Header image Header image
Week 39, 30 september

Informatiewagentje in Berkel Centrum West

Informatiewagentje in Berkel Centrum West

Afgelopen vrijdag stond de nieuwe Piaggio in het centrum van Berkel en Rodenrijs. De gemeente gebruikte het hybride wagentje om in gesprek te gaan over de ontwikkelingen in Berkel Centrum West. Praktisch én laagdrempelig! Wethouder Kathy Arends maakte het eerste ritje.


Verzint u een naam voor het nieuwe Cultuurhuis?

Verzint u een naam voor het nieuwe Cultuurhuis?

Onze gemeente mag zich verheugen op een nieuw te bouwen Cultuurhuis in Berkel Centrum West. Omdat er nog een klinkende naam nodig is, vragen wij inwoners om mee te denken en goede ideeën in te zenden. Inzenden kan tot 1 november 2021 via cultuurhuis@lansingerland.nl. Doet u ook mee?


Fietsverbinding Berkels Dijkje bijna gereed

Fietsverbinding Berkels Dijkje bijna gereed

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het project fietsverbinding Berkels Dijkje. Het laatste onderdeel van de werkzaamheden is het plaatsen van de fietsbrug. Om onze duurzaamheidsambities kracht bij te zetten, is ervoor gekozen om de fietsbrug te realiseren met een 3D-geprint brugdek van gerecycled kunststofafval.


Hoe denkt u over milieuthema’s?

Hoe denkt u over milieuthema’s?

Doet u ook mee aan de peiling van LansingerlandPeilt? De gemeente is benieuwd of inwoners overlast ervaren wat betreft verschillende milieuthema’s: zoals geluidsoverlast, lichthinder en luchtkwaliteit. Uw bijdrage is belangrijke input voor het opstellen van dit milieubeleid.


Actie tegen wapenbezit onder jongeren

Actie tegen wapenbezit onder jongeren

‘Drop je knife en doe wat met je life’. Van 11 tot 17 oktober, tijdens de Week van de Veiligheid, kunnen jongeren anoniem en zonder gevolgen in tweehonderd gemeenten hun steekwapen inleveren. Deze landelijke inleveractie ‘Drop je knife en doe wat met je life’ heeft als doel om het wapenbezit terug te dringen. Ook Lansingerland doet mee aan deze actie.


Gratis webinar voor ouders op 4 oktober

Gratis webinar voor ouders op 4 oktober

Is uw leven als ouder ook zo hectisch en overvol? Heeft u ook het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Hoe houdt u het leuk, krijgt u uw werk gedaan én zorgt u dat u niet volledig opgebrand raakt? Dat leert u tijdens het webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ Op onze website kunt u zich aanmelden én vindt u informatie over andere (online) bijeenkomsten.


Expositie ‘Gezichten van dementie’

Expositie ‘Gezichten van dementie’

Vanaf aanstaande zaterdag 2 t/m zaterdag 30 oktober 2021 is de expositie ‘Gezichten van dementie’ met o.a. aquarellen van Herman van Hoogdalen en videoportretten van Gijs Wanders. Het bezoeken van de expositie is gratis en wordt gehouden in de Open Hof Kerk in Bleiswijk (Dorpsstraat 50).


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content