Header image Header image
Week 4, 27 januari

De week van de poëzie

De week van de poëzie

Het centrum van Bleiswijk heeft voor de week van de poëzie een (tijdelijke) gedichtenroute. Deze gedichten zijn geschreven door een aantal lokale dichters. De muzikale talkshow op zondag 30 januari, gepresenteerd door Marco Martens, is de finale van de gedichtenroute. Via een livestream op het YouTube-kanaal van Theater ’t Web kunt u gratis meekijken.


Subsidie voor groenblauwe schoolpleinen

Subsidie voor groenblauwe schoolpleinen

De afgelopen jaren zijn een aantal schoolpleinen in onze gemeente groenblauw gemaakt. Dit houdt in dat de stenen worden ingeruild voor natuurlijke elementen zoals gras, bomen en struiken. Kinderen spelen liever op een groenblauw schoolplein, omdat deze uitnodigt tot ontdekkend spelen. Het is leuker, gezonder, maar ook leerzamer. Een win-win dus!


Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag aan een van onze wethouders? Of wilt u iets bespreken? Dat kan tijdens de spreekuren bij een vestiging van Bibliotheek Oostland bij u in de buurt. Op woensdag 2 februari ontvangen wethouders Kathy Arends, Jan-Willem van den Beukel en Titia Cnossen u graag. Wilt u meer informatie over deze spreekuren? Bekijk dan de agenda op onze website.


Nationale Voorleesdagen (26 jan t/m 5 feb)

Nationale Voorleesdagen (26 jan t/m 5 feb)

Voorlezen is leuk! Of u nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Bibliotheek Oostland organiseert daarom leuke en interactieve activiteiten voor peuters en kleuters.


Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum kunnen vanaf dit voorjaar een eenmalige energietoeslag van €200,- aanvragen. Het kabinet heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Hiermee helpen zij huishoudens bij het betalen van een hogere energierekening door de stijgende energieprijzen.


Werkzaamheden De Vlashoeck zijn weer gestart

Werkzaamheden De Vlashoeck zijn weer gestart

De werkzaamheden aan De Vlashoeck zijn weer in volle gang! De tijdelijke bestrating is inmiddels verwijderd en de plantenbakken zijn grotendeels aangebracht. Uiteraard proberen we eventuele overlast tot het een minimum te beperken. Samen gaan we voor een mooi bruisend centrum van Bergschenhoek waar het fijn is om elkaar te ontmoeten!


Meer informatie over de vogelgriep

Meer informatie over de vogelgriep

Er heerst vogelgriep in Nederland. Daar waar deze ziekte tot nu toe jaarlijks kwam en ging, is het zich nu aan het ontwikkelen als een ziekte die blijvend is. Wilt u weten waar er vogelgriep is, wat de symptomen zijn en wat u het beste kunt doen? Dat leest u op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.


Bijna alles weer open

Bijna alles weer open

Het kabinet heeft besloten om per woensdag 26 januari bijna alles weer te openen, ondanks de risico’s en onzekerheden. Juist daarom is het belangrijk om je aan de algemene maatregelen te houden. Zo komen we samen verder.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content