Header image
Week 40, 4 oktober 2016

Eerste vlog burgemeester Pieter van de Stadt

Tijdens het Weekend van de Wetenschap heeft burgemeester Pieter van de Stadt zijn eerste vlog gemaakt. Hij werd bijgestaan door Ernst en Bobbie.

Benieuwd naar zijn eerste vlog? Klik op onderstaande afbeelding! 


Pieter van der Stadt vlogt met Ernst en Bobbie

Pieter van der Stadt vlogt met Ernst en Bobbie


Start ‘Schoon Belonen’ voor middelbare scholen

Start ‘Schoon Belonen’ voor middelbare scholen

Op woensdag 28 september gaf wethouder Simon Fortuyn het startsein voor de pilot ‘Schoon Belonen’ voor alle middelbare scholen in Lansingerland. De pilot duurt een schooljaar en heeft tot doel zwerfafval te bestrijden en het afval beter te scheiden. 

Enthousiaste ambassadeur
De jonge ambassadeurs voor zwerfvuil vertelden zelf waar hun school voor spaart, hoe ze tot hun idee waren gekomen en hoe ze zwerfvuil gaan aanpakken. Wat een leuke en creatieve ideeën werden gepresenteerd!


Op vakantie, vraag op tijd paspoort of ID-kaart aan!

Op vakantie, vraag op tijd paspoort of ID-kaart aan!


Iris én Kunsttoer in veelzijdig gemeentehuis

Iris én Kunsttoer in veelzijdig gemeentehuis

Op vrijdagavond 1 oktober was het weer een drukte van belang in en rond het gemeentehuis van Lansingerland. Buiten werd in de open lucht de film Iris vertoond ter gelegenheid van de Wereld Alzheimer Dag en in de publiekshal werd de aftrap gegeven voor de tweedaagse Kunsttoer. Dus voor elk wat wils!
Het was nog een hele toer voor wethouder Van Tatenhove om beide activiteiten op bijna hetzelfde moment te openen.


Itti: informatie van de gemeente op de radio

Itti: informatie van de gemeente op de radio

Wilt u weten wat de gemeente allemaal doet? Bent u digitaal niet zo handig of kunt u informatie moeilijk lezen? Luister dan vanaf donderdag 6 oktober tussen 6 en 7 uur ‘s avonds iedere week naar het nieuwe radioprogramma Itti van RTV Lansingerland.

In de eerste uitzending vertellen Ankie van Tatenhove, wethouder Sociaal Domein en Leon Erwich, gemeenteraadslid Leefbaar 3B, waarom zij dit radioprogramma belangrijk vinden. Luister dus op 6 oktober naar Itti, op 92.2 FM!


De wethouder komt naar u toe!

De wethouder komt naar u toe!

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem/haar van gedachte wisselen? Dan bent u op woensdag 5 oktober van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders

  • Wethouder Albee, Berkel en Rodenrijs, 16.00 – 17.00 uur
  • Wethouder Jeroen Heuvelink, Bergschenhoek, 14.00 – 15.00 uur
  • Wethouder Ankie vanTatenhove, Bleiswijk, 16.00 – 17.00 uur

Ambassadeur

  • Simon Fortuyn

Rob Snijders neemt afscheid als raadslid

Rob Snijders neemt afscheid als raadslid

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 september nam D66-raadslid Rob Snijders afscheid. Rob Snijders trad in juni 2014 aan als raadslid voor D66, nadat Jeroen Heuvelink als wethouder in het college van B&W aantrad. Pieter van de Stadt, de voorzitter van de gemeenteraad, bedankte Rob hartelijk voor zijn belangrijke bijdrage aan het politiek-bestuurlijke besluitvormingsproces rondom de decentralisaties in het sociale domein.

D66-er Ronald van der Stad donderdagavond is op 29 september geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Lansingerland. Namens de gemeenteraad feliciteerde Pieter van de Stadt hem van harte met zijn nieuwe functie en wenst hem veel succes toe.


Tips voor comfortabel wonen met lage energielasten!

Wilt u weten wat u kunt doen in uw huis om energie te besparen? Kom dan op zaterdag 8 oktober tussen 09.00 – 13.00 uur naar de WoonWijzerWagen in Bergschenhoek.


Dit weekend A12 richting Den Haag afgesloten

Dit weekend A12 richting Den Haag afgesloten

De A12 is vanaf vrijdag 7 oktober 22.00 uur tot maandag 10 oktober 05.00 uur richting Den Haag, inclusief alle tussenliggende op- en afritten, afgesloten van knooppunt Gouwe tot Zoetermeer (aansluiting N470). 

De afsluiting is noodzakelijk in verband met onderhoudswerkzaamheden. Meer informatie en een overzichtskaart van de afsluiting kunt u inzien via de website van Rijkswaterstaat.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content