Header image
Week 4, 22 januari 2019

Wij zijn trots op Arjan Hanemaaijer en Marcus Hinrichs!

Wij zijn trots op Arjan Hanemaaijer en Marcus Hinrichs!

De twee helden hebben een vrouw te water gered uit haar auto en zijn vrijdag 18 januari onderscheiden met een bronzen medaille namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Burgemeester Pieter van de Stadt bedankte de mannen voor hun heldhaftige en adequate optreden!


Winnaars nieuwjaarsvegen bekend!

Winnaars nieuwjaarsvegen bekend!

Gefeliciteerd Kamperfoeliedreef in Bleiswijk, jullie hebben een cheque ter waarde van €400,- gewonnen voor het samen schoonvegen van jullie straat! De winnaars van de cheque van €200,- zijn: Streepvaren en parkeerplaats tussen Christiaan vd Takstraat en B. Vethstraat in Bergschenhoek, Steenmolen en Hofwijckplantsoen in Bleiswijk en de Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs. Met deze cheques kunnen jullie een mooi straatfeest organiseren!


Onderhoudswerkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden

Vanwege onderhoudswerkzaamheden kunt u donderdag 24 januari tussen 09.30 en 13.00 uur geen afspraak maken via onze website. Onze excuses voor het ongemak.


Kick-off Samenloop voor Hoop

Kick-off Samenloop voor Hoop

In Lansingerland wordt op 7 en 8 september 2019 de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Op woensdag 23 januari vindt van 20.00 tot 22.00 uur de kick-off plaats. U bent van harte welkom in het gemeentehuis van Lansingerland.


Werkzaamheden Lage Bergse Bos

Werkzaamheden Lage Bergse Bos

Vanaf 28 januari voert Staatsbosbeheer in opdracht van Recreatieschap Rottemeren werkzaamheden uit in het Lage Bergse Bos. Het gaat om het verwijderen van zieke essen en er vindt regulier bosonderhoud en verjongingskap plaats.


Zonder straf van je wapen af!

Zonder straf van je wapen af!

Ook in Lansingerland kunt u anoniem wapens inleveren bij het politiebureau in Berkel en Rodenrijs. Dit kan tot en met 3 februari elke woensdag van 13.00 tot 16.30 uur, vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer info over de actie op https://bit.ly/2MndiEA.


Jongeren en alcohol in Lansingerland

Jongeren en alcohol in Lansingerland

Voor jongeren is alcohol extra schadelijk. De overheid wil jongeren daarom beschermen via wetgeving en voorlichting. Zo zijn jongeren onder de 18 jaar strafbaar als ze alcohol bij zich hebben in het openbaar. Bijvoorbeeld op straat of in het winkelcentrum. Ook mag aan minderjarigen geen alcohol worden verkocht.


Fiets verlicht!

Fiets verlicht!

Maandagochtend 21 januari hebben de politie en de gemeente samen aan de Boterdorpseweg ter hoogte van de Berkelse Poort een fietsverlichtingscontrole gehouden. De controle was helaas niet voor niets. Er zijn 19 fietsers bekeurd. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content