Header image
Week 39, 27 september 2016

Lasten inwoners Lansingerland gaan omlaag

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op vrijdag 23 september de Programmabegroting 2017-2020 naar de gemeenteraad gestuurd. De begroting laat zien dat de gemeente er financieel beter voor staat: het huishoudboekje is op orde en de reserves groeien. Het voorstel is om het komende jaar de lasten voor onze inwoners te verlagen; de gemeentelijk belastingdruk gaat omlaag met circa 3 procent. Dat scheelt een gemiddeld huishouden jaarlijks zo’n 27,50 euro. De begroting 2017 wordt op dinsdag 20 oktober besproken in de commissie Algemeen Bestuur en op donderdag 3 november 2016 behandeld in de gemeenteraad.


WOZ-waarden woningen openbaar

WOZ-waarden woningen openbaar

Vanaf zaterdag 1 oktober 2016 zijn de gemeenten verplicht om de WOZ-waarden van woningen openbaar te maken. SVHW stelt de WOZ-waarden voor de gemeente Lansingerland vast.
Bent u benieuwd naar uw WOZ waarde?
U kunt deze vanaf zaterdag 1 oktober raadplegen op de website van SVHW.


Vrijwilligersmarkt gezellig druk

Vrijwilligersmarkt gezellig druk

De vrijwilligersmarkt van 23 september was gezellig druk. Er zijn veel goede gesprekken gevoerd, interesses vastgelegd en afspraken gemaakt. Scholieren hebben een maatschappelijke stage gevonden en voor de nieuwe bewoners van de Hergerborch zijn ook diverse mogelijkheden naar voren gekomen.


Vrijwilligers Hergerborch: Bedankt!

Vrijwilligers Hergerborch: Bedankt!

Sinds twee weken wonen er veertig asielgerechtigden in Hergerborch. Een groot aantal vrijwilligers heeft hard gewerkt om deze nieuwe inwoners van Lansingerland een (t)huis te geven. Inwoners brachten huisraad, vrijwilligers naaiden gordijnen, leden van de Ronde Tafel hebben de zware spullen verhuisd en er is schoongemaakt.

We zijn trots op alle vrijwilligers die meegeholpen hebben. We willen alle vrijwilligers mede namens 3B Wonen heel hartelijk bedanken voor hun inzet.


Win een gratis energiescan!

Win een gratis energiescan!

Comfortabel wonen met lage energielasten! Wie wil dat nou niet? Ook in uw woning is dat mogelijk! Wilt u weten wat u kunt doen in uw huis om energie te besparen? Kom dan op zaterdag 8 oktober naar de WoonWijzerWagen in Bergschenhoek. Van 9 tot 13 uur staat de wagen op de Kruin. U maakt dan kans op een gratis energiescan van uw woning ter waarde van € 125,-! Bovendien ontvangen de eerste 40 bezoekers gratis een pak radiatorfolie*.


Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 3 oktober 2016.


E-bike fietsdag voor 50-plussers op 7 oktober

Op vrijdag 7 oktober kunnen 50-plussers hun fietsvaardigheid met de e-bike vergroten en de valkans verkleinen. Gemeente Lansingerland organiseert dan in samenwerking met SOAB een fietsdag in en rond het gemeentehuis. Heeft u nog geen elektrische fiets? Ook dan bent u van harte welkom om meer informatie op te doen! De deelname is gratis, duurt van 08.45 tot 14.30 uur en is inclusief een lunch. Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers. Meld u snel aan! Dit kan tot 30 september.


Hondenlosloopzone De Leeuwenkuil geopend

Hondenlosloopzone De Leeuwenkuil geopend

Wethouder Simon Fortuyn gaf tijdens de opening aan blij te zijn met deze nieuwe zone. ”Maar”, gaf Fortuyn aan, “niet iedereen vindt jouw hond leuk. Hou daar als hondenbezitter rekening mee. Dat was voor ons ook de reden om een nieuwe folder te ontwikkelen met spelregels voor hondenbezitters”. Daarna  was het veld het podium voor een workshop Coördinatie en beweging verzorgd door Hondenschool Snuf. Na afloop van de workshop kregen de deelnemers een goodiebag mee, aangeboden door Dierspecialist Linda (voorheen Dobey).


Geniet dit weekend van de Kunst- en atelierroute

Geniet dit weekend van de Kunst- en atelierroute

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober wordt alweer de 22e editie van de jaarlijkse Kunst- en Atelierroute Lansingerland gehouden. Schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, sieraadontwerp, fotografie en grafiek zijn vertegenwoordigd.

Wethouder mevrouw Ankie van Tatenhove opent op vrijdagavond 30 september om 20.00 uur de Kunsttoer in het gemeentehuis. Daar kunt u dan ook de overzichtsexpositie bekijken. Iedereen is van harte uitgenodigd.


Start bouw 43 woningen Gouden Podium

Start bouw 43 woningen Gouden Podium

Op woensdag 21 september heeft wethouder Albert Abee in het bijzijn van de kopers op feestelijke wijze het startschot gegeven voor de bouw van 43 eengezinswoningen in het Gouden Podium. Het Gouden Podium ligt in Westpolder-Bolwerk. Dat Westpolder-Bolwerk een gewilde wijk is, blijkt uit de verkopen. Alle woningen zijn al verkocht. Naar verwachting worden de eerste woningen in juni 2017 opgeleverd aan de kopers.


Ernst en Bobbie zaterdag naar WUR in Bleiswijk

Ernst en Bobbie zaterdag naar WUR in Bleiswijk

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016, zetten Wageningse plantenonderzoekers de deuren open. Op zaterdag 1 oktober van 12.00 tot 17.00 uur is het open huis op de Bleiswijkse glastuinbouw-locatie van Wageningen University & Research. Laat u door onderzoekers verbazen wat voor kennis er nu ontwikkeld wordt en welke innovaties er in de pijplijn zitten voor de (glas)tuinbouw van de toekomst. Ook Ernst en Bobbie zijn van de partij. Geniet van hun supergezellige, interactieve, herkenbare show!


Heeft u een vraag voor uw wethouder?

Heeft u een vraag voor uw wethouder?

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op woensdag 5 oktober van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders

  • Wethouder Albee, Berkel en Rodenrijs, 16.00 – 17.00 uur
  • Wethouder Jeroen Heuvelink, Bergschenhoek, 14.00 – 15.00 uur
  • Wethouder Ankie vanTatenhove, Bleiswijk, 16.00 – 17.00 uur

Ambassadeur

Simon Fortuyn
 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content