Header image
Week 4, 20 januari 2015

Yangling (China) bezoekt glastuinbouwsector Lansingerland

Yangling (China) bezoekt glastuinbouwsector Lansingerland

Zondag 18 januari heeft een belangrijke Chinese delegatie de gemeente Lansingerland bezocht. Doel van het bezoek was het aangaan van een Economische Stedenband tussen Yangling en Lansingerland. Burgemeester Coos Rijsdijk en wethouders Albert Abee (Economische Zaken) en Jeroen Heuvelink (Ruimtelijke Ordening) ontvingen de delegatie.


Profielschets nieuwe burgemeester

De profielschets voor de nieuwe burgemeester wordt dinsdag 20 januari om 20.00 uur in een speciale raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis besproken. De Commissaris van de Koning (CdK) en Chef Kabinet komen voor deze gelegenheid naar Lansingerland. Iedereen is van harte welkom om deze speciale vergadering bij te wonen. Meer informatie: Profielschets nieuwe burgemeester.


Nachtelijke afsluiting N470

De N470 is van woensdag 21 januari tot en met vrijdag 23 januari 's nachts afgesloten. Het gaat om het weggedeelte tussen het Tolhekplein in Pijnacker en de Berkelseweg in Zoetermeer.

De provincie Zuid-Holland werkt tussen 20.00 uur en 06.00 uur aan de openbare verlichting. Het verkeer vanuit Den Haag en Zoetermeer richting Pijnacker wordt omgeleid via de N209 en de N471. Verkeer vanuit Pijnacker richting Den Haag en Zoetermeer kan zijn weg vervolgen via de N471 en de N209. 


Scholenmarkt 21 januari

Op woensdag 21 januari 2015 vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur de jaarlijkse scholenmarkt voortgezet onderwijs plaats in sporthal Oostmeer, Het Hoge Land 19 in Berkel en Rodenrijs. Om een zo’n goed mogelijke spreiding van bezoekers over de avond te realiseren, vragen we inwoners uit Bleiswijk en Bergschenhoek zo veel mogelijk het eerste uur te komen (tussen 19.30 en 20.30 uur) en bezoekers uit Berkel en Rodenrijs van 20.15 uur tot 21.30 uur.
Er zijn voortgezet onderwijs scholen aanwezig uit Lansingerland en uit de omliggende gemeenten.


Ontmoeting kernwethouders 22 januari

Wilt u een wethouder spreken? U kunt de kernwethouders ontmoeten op donderdag 22 januari van 9.00 – 10.00 uur.

  • Albert Abee: bibliotheek Berkel en Rodenrijs
  • Jeroen Heuvelink: bibliotheek Bergschenhoek
  • Ankie van Tatenhove: bibliotheek Bleiswijk

Informatieavond Veilig Wonen 28 januari

Op woensdag 28 januari 2015 organiseert de gemeente een informatieavond over de preventie van woninginbraken, alert zijn op babbeltrucs en verminderen van overval en diefstal. U kunt met kleine aanpassingen uw eigen veiligheid vergroten. Bijvoorbeeld met betere verlichting maar daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de politie vertellen u daar graag meer over.


Groot onderhoud groen Bleiswijk Oost

De gemeente gaat dit jaar in Bleiswijk Oost groot onderhoud aan het groen uitvoeren. We doen dit om efficiënter en met minder kosten het openbaar groen te beheren. De grenzen van Bleiswijk Oost worden gevormd door de Edisonlan, IJsvogellaan en de Kooilaan (Recreatiegebied Rottemeren). U kunt meedenken en meedoen!


Op naar een compleet Annie M.G. Schmidtpark!

Op naar een compleet Annie M.G. Schmidtpark!

De inrichting van de parkdelen Midden en Zuid van het Annie M.G. Schmidtpark is deze week gestart. Na de voorbereidende grondwerkzaamheden, kan nu de daadwerkelijke inrichting starten. De inrichting van beide delen bestaat onder andere uit het realiseren van wandel- en fietspaden en het planten van bomen en ander groen.
Uiteraard komen er ook verschillende voorzieningen. Het gehele park moet in het derde kwartaal van 2015 volledig zijn ingericht. 


Centrumuitbreiding Bergschenhoek “Het Rondom”

Centrumuitbreiding Bergschenhoek “Het Rondom”

De bouwwerkzaamheden van “Het Rondom” verlopen voorspoedig. In december is de begane grondvloer gestort. Na de kerstvakantie is de aannemer begonnen met het aanbrengen van de wanden op de begane grond. De verwachting is dat de eerste verdiepingsvloer in februari gestort kan worden.

C1000 Veltrop wordt Jumbo Veltrop met een mooie grote winkel op de begane grond van het gebouw. Apotheek Bergschenhoek verhuist ook van de tijdelijke locatie in de Kerkstraat naar “Het Rondom”.
Boven de winkelunits komen 27 appartementen. Er zijn nog een aantal woningen te koop. Meer informatie?


Sensoor, dag en nacht tijd voor een gesprek

Sensoor, dag en nacht tijd voor een gesprek

Wilt u ergens anoniem over praten, dan kunt u terecht bij Sensoor. Zij denken met u mee, met tijd en aandacht voor uw verhaal. Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een gesprek via telefoonnummer (010) 31 00 277.
Voor meer informatie: www.sensoor.nl. Deze anonieme hulp is gratis. 


Veilig thuis

Veilig thuis

Kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld? Voor advies of hulp belt u Veilig Thuis (Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling) via telefoonnummer (0800) 2000. Meer informatie: www.vooreenveiligthuis.nl.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content