gemeentehuis even een kunsthal

Een kunsthal, daar leek het vrijdagavond 8 oktober wel op. Ruim tweehonderd kunstliefhebbers hadden zich verzameld voor de opening van de Kunsttoer en de prijsuitreiking van de wedstrijd 'Lansingerland door jouw ogen'. Wethouder Ankie van Tatenhove hield een korte lezing over kunst.


Nomineer uw favoriete vrijwilliger!

Nomineer uw favoriete vrijwilliger!

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor onze gemeente. Ze brengen veel tot stand wat anders niet zou gebeuren. Daarom reikt de gemeente Lansingerland elk jaar twee vrijwilligersprijzen uit. U kunt uw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie nomineren voor deze prijs. Dit kunt u doen tot maandag 27 november.


Lansinger Energie Markt

Lansinger Energie Markt

Dat energie besparen een belangrijke stap is om bij te dragen aan een duurzaam Lansingerland, dringt gelukkig tot steeds meer mensen door. Maar dat het ook een snelle manier is om geld te besparen, weet nog niet iedereen. Daarom organiseren Nieuwe Lansinger Stroom en de gemeente Lansingerland de Lansinger Energie Markt op donderdag 26 oktober in het gemeentehuis.


Gratis GFT-aanrechtbakje

Gratis GFT-aanrechtbakje

Wekelijks wordt uw PMD afval opgehaald, gesorteerd en gerecycled. U ziet uw afval niet meer terug, of toch wel? U heeft nu de mogelijkheid om een gratis aanrechtbakje, volledig gemaakt van gerecycled plastic, voor uw gft afval te bestellen. Geef uw keuze voor 15 oktober door via www.mijnafvalwijzer.nl bij het onderwerp bestellen.


Testers website gezocht

Testers website gezocht

De gemeente Lansingerland streeft er naar om eind 2018 een nieuwe website te lanceren. Veel zaken kunt u direct via de gemeentelijke website regelen. Deze dienstverlening willen we graag optimaliseren. We hebben uw hulp daarvoor nodig. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan een aantal tests op de website van de gemeente Lansingerland.


Energie-akkoord ondertekend

Energie-akkoord ondertekend

Op donderdag 5 oktober 2017 is het energie-akkoord Greenport Westland-Oostland ondertekend. Wethouder Duurzaamheid Jeroen Heuvelink tekende namens de gemeente Lansingerland. Bekijk de vlog van de ondertekening van het energie-akkoord.


Preventieactie Kranenburgplein

Preventieactie Kranenburgplein

Dat gemeente Lansingerland, de politie en Buurttoezicht Lansingerland de samenwerking willen intensiveren is u vast niet ontgaan. Om deze woorden kracht bij te zetten houden wij donderdag 12 oktober 2017 een gezamenlijke actie op het Kranenburgplein in Bleiswijk.


Servicepunt onderhoud hulpmiddel

Servicepunt onderhoud hulpmiddel

Een probleem met de scootmobiel of een ander hulpmiddel? Medipoint richt bij het Medisch Hart in Bleiswijk een servicepunt in voor onderhoud en reparatie van uw hulpmiddelen. U kunt hier elke twee weken op donderdag terecht tussen 9.30 tot 11.30 uur. Donderdag 19 oktober is het servicepunt weer geopend.


Verkoop aandelen Eneco

Verkoop aandelen Eneco

Het college van Lansingerland heeft besloten om de aandelen in Eneco te verkopen. Lansingerland heeft een belang van 3,38% in Eneco. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad ging woensdagavond 4 oktober tijdens een commissievergadering akkoord met het voorstel van het college.                                 


Fiets goed verlicht?

Fiets goed verlicht?

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken doordat fietsers niet worden gezien. In het donker ziet een automobilist een fietser slechter door bijvoorbeeld een spiegelende voorruit. Wanneer een fietser geen licht aan heeft dan valt hij weg tegen de donkere achtergrond. Om ongelukken te voorkomen is het van levensbelang om goed verlicht op weg te gaan.


Plannen Noordeindseweg

Plannen Noordeindseweg

In maart 2016 is besloten de Noordeindseweg in noordelijke richting open te stellen. Ook is het besluit genomen om de Noordeindseweg, tussen Herenstraat en rotonde Noordeindseweg-Oostmeerlaan-Planetenweg als 30 km-zone in te richten. De gemeente start met de uitwerking van dit project.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content