Header image Header image
Week 40, 7 oktober

Hoe ziet Lansingerland er in 2040 uit?

Hoe ziet Lansingerland er in 2040 uit?

Lansingerland is een fijne plek om te wonen, werken en recreëren midden in de Metropoolregio. Hoe zorgen we dat we nu én in de toekomst een verbonden, vindingrijk en gezond Lansingerland blijven? In de Omgevingsvisie staan de ambities waar we hard aan gaan werken. Wilt u weten wat er in uw buurt gaat gebeuren? Sluit aan bij onze webinar of kom naar de informatiebijeenkomst.


Breng uw afval naar het Blipvert inzamelstation

Breng uw afval naar het Blipvert inzamelstation

Op centraal gelegen plekken in onze gemeente is een nieuw inzamelmiddel geplaatst. Namelijk het Blipvert inzamelstation. Deze inzamelstations maken het de inwoners nog gemakkelijker afval te scheiden. Op onze website vindt u de plekken waar de inzamelstations staan en wat u er precies in kwijt kunt.


Burgemeester: ieder op zijn eigen wijze, allemaal even waardevol

Burgemeester: ieder op zijn eigen wijze, allemaal even waardevol

“De komende jaren blijf ik me stevig inzetten voor een veilige en krachtige samenleving. Met als motto: ieder op zijn eigen wijze, allemaal even waardevol.” Burgemeester Pieter van de Stadt heeft op 14 september jl. bij de commissaris van de Koning Jaap Smit de eed afgelegd voor zijn tweede termijn.


Start bouw 29 woningen Gouden Harp ingeluid

Start bouw 29 woningen Gouden Harp ingeluid

Op woensdag 6 oktober vierden Gouden Buurten CV samen met gemeente Lansingerland, Van Mierlo Bouwprojecten BV en de toekomstige bewoners de start van de bouw van 29 woningen in de Gouden Harp. De Gouden Harp kenmerkt zich door de royale opzet en de aanwezigheid van charmante straatjes, singels, veel ruimte voor groen, bruggetjes en grachten.


Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag aan een van onze wethouders? Of wilt u iets bespreken? Dat kan tijdens een van de spreekuren bij een vestiging van Bibliotheek Oostland bij u in de buurt. Op 11 oktober heeft wethouder Kathy Arends haar spreekuur. Wethouder Simon Fortuyn heeft op 13 oktober zijn spreekuur. En wethouder Jan-Willem van den Beukel volgt op 14 oktober.


Berichtenbox app MijnOverheid

Berichtenbox app MijnOverheid

Wilt u uw post van de overheid digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal ontvangt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Ervaar het zelf. In vier stappen activeert u al uw account met uw DigiD.


Infopunt Week van de Veiligheid

Infopunt Week van de Veiligheid

Volgende week is het de landelijke Week van de Veiligheid. Daarom staan we op woensdag 13 oktober vanaf 12.00 uur met een infopunt bij De Kruin in het centrum van Bergschenhoek. Met koffie, thee of warme chocolademelk gaan onze boa’s, de wijkmanager en leden van Buurttoezicht Lansingerland graag met u het gesprek aan over de veiligheid in Lansingerland.


Meedoen tijdens de Kinderboekenweek

Meedoen tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Oostland theatervoorstellingen en spellen. Het thema is ‘Worden wat je wil’. In de activiteiten ontdekken kinderen dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt. Alles is mogelijk! Kinderboeken zijn tenslotte een onuitputtelijke inspiratiebron. Of een kind nu een held wil worden of een YouTuber, het komt allemaal voorbij.


Themaweken in de Energiewinkel

Themaweken in de Energiewinkel

Samen naar een energieneutraal Lansingerland! Van 11 oktober t/m 11 december staat de Energiewinkel in de Herenstraat in Berkel en Rodenrijs in het teken van de Themaweken. Deze weken komen onder andere de onderwerpen woningisolatie, zonnepanelen, warmtepompen en aardgasvrije weken aan bod. Komt u ook langs?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content