Header image
Week 40, 30 september 2014

Werkzaamheden Bleiswijk

Gebr. Voets Weg- en Waterbouw voert vanaf 6 oktober herstelwerkzaamheden uit aan de bestrating in de Dorpsstraat. Het gaat om herstelwerkzaamheden aan het natuursteen op de vier bruggen en 3 wegvakken in de Dorpsstraat. Daarnaast worden de klinkers op de kruising Dorpsstraat – Plaats opnieuw aangebracht en wordt de klinkerbestrating in zijn geheel ingeveegd met brekerszand.


Participatiewet 2015

Wat zijn de gevolgen van de Participatiewet voor inwoners zonder werk en inkomen, inwoners met een arbeidsbeperking, en inwoners die niet kunnen werken? U vindt een informatieposter op onze website.


Horeca gezocht voor Annie M.G. Schmidtpark

De gemeente Lansingerland wil graag een aantrekkelijke horecagelegenheid in het zuidelijk deel van het Annie M.G. Schmidtpark. De voorziening moet straks een duidelijk herkenbaar onderdeel van het park zijn. De locatie ligt centraal tussen de kernen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek en is uitstekend bereikbaar.

Wij zoeken één marktpartij voor de ontwikkeling, bouw en exploitatie van deze horecagelegenheid.


HulpInLansingerland officieel gelanceerd

HulpInLansingerland officieel gelanceerd

Uw kraan lekt, er moet een lamp opgehangen worden, u zoekt een tijdelijke oppas voor uw hond. Of u bent handig in huis en wil wel een klusje voor een ander doen, de tuin doen of iemand gezelschap houden.

Zowel inwoners met een vraag als mensen die hun talenten graag voor een ander willen inzetten kunnen zich aanmelden bij www.hulpinLansingerland.nl.  En het maakt daarbij niet uit hoe oud u bent. Het webportal is er voor inwoners van 0-100 jaar.


Bouw AquaReUse-installatie in Bleiswijk van start

Maandag 22 september is de bouw van de AquaReUse-installatie in de Overbuurtsche polder in Bleiswijk begonnen. Zo maakte het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bekend.

In dit innovatieve waterzuiveringssysteem verzamelen we het afvalwater van de glastuinbouwbedrijven (huishoudelijk en tuinbouwwater) centraal in het gebied en zuiveren dit tot gietwaterkwaliteit.


Vliegtuiglandingen vanaf de kant van Lansingerland

Vliegtuiglandingen vanaf de kant van Lansingerland

Van woensdag 1 oktober tot en met vrijdag 31 oktober gaan de vliegtuigen voor Rotterdam The Hague Airport zo veel mogelijk hun landing vanuit de kant van Lansingerland inzetten.


20e Kunsttoer Lansingerland

20e Kunsttoer Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove opent op vrijdagavond 3 oktober 2014 om 20.00 uur de overzichtstentoonstelling van de Kunsttoer in het gemeentehuis van Lansingerland.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van deze 20e Kunsttoerexpositie. Naast de deelnemende kunstenaars van de Kunsttoer laten ook jonge 'kunstenaars' hun kunstwerken zien. Tijdens de Kunsttoer op zaterdag 4 en zondag 5 oktober is het gemeentehuis en de open ateliers geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

De expositie is, gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, te zien tot 24 oktober. 
Meer informatie over de Kunsttoer vindt u op www.kunsttoer.nl.


Bedrijfskavels met grote flexibiliteit beschikbaar

De laatste bedrijfskavels in Bergschenhoek zijn beschikbaar voor ondernemers die vrij willen bouwen. Bedrijventerrein Leeuwenhoekweg is een terrein waar vrijheid en flexibiliteit centraal staan. Dit terrein onderscheidt zich hierdoor van andere terreinen. Tenslotte is het zeer betaalbaar.

Neem voor meer informatie contact op met onze accountmanagers van de afdeling Economische & Maatschappelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 010 of mail naar info@lansingerland.nl.


Vrijwilliger(sorganisatie) in het zonnetje zetten?

Vrijwilliger(sorganisatie) in het zonnetje zetten?

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor onze gemeente. Ze brengen veel tot stand wat anders niet zou gebeuren. Daarom reikt de gemeente Lansingerland elk jaar een vrijwilligersprijs uit.

Eén prijs voor de vrijwilliger van het jaar én één voor een vrijwilligersgroep of organisatie. Met het uitreiken van deze prijs wil de gemeente haar waardering uitspreken voor hun inzet. U kunt uw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aandragen voor deze prijs.


Kijk uit waar je loopt!

Kijk uit waar je loopt!

Op zaterdag 18 oktober a.s. gaan we op avontuur langs het Polderpad: de nieuwe fiets- en wandelroute van de Rotte naar de Schie.

Wandelt u mee?
Meer informatie over het programma en het aanmeldformulier vindt u op www.vanrottetotschie.nl.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content