Header image
Week 38, 20 september 2016

Digitale formulieren komend weekend niet bereikbaar

Digitale formulieren komend weekend niet bereikbaar

Van vrijdag 23 september 12 uur tot en met zondag 25 september kunt u geen gebruik maken van digitale formulieren op onze website. Het is dan niet mogelijk om digitaal een aanvraag in te vullen en te versturen. Ook krijgt u geen ontvangstbevestiging na het maken van een afspraak. Dit heeft te maken met onderhoudswerkzaamheden. Vanaf maandagochtend 26 september werken de digitale formulieren weer en krijgt u weer een ontvangstbevestiging na het maken van een afspraak.

Onze excuses voor het ongemak.


Vrijwilligersmarkt 2016

Vrijwilligersmarkt 2016

Op vrijdagmiddag 23 september  is er een grote Lansingerlandse vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis. Tijdens deze markt kunt u kennismaken met de verschillende vrijwilligersorganisaties. Wilt u iets voor anderen betekenen en sociale contacten opdoen?
Kom dan naar de vrijwilligersmarkt en meld u aan als vrijwilliger. U bent van harte welkom tussen 14.00 en 17.00 uur!


Nieuw Convenant schoolmaatschappelijk werk

Nieuw Convenant schoolmaatschappelijk werk

Ook in het schooljaar 2016-2017 is er schoolmaatschappelijk werk beschikbaar voor schoolgaande kinderen en hun ouders in het primair onderwijs. Wethouder Jeroen Heuvelink (onderwijs en jeugd) en de vertegenwoordigers van de schoolbesturen hebben de samenwerkingsafspraken voor schoolmaatschappelijk werk voor het komend schooljaar ondertekend.


Hulp bij energiebesparing voor sportverenigingen

Hulp bij energiebesparing voor sportverenigingen

Scoren met energie! Gemeente Lansingerland wil sportverenigingen helpen om hun energielasten te verminderen. De begroting van de gemiddelde sportvereniging bestaat voor 15 tot 20% uit energielasten, omgerekend zo’n € 18.000,- per jaar.
Door te investeren in energiezuinige installaties, zonnepanelen en ledverlichting kan een besparing tot 40% mogelijk zijn! En in sommige gevallen kan de energierekening zelfs naar € 0,-. Voor deze aanpak werkt gemeente samen met Stichting Scoren met Energie. 


Avondlessen traumahelikopter

Avondlessen traumahelikopter

In de periode van 15 september tot 30 november vinden er 12 keer avondlessen plaats voor de traumahelikopter. De traumahelikopter mag in het donker ‘op zicht’ vliegen. Dit is voor Nederland uitzonderlijk. Om ‘op zicht’ te kunnen vliegen moeten piloten regelmatig op herhalingstraining. Hiervoor moeten de trainingen in het donker plaatsvinden.


Overzichtsexpositie Kunsttoer 2016

Overzichtsexpositie Kunsttoer 2016

In het gemeentehuis is een overzichtsexpositie van de Kunsttoer te zien. De expositie geeft een goede indruk van de kunstwerken die te zien zijn tijdens de 22e editie van de Kunst- en atelierroute. U kunt de expositie, tijdens kantoortijden, bezoeken van 19 september tot en met 13 oktober.


Openluchtbioscoop

Openluchtbioscoop


Opsporingsprogramma Bureau Rijnmond

Opsporingsprogramma Bureau Rijnmond

Politie en justitie uit onze regio vragen uw hulp bij het oplossen van misdrijven in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Het programma is iedere donderdagavond om 17.25 uur te zien na Rijnmond Nieuws of via Rijnmond.nl. Presentatrice Suzanne Mulder zet wekelijks een aantal onopgeloste zaken uit de regio Rijnmond op een rij.


Parkeergarage Westpolder geheel open

Sinds maandag 19 september kunnen OV-reizigers ook gebruik maken van de verdieping van de parkeergarage bij halte Westpolder. In maart 2016 was de begane grond met 98 parkeerplaatsen al in gebruik genomen. Helaas duurden de werkzaamheden aan de deklaag op de verdieping langer dan verwacht. De parkeergarage biedt nu in totaal ruimte aan 200 auto’s.


Keervoorziening voor extra metro’s metrolijn E

Keervoorziening voor extra metro’s metrolijn E

Steeds meer reizigers maken gebruik van metrolijn E tussen Rotterdam en Den Haag. Om tijdens de ochtendspits extra metro’s te kunnen laten rijden, moeten de voertuigen vanaf Rotterdam tussen Berkel en Rodenrijs en Leidschenveen kunnen keren. Hiervoor is een keervoorziening noodzakelijk. 

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag onderzoekt samen met de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland op welke locatie deze keervoorziening kan komen. Naar verwachting zijn in november de onderzoeksresultaten bekend.


Open huis glastuinbouwonderzoek WUR Bleiswijk

Open huis glastuinbouwonderzoek WUR Bleiswijk

Zaterdag 1 oktober 2016 beleef je van 12.00 tot 17.00 uur live wetenschap & technologie in de glastuinbouw. Wageningen University & Research BU Glastuinbouw Bleiswijk, dé locatie voor glastuinbouwonderzoek bestaat tien jaar. Een mooie gelegenheid om tijdens het weekend van de wetenschap op zaterdag 1 oktober een klein beetje terug te blikken en vooral vooruit te kijken. De onderzoekers laten zien wat voor kennis er nu ontwikkeld wordt en welke innovaties er in de pijplijn zitten voor de (glas)tuinbouw van de toekomst. Doe mee met de kleurwedstrijd, test je kennis met de prijsvraag en geniet van het optreden van Ernst Bobbie en de rest!


Afsluiting A12 richting Den Haag

Afsluiting A12 richting Den Haag

De A12 is richting Den Haag van vrijdag 23 september 22.00 uur tot maandag 05.00 uur vanwege onderhoudswerkzaamheden afgesloten. Verkeer is niet mogelijk tussen Zoetermeer (aansluiting N470) tot knooppunt Prins Clausplein, en alle tussenliggende op en afritten en verzorgingsplaats Knorrestein. Een overzichtskaart van de afsluiting en meer informatie vindt u op de website van de Rijkswaterstaat.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content