Header image
Week 39, 23 september 2014

Ondertekening intentie-overeenkomst vrijwilligerswerk

Ondertekening intentie-overeenkomst vrijwilligerswerk

Diverse organisaties op het gebied van Welzijn en Zorg bieden samen met de gemeente Lansingerland en het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) een nieuwe vorm van vrijwilligerswerk aan. Inwoners met een bijstandsuitkering kunnen als vrijwilliger bij deze organisaties hun talenten en vaardigheden verder ontwikkelen en werkervaring opdoen. Het vrijwilligerswerk kan zo een opstap zijn naar betaald werk.

Op maandag 22 september ondertekenden wethouder Werk en Inkomen, Ankie van Tatenhove, en de vertegenwoordigers van diverse zorg- en welzijnsinstellingen een intentie-overeenkomst.


Werkzaamheden Berkel Centrum

De Molenwerfstraat (voorheen Raadhuishof) wordt aangelegd tussen de nieuwbouw van de Hoge Singel en de Ds. Van Koetsveldstraat.
Vanaf 22 september is alleen het gedeelte van de Molenwerfstraat vanaf de Ds. Van Koetsveldstraat richting de Raadhuishof open voor bestemmingsverkeer naar de appartementen gelegen aan de Raadhuishof. 
Van 29 september t/m 12 oktober wordt het verkeer op de Kerksingel met verkeerslichten geregeld. Dit in verband met het afbreken van de steigers die voor de gevel van de Hoge Singel staan.

Afsluiting Kerksingel
Tot en met zondag 12 oktober blijft de Kerksingel in zijn geheel open voor verkeer. Vanaf maandag 13 oktober wordt de Kerksingel afgesloten. Op dat moment gaat de hele Molenwerfstraat open voor verkeer en is dit de doorgaande route door het centrum.


Woning kopen of (laten) bouwen?

Woning kopen of (laten) bouwen?

Kom dan op zaterdag 27 september naar Woonevent Lansingerland om je te laten informeren over het gevarieerde woonaanbod en bouwmogelijkheden in Lansingerland.
Meer informatie kunt u vinden: www.wooneventlansingerland.nl.


Ondertekening realisatieovereenkomst ‘NogMeerPolder’ in Berkel en Rodenrijs

Ondertekening realisatieovereenkomst ‘NogMeerPolder’ in Berkel en Rodenrijs

Op donderdag 18 september 2014 ondertekenden wethouder Albert Abee en Jan Droogers van Ledro, beter bekend als Lecq en Droogers uit Bleiswijk, de realisatieovereenkomst voor het project ‘NogMeerPolder’.

Het project ligt langs de Oostmeerlaan en bestaat uit de realisatie van 16 twee-onder-één-kapwoningen in de wijk Meerpolder. De woningen liggen nabij natuurgebied de Groenzoom.
Afhankelijk van de verkoop is de verwachting dat de bouw begin 2015 start.

Meer informatie over de woningen vindt u op de website www.nogmeerpolder.nl.


Inloopavond Nieuwbouwplan Melanchthon Business School

Donderdag 2 oktober a.s. is er een inloopavond over het nieuwbouwplan van Melanchthon Business School in Bleiswijk. Bent u geïnteresseerd? Loop dan tussen 18.00 en 20.00 uur binnen bij het schoolgebouw van de Melanchthon Business School aan Wilgenlei 2b in Bleiswijk.


Bijeenkomst “Verleidingen in de pubertijd” tijdens Week van de Opvoeding

In het kader van de week van de opvoeding worden er in Lansingerland weer diverse cursussen georganiseerd. Op donderdagavond 9 oktober organiseren de organisaties YOUZ  en Flexus Jeugdplein voor ouders met kinderen tussen 10 – 18 jaar de informatiebijeenkomst: “Verleidingen in de pubertijd”.


Ondersteuning Wmo 2015

Ondersteuning Wmo 2015

Hierboven vindt u schematisch weergegeven hoe u ondersteuning vanuit de Wmo kunt ontvangen in 2015.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content