Header image
Week 40, 1 oktober 2020

Samen onze verantwoordelijkheid nemen

Het is zuur, maar we moeten nú onze verantwoordelijkheid nemen. Voor de zorg, onze kwetsbaren en voor ieder ander die hard door de coronamaatregelen wordt getroffen. Het kan niet anders want het gaat niet goed met het aantal coronabesmettingen in onze regio.
Lees het volledige artikel op onze website.


Aangescherpte maatregelen

Aangescherpte maatregelen

Tijdens de landelijke persconferentie van 28 september zijn nieuwe maatregelen bekendgemaakt om kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. De landelijke maatregelen zijn ingegaan op dinsdag 29 september 18.00 uur en gelden in elk geval voor drie weken. Alle aangescherpte maatregelen leest u op de site van de Rijksoverheid.


Regels voor binnen en buiten

Regels voor binnen en buiten

De Rijksoverheid heeft maatregelen voor binnen en buiten genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bij deze regels wordt er een verschil gemaakt tussen woningen, binnenruimtes waar mensen zich vooral doorheen bewegen (bijvoorbeeld winkels) en binnenruimtes waar mensen op één plaats zijn (cafés). Alle regels lees je op de site van de rijksoverheid.


Dringend advies tot dragen mondkapjes

Dringend advies tot dragen mondkapjes

We moeten er met elkaar alles aan blijven doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het belangrijkste daarin is en blijft het naleven van de basisregels. Daar is een dringend landelijk advies aan toegevoegd: Draag in alle publieke binnenruimtes een mondkapje, zoals winkels, horeca, sporthallen en ook bij een bezoek aan het gemeentehuis.


Oostlanddag 2020: afgelast

Oostlanddag 2020: afgelast

Maar liefst 16 horecagelegenheden in het Oostland wilden hun deuren openen om deelnemers van de Oostlanddag te ontvangen. Gezien de recente nieuwe maatregelen zijn wij genoodzaakt zelfs van dit alternatieve programma af te stappen en hebben moeten besluiten de Oostlanddag NIET door te laten gaan.


Urban Sportspark bestaat 1 jaar!

Urban Sportspark bestaat 1 jaar!

Ook zo’n fan van het Urban Sportspark in het Annie M.G. Schmidtpark? Dit sportpark bestaat alweer 1 jaar! Dat vieren we met de Urban Sportspark-fotowedstrijd. Wil jij bij het sporten graag gebruik maken van een unieke Urban Sportspark Dopper? Doe dan mee!


Ook u kunt iets voor iemand betekenen!

Ook u kunt iets voor iemand betekenen!

Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid komt vaker voor dan we denken. Juist in deze tijd. Des te belangrijker om naar elkaar om te kijken. Maak een praatje, nodig iemand uit voor een kopje koffie of bel om te vragen hoe het gaat. Ook u kunt vandaag iets voor iemand betekenen. Een klein gebaar maakt vaak een groot verschil.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content