Header image
Week 40, 2 oktober 2018

Altijd al beroemd willen worden?

Altijd al beroemd willen worden?

Dit is uw kans! Voor een paar korte films over duurzaamheid zoeken wij kandidaten. Bent u goed bezig met spullen hergebruiken, uw tuin groener maken of afval scheiden? Meldt u zich dan vóór 12 oktober aan via duurzaam@lansingerland.nl!


Snoeiafval gratis opgehaald

Snoeiafval gratis opgehaald

Twee keer per jaar wordt uw snoeiafval gratis aan huis opgehaald. Dit jaar vindt de takkenroute plaats van maandag 5 tot en met woensdag 7 november. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.mijnafvalwijzer.nl tot vrijdag 2 november 17.00 uur.


Helpt u mee?

Helpt u mee?

Onze nieuwe website gaat binnenkort live. Helpt u mee de indeling zo goed mogelijk te maken? We vragen u een aantal opdrachten uit te voeren. Meedoen duurt ongeveer 5 minuten en kan tot en met dinsdag 9 oktober. Alvast bedankt!


Lansingerland doet ‘t

Lansingerland doet ‘t

Onder die naam presenteert het college van de gemeente Lansingerland het programma voor de komende vier jaar. Zij gaan gezamenlijk aan de slag om Lansingerland nóg mooier en aantrekkelijker te maken.


Uitkomst onderzoek rotondes

Uitkomst onderzoek rotondes

Verkeerskundig adviesbureau Exante heeft onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid van de rotondes bij de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg. Zij hebben een advies uitgebracht en maatregelen voorgesteld om de (fiets)verkeersveiligheid te verbeteren.


Theatervoorstelling eenzaamheid

Theatervoorstelling eenzaamheid

Wegens grote belangstelling is er een extra voorstelling van het verteltheater over eenzaamheid. Kees van Loenen speelt de voorstelling Vechten tegen Eenzaamheid ook op zaterdag 6 oktober in De Cultuurfabriek in Bergschenhoek.


Nieuw: energieloket en coaches

Nieuw: energieloket en coaches

Tijdens de Tweede Lansinger Energiemarkt is het Energieloket gelanceerd. Hier vindt u informatie over energie besparen en groene energie op lokaal niveau. U kunt ook een coach inschakelen die bij u thuis komt en samen met u naar mogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning kijkt.


Tips om geld én het milieu te sparen

Tips om geld én het milieu te sparen

Uw huis isoleren is altijd een goede investering. Want, een geïsoleerd huis heeft minder energie nodig en dat scheelt geld! Begin eenvoudig en breng radiatorfolie aan achter de verwarming of plaats tochtstrips. 


Nationale bijenstrategie

Nationale bijenstrategie

Al een aantal jaren is het duidelijk dat het niet goed gaat met de (wilde) bestuivers en er actie nodig is. Op 20 september 2018 ondertekende Simon Fortuyn daarom namens de gemeente Lansingerland de Nationale Bijenstrategie.


Pand Flora Holland gesloopt

Pand Flora Holland gesloopt

Op dit moment wordt het oude veilingterrein van Flora Holland in Bleiswijk gesloopt. Het pand stond sinds het vertrek van Flora Holland voor een groot deel leeg. Na de sloop komt er een nieuw en modern pand op dezelfde locatie terug. 


Wilt u een wethouder spreken?

Wilt u een wethouder spreken?

Heeft u een vraag voor wethouders Kathy Arends of Ankie van Tatenhove? Kom woensdag 10 of donderdag 11 oktober naar het spreekuur in de bibliotheek van Bergschenhoek en Bleiswijk! 


Fietspad Waterlinie-Bastille verlicht

Fietspad Waterlinie-Bastille verlicht

Het fietspad tussen de Anjerdreef en de onderdoorgang met de randstadrail in Berkel en Rodenrijs wordt veiliger gemaakt. Firma Pilkes plaatst tussen 8 oktober en 2 november verlichting langs het fietspad bij de Waterlinie en Bastille.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content