Header image Header image
Week 39, 29 september

Update: langdurige opvang voor mensen uit Oekraïne

Update: langdurige opvang voor mensen uit Oekraïne

De gemeente bouwt samen met 3B Wonen 132 flexwoningen op locatie Sporthoeklaan in Bergschenhoek voor 150 Oekraïense vluchtelingen en 80 inwoners van Lansingerland, jongeren, starters of gescheiden ouders die hier voor een periode van 2 jaar een woning kunnen huren. Naar verwachting zijn de eerste flexwoningen in het 2e kwartaal 2023 gereed.


Start campagne Afvalscheiding

Start campagne Afvalscheiding

Donderdagochtend gaf wethouder Afvalinzameling en Duurzaamheid, Michiel Muis, op het Afvalbrengstation het startsein van de nieuwe campagne over afvalscheiding. De campagne wordt ingezet om inwoners van Lansingerland te motiveren nog meer hun afval te scheiden en te informeren over een verandering in de afvalstoffenheffing per 2023.


Activiteiten tijdens de Week van de Mantelzorg

Activiteiten tijdens de Week van de Mantelzorg

Om onze waardering te tonen aan mantelzorgers in Lansingerland voor de dagelijkse zorg en ondersteuning die zij hun naasten bieden, is er de Week van de Mantelzorg. Tijdens deze week in november vinden er verschillende activiteiten voor mantelzorgers plaats waar ontspanning en ontmoeting centraal staan. Mantelzorgers kunnen zich inschrijven van 3 t/m 12 oktober.


De Kinderboekenweek is Gi-Ga-Groen!

De Kinderboekenweek is Gi-Ga-Groen!

Gaat uw kind mee op avontuur? Tijdens de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek is er van 5 t/m 16 oktober van alles te ontdekken over de natuur! Door veel te lezen natuurlijk, maar Bibliotheek Oostland heeft nog meer leuke dingen om te doen. Ieder kind dat in deze periode (gratis) lid wordt van de bibliotheek, krijgt een mooi insectenvergrootglas cadeau!


Start bouw evenement Gouden Harp

Start bouw evenement Gouden Harp

Wethouder Simon Fortuyn heeft de laatste bouwfase in de Gouden Harpbuurt gestart. De Gouden Harp is een ruim opgezette duurzame wijk met energiezuinige woningen. Daarbij is er in deze toekomstbestendige wijk ook veel aandacht voor groen. Tijdens deze laatste bouwfase worden nog eens 50 woningen gerealiseerd. Daarmee is het het sluitstuk van de wijk.


Samen lezen in Bibliotheek Oostland

Samen lezen in Bibliotheek Oostland

Vanaf 4 oktober organiseert Bibliotheek Oostland samen met de Culturele Apotheek de nieuwe groepsactiviteit ‘Samenlezen’ in ’t Web in Bleiswijk. Samen lezen prikkelt de fantasie en brengt mensen op een bijzondere manier bij elkaar. Het unieke aan samen lezen is dat u samen hardop leest en bespreekt wat u in een tekst raakt. Leest u ook mee?


Hoe ervaart u uw buurt?

Hoe ervaart u uw buurt?

Gemeente Lansingerland vindt het belangrijk dat u prettig woont. Niet alleen in uw woning, maar ook in uw wijk. Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van wat we kunnen verbeteren in de wijken vindt er vanaf deze week een bewonersonderzoek plaats. Een deel van de inwoners heeft een uitnodigingsbrief ontvangen om deel te nemen aan het leefbaarheidsonderzoek.


Beleidskader Zonne-energie ter inzage

Beleidskader Zonne-energie ter inzage

Het college van B&W van Lansingerland heeft het concept beleidsregels opgesteld voor zonne-energie in de gemeente. Voordat de beleidsregels definitief worden vastgesteld, leggen we deze ter inzage, zodat u daarover desgewenst een zienswijze kunt indienen. De ontvangen zienswijzen worden meegenomen bij het besluit over het definitieve beleidskader.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content