Header image
Week 40, 29 september 2015

Financieel herstel zet door, lokale lasten inwoners dalen

Financieel herstel zet door, lokale lasten inwoners dalen

De begroting van de gemeente Lansingerland is de komende jaren sluitend en onze reserves nemen toe. Ingrijpende bezuinigingen en een strakke sturing op de uitgaven hebben ervoor gezorgd dat de gemeente weer een robuuste begroting kent. Ook zal in 2016 de gemeentelijke belastingdruk voor de inwoner meer gaan dalen dan eerder aangenomen.

Lansingerland is op eigen kracht uit het financiële dal geklommen en naar verwachting zal het preventief toezicht van de provincie vanaf 2016 komen te vervallen. Dit blijkt uit de begroting 2016 die het college van B&W op 24 september 2015 naar de gemeenteraad heeft gestuurd.


Verdubbeling aanbod kunststof afval

Verdubbeling aanbod kunststof afval

Afgelopen juli en augustus heeft u al meer dan 52.000 kilo kunststof verpakkingsmateriaal aangeboden. Dit is een ruime verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Een resultaat waar u trots op mag zijn! 

Op www.zakkenservice.nl kunt u nieuwe kunststof afvalzakken bestellen.


Handhaving verkeerd geparkeerde fietsen bij RandstadRailhaltes

Handhaving verkeerd geparkeerde fietsen bij RandstadRailhaltes

De komende maanden wordt er streng opgetreden tegen foutparkeerders. Gevaarlijk en verkeerd geparkeerde fietsen bij de RandstadRailhaltes zorgen voor veel overlast.

Parkeert u uw fiets verkeerd, dan krijgt u een waarschuwing en de mogelijkheid om uw fiets weg te halen of te verplaatsen. Doet u dit niet, dan verwijderen wij de fietsen.


Openluchtbioscoop Still Alice succes

Openluchtbioscoop Still Alice succes

Vrijdagavond 25 september kwamen zo'n 100 inwoners met hun klapstoeltje naar het gemeentehuis om in de open lucht te kijken naar de film Still Alice. Deze film was georganiseerd door dementieketen Lansingerland in kader van Wereld Altzheimer dag.

Het was een prachtige avond met weinig wind. Velen zagen bekenden en voordat de film begon werd er volop met elkaar gesproken. Er was gezorgd voor koffie, thee en popcorn en belangstellenden konden bij kraampjes terecht voor informatie over Altzheimer.

Het was de 1e keer dat er een openluchtbioscoop georganiseerd werd. Het is zeker voor herhaling vatbaar.


Burendag Oranjewijk

Burendag Oranjewijk

Zaterdag 26 september was het Burendag. Vele straten en wijken in Lansingerland maakten hier een feestdag van.

In de Oranjewijk in Bergschenhoek ontving wethouder Jeroen Heuvelink het eerste exemplaar van het boek ‘Oranjewijk, Toen en Nu’, verhalen van 24 buurtbewoners, uit het heden en verleden, jong en oud, geïllustreerd met 140 foto’s. Het boek is een initiatief van 6 buurtbewoners uit de Oranjewijk.


Gemeenteraadsvergadering vervalt

De Raadsvergadering van donderdag 1 oktober komt te vervallen, omdat er onvoldoende agendapunten zijn.

Extra Raadsvergadering
Op maandag 12 oktober is er een extra Raadsvergadering. Tijdens deze vergadering spreekt de Raad onder andere over de besluitvorming bovenwettelijk pakket inpassingsmaatregelen A13/A16.


Onderhoud Molenweg

Van 5 tot en met 15 oktober vinden werkzaamheden plaats aan de Molenweg in Berkel en Rodenrijs. Het asfalt van de weg is op diverse plekken in slechte staat.


Werkzaamheden Klapwijkseweg/Boterdorpseweg

Donderdag 1 oktober van 20.00 uur tot vrijdag 2 oktober 05.00 uur brengt de Provincie nieuwe belijning aan op de N472 tussen het kruispunt Oudelandselaan en Raadhuislaan in Berkel en Rodenrijs. Dit betekent dat de weg gedurende deze werkzaamheden is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.


Opening Kunsttoer vrijdagavond 2 oktober

Opening Kunsttoer vrijdagavond 2 oktober

U bent van harte welkom bij de opening van de Kunsttoer op vrijdagavond 2 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis. Burgemeester Pieter van de Stadt geeft het startschot voor de Kunsttoer en opent tegelijkertijd de overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis.

Op zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober is het gemeentehuis speciaal voor de kunsttoer geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Daarna is de expositie nog tot 23 oktober te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Meer informatie over deelnemende kunstenaars vindt u op www.kunsttoer.nl.


Sirenetest

Op maandag 5 oktober is om 12.00 uur de maandelijkse test van de sirenes te horen. Het testalarm wordt slechts 1 minuut en 26 seconden afgedraaid.

Heeft u de sirene niet gehoord?
Neem dan contact op met de servicedesk van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, tel. (010) 446 88 88 of
per email: servicecentergmk@veiligheidsregio-rr.nl.  


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content