Header image Header image
Week 38, 23 september

Gratis webinar voor ouders op 4 oktober

Gratis webinar voor ouders op 4 oktober

Is uw leven als ouder ook zo hectisch en overvol? Heeft u ook het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Hoe houdt u het leuk, krijgt u uw werk gedaan én zorgt u dat u niet volledig opgebrand raakt? Dat leert u tijdens het webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’


Extra handhaving op hondenbeleid

Extra handhaving op hondenbeleid

De hond is al jaren één van de meest populaire huisdieren. Maar, neemt u naast alle leuke aspecten ook de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken? Bijvoorbeeld het opruimen van de uitwerpselen als u uw hond uitlaat? En houdt u hem aangelijnd waar dat verplicht is? Vanaf oktober zullen onze BOA’s hier extra op handhaven.


Meet-Up Horti Science Visie (aanstaande zaterdag)

Meet-Up Horti Science Visie (aanstaande zaterdag)

Lansingerland behoort tot de meest innovatieve glastuinbouwgemeente van de wereld. Hoe kunnen we deze positie behouden of versterken? Wat is daar voor nodig? En wat betekent het voor inwoners en ondernemers? Denkt en praat u met ons mee op zaterdagochtend 25 september? Aanmelden kan via de onderstaande button.


De Bibliotheek helpt bij vragen over de CoronaCheck

De Bibliotheek helpt bij vragen over de CoronaCheck

Als u naar een evenement wilt of op vakantie gaat, heeft u een coronabewijs nodig. Deze maakt u met de CoronaCheck-app of coronacheck.nl. Vindt u dit lastig of heeft u vragen? Kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid bij Bibliotheek Oostland (Berkel). Iedereen is welkom en de hulp is gratis. Het spreekuur is op dinsdagen van 10.00 – 12.00u en vrijdagen van 18.30 – 20.00u.


Burgemeester en wethouders hijsen de vlag!

Burgemeester en wethouders hijsen de vlag!

Burgemeester Pieter van de Stadt en de wethouders Jan-Willem van den Beukel en Kathy Arends hesen dinsdag de vlag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties in de top. Lansingerland zet zich, net als meer dan 100 andere GlobalGoals gemeenten in Nederland, in voor deze doelen.


Werkzaamheden openbare verlichting

Werkzaamheden openbare verlichting

In de week van 27 september en 4 oktober worden er werkzaamheden door Unsal Infratechniek B.V. aan de openbare verlichting uitgevoerd in Parc Rodenrijs, aan de Bonfut en bij de Berkelse Poort in Berkel en Rodenrijs. De huidige lampen worden vervangen voor LED-verlichting omdat deze veel energie zuiniger zijn en de levensduur langer is dan bij de huidige verlichting.


Hulp nodig bij het vinden van een nieuwe baan?

Hulp nodig bij het vinden van een nieuwe baan?

Bent u door de coronacrisis uw werk verloren? Heeft u extra hulp nodig bij het vinden van een nieuwe baan? Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal kan u hierin begeleiden. Binnenkort eindigen de meeste landelijke coronasteun-maatregelen, maar de regionale teams blijven ook daarna actief met gratis hulp. Meer informatie vindt u op hun website.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content